Bordopvaskemaskine Test 2024 – De 5 Bedste Bordopvaskemaskiner

bordopvaskemaskine

En bordopvaskemaskine kan være et rigtig fint supplement til det lille køkken, hvor man ikke har plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse, og hvor man samtidig ikke har lyst eller mulighed for at vaske op i hånden. Men der er mange forskellige bordopvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at gennemskue, hvilken model, der er den bedste bordopvaskemaskine. Det forsøger vi at gøre dig lidt klogere på her på siden, hvor vi har samlet de fem bedste bordopvaskemaskiner i 2021. Vi vil i den nedenstående liste præsentere dig for hver af disse modeller og kort beskrive, hvad der gør dem værd at overveje, hvis du ønsker at investere i opvaskemaskine til bordet. Efter vores Bedst-i-Test-liste, kan du læse meget mere om bordopvaskemaskiner generelt. Her kommer vi med gode råd, fordele og ulemper og meget andet, som gerne skulle forberede dig yderligere på dit forestående køb af en opvaskemaskine. God læselyst!

#1 – Bosch SKS62E32EU – Bedste bordopvaskemaskineBosch opvaskemaskine SKS62E32EU

Bosch SKS52E32EU er en bordopvaskemaskine fra den populære producent Bosch, der heldigvis er bedre til at lave hvidevarer, end de er til at navngive dem. Dette er en af de større bordopvaskemaskiner, der med sin bredde på 50 centimeter rummer 6 kuverter, og derfor giver den ekstra fleksibilitet, som en opvaskemaskine gerne skulle. Modellen her kommer også med 6 programmer, 5 forskellige temperaturer og et såkaldt EcoSilence Drive, der både sikrer en energieffektiv og stille opvask. Her får man faktisk en vældig fin bordopvasker, der med sit lydniveau på ned til 49 dB ikke er en, man lægger mærke til i hverdagen. Udseendet er enkelt og stilrent, men det er trods alt et stykke hvidevare, som kommer til at optage noget plads på køkkenbordet, eller hvor man ellers planlægger at have den stående. Forbrugerne har i gennemsnit givet modellen her 4,5 ud af 5 stjerner.

Energimærke

EnergimærkeF
Strømforbrug pr. 100 cyklus61 kWh
Vandforbrug pr. cyklus8,0 liter
Støjniveau49 dB
Antal kuverter6

#2 – Bosch SKS62E38EU – Bedste bordopvaskemaskine i stålBosch Opvaskemaskine SKS62E38EU

Bosch SKS62E38EU er I samme familie som modellen ovenfor, denne er blot i stål. Derfor løber den også afsted med titlen som den bedste bordopvaskemaskine i stål. Der kan være flere fordele ved at have en opvaskemaskine i stål, men det primære grundlag for beslutningen bør være, at man foretrækker udseendet ved denne model fremfor den model, vi fremhævede ovenfor. Praktisk talt alle de øvrige ting er nemlig tilsvarende, og her får man derfor også en bordopvaskemaskine med plads til 6 kuverter, flere praktiske programmer og det samme EcoSilence Drive, der sikrer en både stille og energieffektiv opvask. Kunderne er godt tilfredse med modellen her, og Anna skriver blandt andet i sin anmeldelse, at: ”Det korteste program er 29 min. og det har indtil nu vasket helt rent. Den larmer ikke når den kører. Er virkelig tilfreds.” Forbrugerne har i gennemsnit givet modellen her 5 ud af 5 stjerner.

