At købe store husholdningsapparater er altid vanskeligt, og det er ikke anderledes at finde den bedste tørretumbler til dit hjem. Med priser, der starter på omkring 3000 kroner, vil du sikre dig, at du får den bedste tilgængelige model, og du bliver nødt til at overveje en hel række funktioner og mærker, før du træffer en beslutning. Forhåbentlig hjælper denne artikel dig med at træffe det rigtige valg.

Hvad er fordelene ved en tørretumbler? I varme sommermåneder kan en tøjlinje være alt hvad du behøver for at holde dit tøj frisk og duftende efter vask. Men med det danske uforudsigelige vejr, kan en tørretumbler være lige den ting, du har brug for for at sikre, at store vaskebelastninger hurtigt og effektivt gøres klar til brug. Hvis du har lidt plads til at hænge tøj op, kan de også være en gave. Du kan vælge en vaskemaskine/tørretumbler, som sparer plads, men hvis du vil have den bedste ydelse, vil almindelige tørretumbler gøre et bedre job.

Indholdsfortegnelse

Bosch WTX8HKL9SN – Bedst testede tørretumbler generelt

Bosch WTX8HKL9SN tørretumbler

Forbrugerrådet Tænk har gennemgået tørretumbleren Bosch WTW87478SN og givet modellen en god vurdering. Eksperterne kan lide brugervenligheden og det lave energiforbrug af denne model utroligt godt.

Tænk finder ikke så mange ulemper, men de påpeger dog, at modellen ikke altid tørrer rigtig jævnt.

Til gengæld har Bosch WTW87478SN en rummelig tromle med en kapacitet på op til 8 kg. Modellen tilhører også energiklasse A++ og ender således højt på energiskalaen for tørretumblere. Det er derfor sikkert at antage, at denne model ikke bruger meget energi om året.

Hvis du vil placere tørretumbleren oven på en vaskemaskine, er det også vigtigt at kontrollere tørretumblerens størrelse.

Selvrensende kondensator og antivibrationsdesign

Den er udstyret med en selvrensende kondensator, der rengøres automatisk efter behov. Med denne model behøver du ikke rengøre kondensatoren manuelt.

Tørretumbleren har også et anti-vibrationsdesign, der øger stabiliteten og reducerer vibrationer. Dette design giver maskinen et stilfuldt og elegant udseende, samtidig med at støjniveauet reduceres. Fordi AntiVibration-designet gør, at tørretumbleren fungerer mere støjsvagt, forstyrrer denne model ikke hele huset, når den tørrer tøjet.

Bosch WTW87478SN har et lydniveau på kun 65 dB. Til sammenligning har en normal klartone et lydniveau på 60 dB.

Brugervenlig model med timer og specielt program

Bosch WTW87478SN er en brugervenlig tørretumbler med en LED-skærm, der bruges til at vælge mellem forskellige programmer. Skærmen viser også, hvor meget tid der er tilbage af det aktuelle program, og gør det således lettere at planlægge, hvornår det er tid til at ilægge den næste vasketøjsmængde.

Denne model har også en timerfunktion, der gør det muligt at planlægge nøjagtigt, hvornår tørretumbleren starter. Med denne funktion kan du indstille programstart til et senere tidspunkt.

Bosch WTW87478SN har også flere specielle programmer til for eksempel uld, håndklæder, sportstøj, dun og skjorter.

Fordele:

 • Mange programmer
 • Brugervenlig
 • Selvrensende

Ulemper:

 • Støj

Siemens WT4HXKL9DN – Bedste testede tørretumbler i mellemklasse

Siemens WT4HXKL9DN

Siemens WT4HXKL9DN har ikke deltaget i nogen officielle ekspertundersøgelser. Denne tørretumbler har på den anden side modtaget gode anmeldelser fra brugerne. Mere specifikt har modellen modtaget en kundebedømmelse på 5 ud af 5 stjerner på Elgiganten.dk.

Brugerne understreger, at dette er en kvalitetsmaskine, der fungerer som den skal og lever op til forventningerne. Ingen nævner nogle ulemper ved tørretumbleren.

