Algebehandling – Få Et Uforpligtende Tilbud På Algerens

Algebehandling

Hører du til dem, der kaster bekymrede blikke mod taget og frygter at blive mødt af grimme belægninger? Eller er der mos alle de forkerte steder på terrassen? Så bør du overveje en algebehandling. Den mest effektive måde at komme grimme alger til livs. Både når de har indtaget taget og når de har bredt sig ud over de ellers så flotte fliser på terrassen eller havegangene. Og så virker det også fortrinligt på både svampe og alt muligt andet skidt og snavs, der ikke hører hjemme på hverken taget eller terrassen.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD OG SPAR 40%

Hvad er en algebehandling?

Det lyder både svært og temmelig avanceret med en algebehandling. Men hvad er det egentlig for en størrelse? Ganske kort fortalt, er det en effektiv måde at fjerne alger på. Du kan enten selv give dig i kast med en algebehandling – eller du kan overlade det til professionelle, som har den rette erfaring og ekspertise på området. Valget er dit! I det følgende vil vi forsøge at give et overblik over, hvordan en algebehandling foregår både hvis det gælder fliserne nede på terrassen eller oppe på taget. Både hvis du selv står for den, og hvis du får et firma til det.

Lidt om alger

Men hvad er de der alger for noget? Det er små planter, som findes i mange forskellige varianter – overalt i naturen. Derfor er det også ganske normalt at finde dem på for eksempelvis taget og de udendørs fliser. Typisk optræder de i grønne og gule nuance, men kan også være mere rødlige.

Alle typer af tage kan blive ramt at mos og alger. Dog er der noget der tyder på at tage med en hældning på under 25 grader, er mere udsatte for alger. Det skyldes, at regnvandet er længere tid om at løbe af et tag med en lav hældning frem for et tag med en stejl hældning. Derved kan der ophobes fugt, som er de bedste vækstbetingelser for både alger, mos og andet skidt. Det samme er fugt og skygge, og derfor er skyggefulde og nordvendte tage ofte også mere udsatte for alger.

Professionel algebehandling af taget

Vil du gerne algerne til livs kan du vælge et tagfirma til at klare det for dig. Her foregår algebehandlingen ved at der sprøjtes et særligt algedræbende skum ud over taget, hvorved både mos og alger visner og dør og efterfølgende vaskes væk af vind og vejr. Der er tale om en yderst effektiv metode, der udføres med største omtanke for miljøet. Du skal dog ikke forvente et skinnende rent tag i det øjeblik behandlingen er slut. Først efter 2-8 uger kan du se resultater og der kan gå helt op til 9 måneder før lav – også kaldet gule alger – slipper helt og falder af taget.

Som udgangspunkt kan man sige, at jo længere tid der har været uønskede vækster på taget, jo længere tid tager det også før en algebehandling har effekt. Som udgangspunkt er det nok med blot en enkelt behandling, men det kan være nødvendigt med flere, hvis der er tale om særligt angrebne områder.

Gør-det-selv algebehandling på taget

Et det røde tegltag blevet grønt eller aner du masser af mos, når du kigger op mod tagryggen? Så kan du overveje selv at gå i gang med en grundig algebehandling. Der er flere forskellige metoder, der kan bruges – og hvilken du vælger er op til dig. En af de hurtigste og vel nok også letteste metoder er at anvende en højtryksrenser. Inden du tænder for vandet, bør du dog undersøge om netop dit tag kan tåle at blive renset på denne måde. Du kan også med fordel overveje at investere, eller måske blot leje, en højtryksrenser med særligt udstyr, der gør det muligt, at rense taget ekstra skånsomt. Du kan også vælge at rense taget med en hård børste og en masse knofedt – gerne tilsat lidt vand.

Lad de professionelle klare terrassen …

Er du træt at kedelige, grå og måske også deciderede glatte fliser? Så bør du for alvor overveje en algebehandling af dem. Langt de fleste fliser kan renses og blive flotte – ja, næsten så gode som nye – igen. Og vælger du at få en professionel til jobbet, er det ofte klaret i løbet af blot kort tid. De har nemlig ikke blot erfaringen, men også udstyret, til at klare selv genstridige alger. Ved hjælp af specialudstyr fjernes først belægninger som flisepest og alger skånsomt så fliserne ikke tager skade. Derefter desinficeres fliserne. En behandling der både renser i dybden og forhindrer nye algeforekomster. Og som med fordel kan gentages en gang om året for at bevare fliserne rene og pæne. Til slut foretages en imprægnering af de rensede fliser, der beskytter fliserne maksimalt – både mod vind og vejr samt naturligvis mod irritationsmomenter som alger, flisepest og øvrig snavs.