Energimærke

EnergimærkeF
Strømforbrug pr. 100 cyklus61 kWh
Vandforbrug pr. cyklus8,0 liter
Støjniveau49 dB
Antal kuverter6

#3 – Electrolux ESF2400OW – Bedste bordopvaskemaskine med lavt vandforbrug

Electrolux bordopvaskemaskine ESF2400OW

Electrolux ESF24000OW får titlen som den bedste bordopvaskemaskine med lavt vandforbrug. Den har nemlig også plads til 6 kuverter, men bruger kun 6,5 liter vand pr. opvask, hvor de førnævnte Bosch bordopvaskemaskiner bruger 8,0 liter vand pr. opvask. Med andre ord, kan der altså være penge at spare på vandregningen ved at vælge modellen her fra Electrolux. Udover det, jamen så har denne bordopvasker også 6 forskellige programmer, så man kan få klaret opvasken præcis på den måde, som man gerne vil have. En af disse varer blot 20 minutter, og du kan således hurtigt blive klar med nyt service til næste ret. På trods af det bedre forbrug, scorer Electrolux ESF2400OW ikke helt så høje anmeldelser (3,7 ud af 5 stjerner), som modellerne fra Bosch. Til gengæld er prisen rigtig skarp, og man får alt i alt en rigtig fin bordopvasker her.

Energimærke

EnergimærkeF
Strømforbrug pr. 100 cyklus61 kWh
Vandforbrug pr. cyklus6,5 liter
Støjniveau52 dB
Antal kuverter6

#4 – Scandomestic SFO101W – Bedste lille bordopvaskemaskineScandomestic SFO101W

En bordopvasker er som udgangspunkt ikke ret stor. De øvrige modeller på listen her måler alle et sted mellem 50 centimeter og 60 centimeter i både højde, bredde og længde. Men hvis det er for stort, så er der heldigvis mulighed for at købe en lille bordopvaskemaskine. Her vinder Scandomestic SFO101W titlen som den bedste lille bordopvaskemaskine, og det gør den i høj grad baseret på dens mål:

 • Højde: 435 mm
 • Bredde: 420 mm
 • Dybde: 435 mm

Det er en meget lille model, som kun rummer 2 kuverter. Samtidig har den et væsentlig højere støjniveau end de øvrige bordopvaskemaskiner på listen. Men hvis det gerne skal være småt, så er det her et af de bedste valg.

Energimærke

EnergimærkeG
Strømforbrug pr. 100 cyklus40 kWh
Vandforbrug pr. cyklus5,0 liter
Støjniveau58 dB
Antal kuverter2

#5 – Logik LDWTT20N – Billigste bordopvaskemaskine

Logik bordopvaskemaskine LDWTT20N

Hvis din bordopvaskemaskine helst ikke må koste for meget, så anbeafler vi, at du tager et kig på Logik LDWTT20N. Det er ikke et mærke, som er synderlig udbredt herhjemme, men de laver faktisk nogle rigtig fine hvidevarer til fornuftige priser. Derfor vinder modellen også titlen som den bedste billige bordopvaskemaskine her på listen. Som om det ikke var nok, så har den faktisk også et strøm- og vandforbrug, samt et støjniveau, der i den grad er konkurrencedygtigt (faktisk en smule bedre) i forhold til konkurrenterne. Den rummer også 6 kuverter, men den får til gengæld ikke helt lige så gode anmeldelser, som modellerne fra Bosch øverst på listen. Det er dog marginaler, der adskiller dem, for en overvejende del af de kunder, der har købt Logik LDWTT20N er ekstremt begejstrede. Helt præcist scorer den i gennemsnit 4,0 ud af 5 stjerner hos forbrugerne.

Energimærke

EnergimærkeF
Strømforbrug pr. 100 cyklus61 kWh
Vandforbrug pr. cyklus6,5 liter
Støjniveau47 dB
Antal kuverter6

Sådan finder vi de bedste bordopvaskemaskiner

Nu har du læst vores liste over de bedste bordopvaskemaskiner, og du sidder måske tilbage og undrer dig over, hvor de kommer fra. Er det nogen vi bare har rystet ud af ærmet? Det kan vi heldigvis svare nej til. Bordopvaskerne er resultatet af et længere forudgående arbejde, der bunder i en masse data, der blandt andet tæller ekspertanmeldelser, forbrugeranmeldelser, tekniske specifikationer, energimærker og priser. Al denne data er blevet indsamlet for en række forskellige modeller, og så er den efterfølgende blevet sammenlignet på kryds og tværs. I sidste ende er vi nået frem til, at de ovenstående bordopvaskemaskiner er de bedste i de enkelte kategorier, og således de modeller, som vi vil anbefale til dig som læser. Som du måske har gennemskuet, har vi derfor ikke testet de enkelte modeller selv. Det ser vi dog som en fordel, i den forstand, at vi på den måde kan holde os objektive. Vi har ikke fået en forkærlighed for en bordopvaskemaskine med charme (hvis de ellers findes), og listen er således baseret på rå data fra andre kilder.