Hvis Siemens WT4HXKL9DN skal placeres oven på en vaskemaskine, er det vigtigt at kontrollere målene, før du køber.

Energieffektiv kondensortørrer med selvrensende kondensator

Siemens WT4HXKL9DN er en stor tørretumbler med en kapacitet på 9 kg. Denne tørretumbler er derfor velegnet til en større familie med fem eller flere medlemmer. Tørretumbleren tilhører også energiklasse A++ og bruger derfor ikke meget energi om året.

Denne model har også en selvrensende kondensator, der rengøres automatisk efter hver tørring. Takket være dette behøver kondensatoren ikke at blive rengjort manuelt.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Mange funktioner
 • Selvrensende

Asko T408HD.S – Bedste tørretumbler testet der skåner tøjet

Asko T408HD tørretumbler

ASKO T408HD.S tørrer vasketøjet til 3 eller 4 personer på en meget energieffektiv måde. A+++ varmepumpetørrer sparer mere på årlige energiomkostninger i gennemsnit sammenlignet med en ASKO kondensator. Dit tøj vil også se nyere ud takket være den lave tørretemperatur. Du behøver ikke bekymre dig om, at dine bukser eller trøje krymper. Takket være Soft Drum til pleje af vasketøjet kan du lægge enhver form for vasketøj i tørretumbleren. Du kan vælge mellem 14 programmer til f.eks. fine skjorter, sengetøj og jeans. Brug programmet ‘Airing’ til at opfriske forældet tøj. Tørretumbleren opfrisker dit tøj eller lagner, der har været i skabet i lang tid. Hvis du har et afløb, kan du slutte tørretumbleren til det med den medfølgende kondensafløbsslange.

Fordele:

 • Skånepgrammer til tøjet
 • Mange programmer
 • Brugervenlig

Bosch WTW85L48SN – Bedst i test lille tørretumbler

Bosch WTW85L48SN tørretumbler

Hvis du ikke behøver at tørre mere end en lille mængde tøj, kan denne tørretumbler holde tøjet tørt på bare 40 minutter. Til følsomme beklædningsgenstande er der et såkaldt SensitiveDry-system, hvor varm luft strømmer ind fra alle sider, og tromlen drejer forsigtigt rundt om tøjet.

Selvrensende kondensator er tæt på standard blandt moderne tørretumblere, og WTW85L48SN er ingen undtagelse. Hele tørretumbleren er bygget til at kunne opretholde energiklassificeringen A++, selv når maskinen er et par år gammel.

Det, der hæver vurderingen mest, er energivurderingen, hvor energiforbruget med både bomuld og syntetiske beklædningsgenstande, og hvor rynket tøjet er efter tørring.

De aspekter, hvor denne tørretumbler får den laveste vurdering, er længden af ​​programmerne, hvor jævnt den tørrer bomuldstøj, og hvor let det er at fylde og tømme maskinen. Den får også et minus i kanten for f.eks. kondensatorens effektivitet, hvor let det er at vælge programmer og lydniveauet.

Fodele:

 • Hurtig tørring
 • Energivenlig

Ulemper:

 • Få funktioner
 • Krøller tøjet

Miele TSD443WP – Bedste energivenlige tørretumbler testet

Miele TSD443WP tørretumbler

Leder du efter en super energieffektiv tørretumbler med varmepumpeteknologi og EcoSpeed ​​til hurtigere tørring med maksimal energieffektivitet? Så er Miele TSD443WP ideel til dig. Fordi en varmepumpetørrer tørrer ved lave temperaturer, forbliver dit sarte tøj bedre beskyttet mod snavs. Derudover er en varmepumpetørrer meget energieffektiv.

Når tørretumbleren er helt fyldt, tager bomuldscyklussen i gennemsnit 155 minutter. Sammenlignet med en kondensortørrer er dette lidt længere, men på grund af den lave temperatur meget mere økonomisk og bedre for dit tøj. Fugtføleren måler, når dit vasketøj er tørt nok. Programmet stopper derefter automatisk, så tørringscyklussen aldrig tager længere tid end nødvendigt. På det digitale display kan du se, hvor længe tørretumbleren stadig kører. Når tørretumbleren er klar, giver den et lydsignal, så du ved nøjagtigt, hvornår du kan tage dit vasketøj ud.

