Synes du at dit hus ser lidt trist og træt ud? Løber der grønlige belægninger ned ad murværket eller er der andre misfarvninger? Så kan det være at facaden trænger til en rengøring. For det er heldigvis muligt at gøre noget ved en snavset facade. Enten ved selv at gå i gang – eller ved at hyre et professionelt firma, der har specialiseret sig i facaderens. Uanset hvad du foretrækker, så kan du sagtens få en smuk, ren og ikke mindst sund facade på dit hus igen.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD OG SPAR 40%

Kom algerne til livs med det samme

Er man husejer i Danmark er det næsten uundgåeligt, at facaden på et eller andet tidspunkt bliver lidt kedelig og beskidt at se på. det skyldes ikke mindst vores vejrforhold, der kan byde på særligt regnfulde perioder. Og netop regn er det bedste udgangspunkt for belægninger som mos og alger på alt fra tag- og terrassesten til netop facader. Især nordvendte flader er særligt udsat for irriterende ting som mos og alger, da der typisk er mere fugt og mindre lys her, men en lang og våd vinter kan også sætte sine tydelige spor på husets udseende. Og så er det bare med at komme i gang! For jo længere du venter, jo sværere bliver det også at komme til bunds i belægningerne.

Tjek om der er fare på færde

Det er de færreste facader, der ligefrem bliver smukkere af alger, mos og andre belægninger. Men ud over at skæmme huset, så er det heller ikke godt for dit hus, hvis det er dækket af den slags. Fjernes det ikke kan det nemlig have skadelig indvirkning på murværket. Men alger kan også ses som et faresignal. Optræder der alger og lignende på husets facade på stedet, hvor det ikke giver mening, så bør det undersøges. Alger kan nemlig være et tegn på, at der er fugt til stede. Fugt, der enten komme inde- eller udefra. Det kan være en utæt tagrende eller revner i facaden, som skal udbedres for at sikre et hus der ikke blot er flot at se på, men også sundt at færdes i.

Gør-det-selv facaderens – nemmere end du tror

Du kan sagtens selv rense facaden på dit hus, hvis du vil. Det kræver blot lidt knofedt og en god portion gå-på-mod, så skal den nok blive så god som – næsten – ny. Følg blot denne lille guide:

 1. Tjek facaden for eventuelle revner, afskalninger eller lignende. Er der huller bør disse repareres inden du går videre, for at opnå det bedste resultat.
 2. Rens nu facaden – det gøres bedst med en hård kost eller børste og noget vand. Er der særligt genstridige områder kan du overveje at bruge en form for rengøringsmiddel – tjek eventuelt i det lokale byggemarked, hvad e anbefaler til netop din facade.
 3. Er der områder på facaden, der er særligt ramt af alger, mos og snavs, så påfør algefjerner efter anvisning på emballagen.
 4. Rengør facaden grundigt – eventuelt med en produkt der er beregnet til netop din type facade. Skyl efter med rigeligt vand og lad den tørre.
 5. Vil du sikre at den rene, flotte facade holder længere, så kan du vælge at give den en form for imprægnering, der beskytter mod vind og vejr – og ikke mindst alger.

Vælger du at gøre det selv, så skal du være opmærksom på, at har du et hus med murstensfacade, så tåler denne ikke helt så meget som for eksempel et pudset hus. Du skal derfor undlade at spule facaderne rene men i stedet anvende en rensepasta specielt beregnet til facaderens af mursten.

Professionel facaderens – med garanti

Synes du det lyder besværligt eller lidt for omstændigt selv at skulle klare en facaderens? Så fortvivl ikke! For det findes heldigvis firmaer, der kan klare jobbet for dig. Fremgangsmåden afhænger af hvor angrebet eller hvor snavset din facade er. Det er en individuel vurdering fra hus til hus og derfor gennemgås netop dit behov altid inden eksperterne går i gang. Selve behandlingen kan variere fra firma til firma, men som udgangspunkt er fremgangsmåden nøjagtig den samme, som hvis du selv forestod facaderensen. Forskellen er dog at et professionelt facaderens firma ikke blot har erfaring og ekspertise, men også præcis de materialer – som for eksempel et hedvandsanlæg der benytter 130 grader varmt vand til at rense facaden – der skal til, for at kunne løse opgaven til perfektion og til tiden! Og så tilbyder mange af dem også en garanti på arbejdet. Det vil sige, at virker facaderensen ikke som forventet, så giver de gerne en ny behandling. Kvit og frit.

Fordele ved at få en facaderens

Der kan være mange gode grunde til at få foretaget en grundig rens af facaden på din bolig. En af de mest oplagte er vel nok, at en facaderens vil få huset til at fremstå renere og flottere – og hvem ønsker ikke at bo i et pænt og velholdt hus? Men der er også andre grunde til at overveje at få en facaderens af hele eller dele af ydermurene. Her er nogle af de væsentligste fordele:

 • Facaden bliver smukkere og renere at se på
 • Imprægneringen forhindrer vandindtrængning og dermed også fugt og frostsprængninger
 • Nye belægninger som os og alger får sværere ved at komme igen
 • Hulmursisoleringens effekt øges markant og du opnår bedre isoleringsevne
 • Facaden bliver mere åndbar og du får dermed et bedre indeklima
 • Lang holdbarhed på 5-10 år

Alt i alt er der utroligt mange fordele ved at få renset facaden. Dertil kommer at du med blot en lille investering i facaden, kan opnå en stor effekt og nogle fantastiske resultater. Både ude og inde.

Hvad koster en facaderens?

En facaderens koster gerne meget mindre end du frygter. Som udgangspunkt ligger prisen i dag på mellem 30 og 80 kroner pr. kvadratmeter – naturligvis alt efter det samlede antal kvadratmeter, facadernes højde og stand. Vil du vide præcist hvor meget du skal betale for at hyre et firma til det, så bed dem gerne om et uforpligtende tilbud inden du beder dem om at sætte i gang. Og når arbejdet er klaret og dit hjem står med en smuk, ren facade komplet fri for grimme alger og grønne striber ned ad murværket, så vil du tænke, at det har været alle pengene værd!

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD OG SPAR 40%