Køb bordopvaskemaskine på tilbud

Som du måske allerede har bemærket, så er det ikke gratis at anskaffe sig en bordopvaskemaskine. Det kan i realiteten være ganske dyrt – især hvis man ikke går efter den billigste variant. I nogle tilfælde kan det faktisk være næsten lige så dyrt som at købe en rigtig opvaskemaskine i fuld størrelse. Heldigvis er der af og til mulighed for at spare nogle penge. Hvis du køber din bordopvaskemaskine på tilbud, kan der nemlig godt være hundrede – hvis ikke tusinde – kroner at spare, og det er absolut værd at tage med. Hvidevarer er heldigvis en produktkategori, hvor der regelmæssigt er gode tilbud at finde hos de forskellige forhandlere. Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til forhandlere, via listen ovenfor, der fra tid til anden har tilbud på deres bordopvaskemaskiner, og det er derfor et oplagt sted at starte, hvis du gerne vil have muligheden for at gøre et godt kup.

Fordele og ulemper ved en bordopvaskemaskine

Hvis du stadigvæk er lidt i tvivl om, hvorvidt en bordopvaskemaskine er det rette valg for dig, så er du ikke alene. Der er mange, der kan gå og debattere længe over, hvorvidt de skal gå efter en bordopvasker eller ej – for de fleste kan jo strengt taget godt klare opvasken i hånden, hvis ellers de har energien til det. For at hjælpe dig lidt på vej i forhold til at tage en beslutning omkring dette, har vi nedenfor sammensat en liste over fordele og ulemper ved bordopvaskemaskiner. Tag et kig på dem og se om ikke det kan hjælpe dig til at beslutte, hvorvidt det er det rette valg for dig. Det er naturligvis en individuel beslutning, der er unik fra person til person. Hvis ikke du har plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse og i øvrigt ikke er synderlig begejstret for at tage opvasken i hånden (eller ikke har muligheden for det), så er vi af den overbevisning, at du bare skal købe dig en bordopvaskemaskine. Har du muligheden for et opvaskemaskine i fuld størrelse, kan det til gengæld være værd at overveje om ikke det var en bedre løsning end en bordopvasker.

Fordele

Lad os starte med de ting, som er gode ved en bordopvaskemaskine. Der er heldigvis et par stykker, og det er nogle ret vigtige fordele, hvis ellers du spørger os.

 • Kompakt størrelse, der kan være i de fleste køkkener
 • Du sparer tid, da du ikke behøver at tage opvasken
 • Høje temperaturer, der sikrer bedre rengøring af service
 • Mindre hårdt for huden, idet du undgår at skulle stå med hænderne i vand og sæbe
 • Mindre besvær med at rydde op efter maden

Ulemper

Omvendt er der naturligvis også nogle ulemper ved en bordopvaskemaskine, som er svære at komme udenom. Dem kan du læse mere om på listen nedenfor.

 • Kompakt størrelse betyder også, at der er mindre plads i opvaskemaskinen
 • Optager meget bordplads, som der givetvis ikke er nok af i forvejen i et lille køkken
 • Ikke lige så effektiv som en opvaskemaskine i fuld størrelse

Tilslutning af bordopvaskemaskine: Sådan gør du

Når man investerer i en bordopvaskemaskine, skal den naturligvis tilsluttes til både vand og strøm – ellers kan man vist ikke forvente, at servicen bliver synderlig ren. Spørgsmålet er blot, hvordan man lige skal gøre, for typisk vil det være sværere at komme til de samme installationer, som hvis man havde plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse.