Fordele:

 • Energivenlig
 • Brugervenlig
 • Mange funktioner

AEG T7DBM730G – Bedste tørretumbler til ekstrahering f fugt

AEG T7DBM730G

AEG tørretumbler med SensiDry og Prosense teknologi. Med AEG SensiDri-teknologi ekstraheres fugt fra tøjet ved lavere temperaturer end andre standard tørretumblere. Dette beskytter stoffet og bevarer stoffets struktur. Med de lavere temperaturer undgås unødvendigt varmetab, og derved kan meget energiforbrug spares.

ProSense-teknologien har avancerede fugt- og temperaturfølere, som tilpasser tørretiden og dermed også energiforbruget. Sensorerne i maskinen måler fugtigheden i vasketøjet og stopper automatisk, når den ikke længere kan registrere fugt. Således har den ikke unødvendigt lang tørretid. Du kan også vælge at indstille et specifikt tørringsinterval med tidsstyringen på displayet.

AEG-tørretumblere har ÖKOFlow Filter System, som er et simpelt filter, der tørrer tøjet effektivt. Standard tørretumblere har typisk mere end et filter, hvilket resulterer i en stigning i energiforbruget.

Luftstrømsdesign

AEGs forbedrede luftstrømsdesign sikrer hurtigere og mere effektiv tørring af tøj. Den blide ProTex-tromle på 118 liter passer godt på vasketøjet, da den har et specielt tørremønster, der giver vasketøjet mere plads og luft. Den har en reverserende tromlekørsel, som forhindrer vasketøjet i at vikle sig og krølle.

Kondensatoren er den mest populære type tørretumbler i dag, da den har flere fordele. Den er lettere at installere, da der ikke skal installeres nogen udstødningskanal, og der er lavet huller i ydervæggen. Med en kondensator tørres fugtigheden ikke ud i det fri, men cirkulerer i maskinen. Dette gør det til en mere fleksibel løsning, da den kan installeres hvor som helst. Det er dog vigtigt, at der er god ventilation i rummet, da den kan udsende noget fugt. Det kondenserede vand samles i en kondensatbeholder, som skal tømmes regelmæssigt.

Denne AEG-kondensortørrer kan rumme 7 kg vasketøj. Maskinen måler 60 cm. i bredden, 60 cm. dybde og 85 cm. i højden. Den vejer 48,46 kg uden emballage og ca. 51 kg inklusive emballage. Med denne tørretumbler reduceres elregningen kraftigt sammenlignet med andre tørretumblere i energiklasse B eller C.

Fordele:

 • Energivenlig
 • Brugervenlig
 • Anti-krøl funktioner

LG RC80U2AV0W – Bedste støjsvage tørretumbler testet

LG RC80U2AV0W

Vi må starte med at sige, at tørretumbleren fra LG faktisk slår alle tre ved lavt støjniveau! Ikke dårligt. 62 decibel er meget lavt for en tørretumbler, så hvis du virkelig holder af et fredeligt hjem, skal du rette opmærksomheden her.

Som med den foregående tørretumbler, er dette en tørretumbler i normal størrelse med en kapacitet på 8 kg. Så den passer til den normale størrelse familie og tager nok plads i hjemmet. Tørretumbleren har også en timerfunktion, som er meget værdsat blandt dem, der konstant er på farten. Måske vil du have badekåben virkelig varm, når du står op om morgenen? Tilslut tørretumbleren til dit Wi-Fi-netværk og opret forbindelse til din mobil. Tænd tørretumbleren for at varme op, og vi garanterer, at det bliver lettere at stå op om morgenen.

LG RC80U2AV0W opretholder en rigtig høj standard med den højeste vurdering i energiklasse og kondenseringseffektivitet, varmepumpeteknologi og sensorkontrol. Dampfunktionen forhindrer krøllet tøj og allergi. En rigtig flot detalje er, at tørretumbleren har en indvendig belysning, noget som de fleste tørretumblere ikke har. Dette gør det let at finde den anden sok, som altid synes at forsvinde sporløst.