… eller gør det selv

Du kan sagtens selv fjerne de grimme og glatte alger fra fliserne på terrassen. Og hvordan du gør, det er helt op til dig. Der er nemlig flere effektive metoder, og det er slet ikke så svært, som det måske kunne lyde.

1. Slibning

Brug sand til at ”slibe” algerne væk fra fliserne ved at sprede det ud over det ønskede område og derefter feje det rundt på fliserne. Gentag gerne et par gange med nogle få dages mellemrum.

2. Højtryksrensning

Ønsker du at benytte en højtryksrenser til at klare algebehandlingen, så vær opmærksom på ikke at gøre større skade end gavn. Sørg derfor for at sprøjtevinklen ikke er mere end 30 grader, da du ellers risikerer at ødelægge overfladen på fliserne. Du kan også vælge at benytte en særlig terrasserenser sammen med højtryksrenseren, så vandstrålen dæmpes lidt.

3. Algefjerner

Der findes et stort udvalg af algefjernere i handlen – men sørg for at vælge et der er godkendt og tilladt at bruge for privatpersoner. Følg derefter brugsanvisningen på den ønskede algefjerner og vær opmærksom på, at de fleste algefjernere skal anvendes i tørvejr for at have den bedste effekt.

Fordele ved en algebehandling

Uanset om du ønsker at fjerne alger oppe på taget eller nede på fliserne på terrassen, er der mange fordele ved at få foretaget en algebehandling. Det gælder både de helt åbenlyse, som man næsten kan fornemme med det samme – og de fordele, som du med garanti vil få glæde af på sigt. Således vil det kunne forlænge tagets levetid med op til 20 år og ligeledes også sikre en længere levetid for terrassen. Du undgår dermed at skulle reparere eller endog udskifte hele eller dele af taget eller lægge en ny terrasse, hvis du blot sørger for at holde fri for mos og alger.

Derudover vil en algebehandling kunne glæde dig med:

  • Et smukkere og renere tag/pænere fliser der ikke bliver helt så glatte
  • Store besparelser sammenlignet med reparation eller udskiftning af tag/fliser
  • Færre belægninger fremover
  • Et mere velholdt og velplejet indtryk af hele huset

Forebyggelse er det bedste forsvar

Det kan være yderst irriterende at døje med alger, mos og flisepest på både taget og fliserne på terrassen. Ikke alene bliver fliserne glatte og farlige at færdes på – men når det gælder taget, kan det også i værste fald gøre stor skade deroppe. Det kan som beskrevet her sagtens lade sig gøre at fjerne disse belægninger – men det bedste forsvar er dog at forebygge at de overhovedet opstår! Hvis du vil undgå mos på taget og alger på fliserne på havegangen og andre steder, så gælder det om – så vidt muligt – at stoppe den fugt, som er med til at give gode vækstbetingelser for alger m.m. Det kan være fugt fra en tilstoppet tagrende, udsivning fra omgivelserne i nærheden eller store trætoppe. Så tag et kig på omgivelserne, og de om det er muligt at minimere adgangen for fugt og dermed også mængden af alger og mos.

Hvad koster det?

Prisen på en effektiv algebehandling afhænger naturligvis af hvor stort et område der skal renses. Vil du gerne have en idé om den endelige pris, hvis du henvender dig til et professionelt firma? Så kan du i langt de fleste tilfælde bestille et helt uforpligtende tilbud baseret på nogle ganske få informationer. I nogle tilfælde lægger firmaerne også gerne vejen forbi dit hus og hjælper med at måle både tag og terrasse op og vende dine ønsker og behov med dig. Her kan du samtidig også høre om mulighederne for at lave en fast aftale om et årlig eftersyn og behandling. Men du kan naturligvis også sagtens nøjes med blot en enkelt algebehandling. Du bestemmer også selv hvor omfattende en omgang du ønsker foretaget – her skal eksperterne nok hjælpe med at guide til den helt rigtige behandling for dig og dit hus.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD OG SPAR 40%

Algebehandling på abonnement

Vil du gerne slippe helt for at bekymre dig om forekomsten af generende belægninger enten på taget eller på terrassen – eller måske endnu flere steder? Så kan du vælge at tegne en såkaldt abonnementsordning. På den måde kan du være sikker på, at der bliver taget hånd om dine eventuelle algeproblemer – helt automatisk. Så kan du bare læne dig tilbage og nyde et smukt og rent tag og smukke rensede fliser!

Artikler for dig

Populære Artikler

Seneste Artikler