Strøm

Lad os starte med det mest simple; strømmen. En bordopvaskemaskine kan som regel tilsluttes til strøm ved blot at sætte et stik i stikkontakten. Det er faktisk ikke anderledes, end du kender det fra din mikrobølgeovn, hvis du ellers har sådan en. Dermed er det også hurtigt overstået, og man er straks videre til den lidt mere komplicerede vandtilslutning.

Vand

Tilslutning af vand til en bordopvaskemaskine vil typisk kunne ske på to forskellige måder. Enten kan du slutte den direkte til vandhanen, hvor den så trækker vandet fra, mens den vasker. Her vil du skulle bruge en såkaldt dobbelt vandkobling. Den vil typisk kunne klikkes nemt af og på vandhanen, så du kan tilslutte og afkoble bordopvaskemaskinen alt efter behov. Der er dog to problemer ved at vælge at tilslutte sin bordopvaskemaskine til vandhanen;

 1. Du har ikke mulighed for at benytte vandhanen mens maskinen kører, og
 2. En utæt eller ukorrekt tilslutning kan betyde, at der løber vand ud på bord og gulv.

Alternativt kan man tilslutte sin bordopvaskemaskine direkte til vandsystemet, som man ville gøre med en traditionel opvaskemaskine. Det er en mere permanent løsning, og den kræver lidt mere. Her vil koble bordopvaskemaskinen direkte til vandtilslutningen og vandafløbet (typisk under vasken). Det betyder også, at man skal trække slangerne derned på en måde, der ikke er generende i hverdagen, og det kan godt vise sig at være en udfordring i et i forvejen småt køkken. Men det er altså en mulighed – du skal dog være opmærksom på, at hvis ikke der i forvejen er plads til at tilslutte en opvaskemaskine, så skal der ifølge loven en autoriseret VVS’er til at udføre installationen.

Brands: Her er de mest populære mærker indenfor bordopvaskemaskiner

Når det kommer til producenter af bordopvaskemaskiner, så er der et par stykker. Men i virkeligheden ikke lige så mange, som af andre typer af hvidevarer. Heldigvis kan du glæde dig over, at de mærker, som har valgt at producere de her opvaskemaskiner, der kan stå på bordet, er nogle, som generelt er kendt for at lave varer af høj kvalitet. Derfor kan du eksempelvis få en Bosch bordopvaskemaskine, men også Electrolux, Logik og andre generelt populære mærker står klar til at levere en velfungerende bordopvaskemaskine til dit køkken.

Køb din bordopvaskemaskine online og spar penge

Vi var tidligere inde på, at det kan være en god idé at købe sin bordopvaskemaskine på tilbud for at spare lidt penge. Nu får du endnu et råd til, hvordan du kan skære lidt af prisen på din nye bordopvasker. Ved at købe en bordopvaskemaskine online, kan du nemlig som regel også forvente nogle lidt mere attraktive priser end i de fysiske butikker. Det er en sandhed, der gælder generelt på tværs af de fleste produkter, simpelthen fordi webshops som regel har lavere omkostninger forbundet med deres drift set i forhold til antallet af kunder sammenlignet med fysiske butikker. Det bemærkes dog også, at hvidevarer nok er et af de områder, hvor forskellen på online og fysisk køb er lavest, simpelthen fordi størstedelen af de online forhandlere af hvidevarer også er de fysiske. Det gælder eksempelvis, hvis du ønsker at købe en bordopvaskemaskine hos Elgiganten eller Skousen. Når det så er sagt, så kan det stadig give mening at købe sin bordopvaskemaskine online – eventuelt bestille den til afhentning i sin nærmeste fysiske butik. På den måde er sikret, at man ikke kører forgæves efter en model, der alligevel ikke er på lager i den lokale butik.