Producenten tilbyder også dobbelt 10-årig garanti. 10 års garanti for ‘DUAL inverter kompressor’ og 10 års garanti for ‘inverter motor’. Der er faktisk ikke meget, vi kan bemærke her, en virkelig overkommelig tørretumbler ganske enkelt.

Fordele:

 • Støjsvag
 • Mange funktioner
 • Dobbelt garanti

Typer af tørretumblere

Der er tre hovedtyper af tørretumblere.

Varmepumpedrevet tørretumblere

Dette er den mest miljøvenlige løsning, da den bruger speciel teknologi til at tørre tøjet. Det vil også hjælpe med at spare penge på elregninger. Denne “specielle teknologi” bruger varm luft til at trække fugt ud af tøjet, der fordamper i en tank. Ifølge ekspertanmeldelser kan du spare mange penge årligt på energiregninger, selvom det anslås, at det tager 11 år at svare til prisen på en billigere tørretumbler.

Ventileret tørretumbler

Dette er generelt den mest overkommelige af de tre vigtigste typer, da den udsender varm luft gennem en vinduesslange eller en ekstern udluftning. Men en udluftet tørretumbler skal placeres mod en væg eller et vindue for at udvise luften. De fleste leveres med et udluftningssæt, selvom det muligvis er nødvendigt at få maskinen installeret af en bygherre.

Kondensator tørretumbler

Disse betragtes ofte som middelområdet med hensyn til overkommelige priser; uden krav til eksternt ventileret slange kan forbrugerne nyde friheden til at installere maskinen i et godt ventileret rum, uanset hvor de vælger. Det er dog værd at bemærke, at denne type tørretumbler kræver, at en beholder under maskinen tømmes regelmæssigt. Dette skyldes, at dampen i tørretumbleren danner vanddråber, der opsamles i en opsamlingstank, og du bliver nødt til at tømme den i hånden. De er dyrere end ventilerede tørretumblere, men lettere at installere og mere alsidige, hvor de kan stå.

De fleste tørretumblere betjenes enten via sensorer eller timere. Bortset fra de billigste modeller, har din tørretumbler sandsynligvis sensorer, der er programmeret til at aflæse den mængde fugt, der er tilbage i tøjet. Når de er tørre, slukkes den klogt. Omvendt vil tidsindstillede maskiner fortsætte, indtil tiden er gået, hvilket kan vare et stykke tid efter, at tøjet er klart, og som potentielt kan beskadige dem.

Det meste tøj kan tørretumbles, men du skal altid kontrollere etiketten på forhånd. Stoffer, der generelt ikke bør omfattes er uld, gummi, fine sarte strik, akryl, spandex og lycra. Rene bomuldshåndklæder kan endda holde blødere i længere tid ved hjælp af en tørretumbler.

Der er også mange andre funktioner, du skal passe på, når du træffer beslutningen:

Programmering

De bedste tørretumblere har et par varmeindstillinger, for eksempel til bomuld, syntetiske stoffer eller finvask, hvilket hjælper dig med at holde dit tøj i det bedste længere.

 • Trommestørrelse: Store kapaciteter er mere energieffektive, fordi de tørrer tøj på kortere tid. De fleste spænder fra 7 kg til 9 kg.
 • Børnesikring: For at forhindre børn i at lege med maskinen.
 • Forsinkelsesstart: Få din cyklus til at begynde på det bedste tidspunkt for dig.
 • Vendbare døre: Skift den retning, hvor din dør åbnes, så den passer bedre til din placering.
 • LED-advarsels- og programmeringslys: Den første fortæller dig, hvornår du skal tømme en vandbeholder eller udskifte et filter. Den anden hjælper dig med at holde styr på tørring.
 • Energieffektivitet: I disse dage får maskiner klassificeringer fra A til G, hvor A+++ er den mest effektive. Nyere apparater har tendens til at være bedre, men det afhænger af, hvor lang tid en cyklus tager, og hvor ofte du også bruger din maskine.
 • Integreret vs fritstående: Integrerede tørretumblere kan passe ind i dine skabe og forbliver dermed skjulte. Fritstående er ikke indbyggede, hvilket betyder, at de vil være i fuld visning, men de kan komme med større kapacitet.

Ventileret eller kondensator tørretumblere

Tørretumblere arbejder ved hjælp af en strøm og varm luft i tromlen, og tromlen drejer for at smide tøjet og jævnt fordele varmen deri. Du kan indstille en timer på tørretumbleren for længden af ​​processen, som du finder passende, mens andre måske har en sensor, der begrænser tiden for processen.

En vigtig beslutning, du bliver nødt til at træffe, er at vælge mellem en ventileret eller en kondensator tørretumbler. De to udfører det samme job, men slipper af med den varme luft og

fugt fra dit tøj på en anden måde.

Hvad er forskellen mellem kondensator og ventilerede tørretumblere?

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvad forskellen er mellem en kondenserende tørretumbler og en udluftet, henviser det simpelthen til den måde, hvorpå den fugtighedsmættede luft ekstraheres fra tørretumbleren under cyklussen. Da fugt fjernes fra tøjet, skal den derefter fjernes fra maskinen. Den type, du vælger, kommer ned til den plads, der er tildelt en tørretumbler i dit hjem.

Ventileret tørretumbler

En ventileret tørretumbler fjerner fugt gennem en udluftning, der kan monteres på en ydre væg eller gennem en slange. Men du skal huske på, at hvis du skal købe en udluftet tørretumbler, skal du sikre dig, at du placerer tørretumbleren nær en ydre væg eller et vindue. Dette sikrer, at du kan få en udluftning fastgjort gennem væggen, for at lade fugtigheden slippe ud udenfor.

Eller hvis du planlægger at bruge en slange til at fjerne fugtigheden, skal et vindue være tæt på for at give dig mulighed for at hænge slangen ud af vinduet, for igen at fjerne fugtigheden fra dit hjem.

Ventilerede tørretumblere er billigere end kondensor tørreretumlere, da de er mere økonomisk venlige at køre, de ikke behøver at konvertere fugtigheden, de udsender simpelthen bare fra dit hjem. Ventilerede tørretumblere bruger cirka en femtedel mindre energi end en kondenseret tørretumbler ville bruge til at tørre en fuld belastning, men hvis du har en superenergieffektiv tørretumbler med en varmepumpe, er de endnu mere effektive.

De er også pålidelige og har lav vedligeholdelse, da du ikke behøver at bekymre dig om at tømme noget vand fra maskinen, da den gør alt for dig. Men hvis du ikke har den ledige plads til at rumme en udluftet tørretumbler, er måske en kondensatørretuman den, der passer dig.

Kondensator tørretumbler

Kondensator tørretumblere fjerner fugt på en anden måde end ventileret, de har ikke brug for en ekstern ventil, så du kan anbringe din kondensator tørretumbler, hvor du har brug for den til at passe. I en kondensortørrer flyttes den varme luft til et kondenseringskammer, hvor den kondenseres til vand, den opsamles derefter og opbevares i en beholder under maskinen. På visse modeller pumpes vandet ud af vaskemaskinen ved hjælp af maskinens VVS, når det er nødvendigt, men dette afhænger af den model, du køber. Du skal derefter tømme dette vand manuelt regelmæssigt. Dette er noget, du ikke behøver at bekymre dig om med en ventileret maskine. Men du har meget mere frihed med en kondensatormaskine, da du kan tilslutte dem hvor som helst, og de er klar til start.

De er mindre energieffektive, når de udluftes, da luft omdannes til vand ved hjælp af en masse energi. De forårsager op til 15 procent mere energiforbrug end udluftede tørretumblere, men de fleste modeller leveres nu med varmepumpeteknologi, der har pålidelig energiklassificering.

Kondensortørrere er lidt dyrere end udluftede tørretumblere, men de tilbyder bekvemmelighed, som mange mennesker ønsker, når det kommer til vask!

Hvis du har en kondensator tørretumbler, hvordan fungerer ventilationen?