Sådan vælger du den rigtige bordopvaskemaskine

Når du skal vælge en bordopvaskemaskine, kan du godt bare tage den første og bedste. Det er dog sjældent en synderlig god idé, fordi der naturligvis er forskel på de forskellige modeller. Du vil hurtigt opdage, at nogle passer bedre til dine behov end andre. Derfor har vi nedenfor samlet nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge den bedste bordopvaskemaskine. Forhåbentligt kan det gøre dig lidt mere forberedt på dit muligvis forestående køb.

Størrelse

Størrelsen på en bordopvaskemaskine er naturligvis en af de vigtigste faktorer i købet. Det vurderer vi, fordi en bordopvaskemaskine typisk købes grundet mangel på plads, og derfor er det også vigtigt, at den passer ind i det køkken, hvor den skal stå. Som du måske bemærkede, da du så listen over de bedste bordopvaskemaskiner, så måler de alle omtrent 50 centimeter i både højde, bredde og dybde – medmindre man går efter en model, der er endnu mindre, som den fra Scandomestic. Det er altså umiddelbart den størrelsesorden, man skal regne med, men det bemærkes så også, at der er mulighed for både større og mindre bordopvaskemaskiner, hvis det viser sig nødvendigt.

Vandforbrug

Vandforbruget er naturligvis også en vigtig faktor, når det kommer til valg af bordopvaskemaskine. Realiteten er, at de fleste bordopvaskemaskiner bruger næsten lige så meget vand, som en opvaskemaskine i fuld størrelse, og det bliver derfor hurtigt til meget vand. Hvis man derfor har mulighed for at finde en model med et lavere vandforbrug, så er det værd at tage med. Man skal dog samtidig være opmærksom på, om den i så fald opretholder det samme renlighedsniveau, som en model med et højere vandforbrug. Vandforbruget for en bordopvaskemaskine kan ses på energimærket, hvor det er angivet i liter med ét decimal.

Strømforbrug

En bordopvaskemaskine bruger naturligvis også strøm. Det er heldigvis ikke helt lige så meget som en opvaskemaskine i fuld størrelse, men det er forholdsvist mere, hvis man kigger på strømforbrug kontra størrelse. Et højere strømforbrug er naturligvis altid mindre tiltalende end et lavere. Men i tilfælde, hvor du står mellem to bordopvaskemaskiner med forskellige mængder af strømforbrug, kan det også være relevant at se om maskinen har en funktion, der gør det muligt at udsætte starten af opvasken. I så fald kan det nemlig være, at maskinen med højere strømforbrug kan ”tjene” sig selv hjem ved at køre på tidspunkter, hvor strømmen er billigere. Strømforbruget for en bordopvaskemaskine kan også ses på energimærket, hvor det er angivet i kWh pr. 100 cyklus (opvask).

Indretning

Endelig bør du være opmærksom på, hvordan din potentielt nye bordopvaskemaskine er indrettet. Der bliver på energimærket typisk vist, hvor mange kuverter opvaskemaskinen kan tage, men det kan være vidt forskelligt, hvor brugbar pladsen er alt efter, hvordan maskinen er indrettet. Brug derfor gerne noget tid på at nærstudere indretningen af den eller de bordopvaskemaskiner, som du overvejer at investere i. Jo bedre den er indrettet, jo mere økonomisk og mindre besværlig vil det være at bruge maskinen til hverdag.

Økonomien: Kan det betale sig at købe en bordopvaskemaskine?

Selvom en stor del af det at have en bordopvaskemaskine sandsynligvis er motiveret af, at man slipper for at stå og vaske op i hånden, så er det også en god idé at kigge lidt på økonomien. For selvom det er træls at vaske op i hånden, så er det også træls, hvis man ender med at bruge flere penge, fordi man investerer i en bordopvaskemaskine. Økonomien ved en bordopvaskemaskine består af tre hovedkategorier;

 • Anskaffelsespris
 • Udgifter til vand
 • Udgifter til strøm

Faktisk kan du nogenlunde regne på, hvor meget din nye bordopvaskemaskine kommer til at koste dig om året allerede på forhånd. Anskaffelsesprisen kender du naturligvis inden du køber, men også omkostninger til vand og strøm kan regnes ud (i omtrente tal i hvert fald). På energimærket for hver bordopvaskemaskine er det nemlig angivet, hvor meget vand og hvor meget strøm maskinen bruger. Hvis du efterfølgende ganger det op med antallet af gange, du forventer at bruge maskinen pr. år, og igen ganger dette op med den gennemsnitlige pris på henholdsvis en liter vand og 1 kWh, så får du de estimerede årlige omkostninger for din bordopvaskemaskine. Alt efter hvordan du vasker op i hånden, vil det faktisk i mange tilfælde kunne betale sig at købe en bordopvaskemaskine. Forbrugerrådet Tænk skriver nemlig, at man kan bruge helt op mod 720 liter vand på en opvask af 12 kuverter (under rindende vand). Som du måske bemærkede tidligere, bruger bordopvaskemaskinerne med højest forbrug 8 liter vand pr. opvask. Det ville svare til 16 liter vand for 12 kuverter; altså væsentligt mindre end du potentielt set bruger på at vaske op i hånden.

Hvornår giver det mening at købe en bordopvaskemaskine?

Det er ikke altid, at det giver mening at købe en bordopvaskemaskine. Som vi blandt andet har været inde på, så er den ikke lige så effektiv som en traditionel opvaskemaskine i fuld størrelse. Samtidig optager den meget plads på køkkenbordet, og så har den typisk ikke ret meget plads i sig. Derfor er det vores anbefaling, at man udelukkende bør gå efter en bordopvaskemaskine, hvis du ikke har muligheden for at installere en traditionel opvaskemaskine. Det kan enten være, at du ikke har noget sted, at du kan tilslutte den, eller at du simpelthen ikke har plads til den. I disse tilfælde kan en bordopvaskemaskine være attraktiv. Den kan nemlig tilsluttes til din køkkenvandhane (eller en anden vandhane), hvis det er nødvendigt. Samtidig kan den stå på bordet, på gulvet eller praktisk talt et hvilket som helst andet sted, og du behøver derfor ikke pladsen til en fuldbyrdet opvaskemaskine. Hvis du dog har plads til en ”rigtig” opvaskemaskine, så anbefaler vi, at du vælger sådan en. Her vil du få mere for dine penge, samtidig med, at du vil få en mere energieffektiv løsning, der bruger mindre strøm og vand set i forhold til antallet af kuverter, som opvaskemaskinen kan håndtere.

Bordopvaskemaskine test: Her er de bedste

Inden vi runder helt af på denne bordopvaskemaskine test, vil vi gerne lige have lov at opsummere vores liste over de bedste bordopvaskemaskiner. Det er de samme fem maskiner, som du blev præsenteret for øverst på siden, og som i vores dataindsamling har vist sig at være de bordopvaskemaskiner, der er mest attraktive for danske forbrugere lige nu. Her kommer de således igen, så du ikke glemmer, hvad du skal kigge efter, når du skal have ny bordopvaskemaskine. Du kan også scrolle op øverst på siden og læse mere om de enkelte maskiner, samt klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger dem til en fornuftig pris.

 1. Bedste bordopvaskemaskine: Bosch SKS62E32EU
 2. Bedste bordopvaskemaskine i stål: Bosch SKS62E38EU
 3. Bedste bordopvaskemaskine med lavt vandforbrug: Electrolux ESF2400OW
 4. Bedste lille bordopvaskemaskine: Scandomestic SFO101W
 5. Bedste billige bordopvaskemaskine: Logik LDWTT20N

Vi håber, at testen og de efterfølgende informationer og gode råd om bordopvaskere kunne bruges til noget. Forhåbentligt er du blevet klogere på, hvilken type af maskine, der er den rette for dig samt, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med dit køb. Tak fordi du læste med!

Artikler for dig

Populære Artikler

Seneste Artikler