Selvom du går efter en kondensor tørretumbler, hvor der ikke er behov for at lufte ud, har din tørretumbler stadig brug for en klar tilførsel af kølig luft, der gør det muligt for den at trække vejret. Uden dette kan vandet kondensere på selve maskinen eller ikke trække det ordentligt ud af tøjet, hvilket forhindrer apparatets ydeevne.

Du er nødt til at sikre, at din kondensor tørretumbler er monteret i et godt ventileret rum, så den varme luft trænger ud af tørretumbleren. På grund af den varme luft, der kommer fra tørretumbleren, kan det medføre en stigning i rumtemperaturen. Du kan også bemærke en del kondens på kolde overflader som f.eks. vinduer, men dette bør kun ske eller forårsage problemer, hvis rummet er lille med ikke meget plads til cirkulation. Et køligt, tørt sted er perfekt til optimale tørreresultater.

Hvordan installerer man en kondensor tørretumbler?

Installation af ethvert elektrisk apparat skal udføres af en kvalificeret fagmand. Når du installerer en kondesor tørretumbler, skal den lange, fleksible udluftningsslange, der er tilsluttet apparatet permanent i den ene ende, udluftes på ydersiden af ​​din ejendom gennem et vindue, en dør eller helst gennem en permanent forbindelse. Du skal også overveje selve udluftningsslangen og sikre, at der ikke er mere end tre retvinklede bøjninger langs slangen, den er ikke forvrænget på nogen måde, og at den ikke deles med et andet apparat; alle disse ting kan forhindre tørretumblerens ydeevne.

Hvad er en varmepumpe tørretumbler?

En varmepumpe tørretumbler bruger, som beskrevet, en varmepumpe til at opvarme tøjet i tørretumbleren i stedet for at bruge elektricitet. Denne type teknologi er mere energieffektiv at køre end et elektrisk system, så det sparer dig mere på dine elregninger, men den koster mere at købe i starten. Varmepumpe tørretumbleren er også lidt langsommere til at tørre masser af tøj, sammenlignet med elektriske tørretumblere, men de tørrer dit tøj med større omhu, så det er det værd at vente lidt længere.

Varmepumpe tørretumblere er meget stille sammenlignet med andre typer tørretumblere, da de cirkulerer den varme luft inde i tørretumbleren i stedet for at slippe det ud af maskinen. Da de ikke har nogen slanger, der skal placeres i bestemte områder, kan de placeres hvor som helst i dit hjem, men det tilrådes, at du holder dem ude af garager eller ydre bygninger, fordi de har brug for et minimumstemperaturområde for at arbejde bedst.

Hvad er en gas tørretumblere?

En gastørretumbler bruger gas til at tørre tøjet i stedet for elektricitet. Hovedgas bruges til at opvarme tøjbelastningen og udvise fugt. Elektricitet bruges stadig til at dreje tromlen, men det er kun omkring 10% af det, der bruges i en elektrisk tørretumbler.

Det tilrådes at få et tilbud fra en gas sikker ingeniør til installation af en gas tørretumbler, før du køber. Dette vil øge omkostningerne ved at købe en markant. Du er også begrænset til installationssteder med denne type tørretumbler, da den skal luftes gennem en dør eller et vindue af sikkerhedshensyn.

Er en kondensator tørretumbler bedre end den ventileret?

Så nu ved du alt om ventileret og kondensator tørretumblere, hvilken skal du vælge?

Den største fordel ved en ventileret tørretumbler er, at den kan installeres hvor som helst og ikke behøver at være placeret ved siden af ​​en dør eller et vindue, så hvis du er på udkig efter bekvemmelighed, er det måske den, der passer dig. Ulempen er, at du regelmæssigt bliver nødt til at tømme reservoiret for ekstraheret vand.

En ventileret tørretumbler er normalt billigere at købe end en kondensatormodel, men den skal installeres et passende sted til udluftning. De er mere miljøvenlige og har lav vedligeholdelse, så hvis du ønsker en tørretumbler, der ikke kræver noget ekstra arbejde, er dette noget for dig.

Men du skal sikre dig, at du har plads til en, så i mindre hjem eller lejligheder kan en kondensator være bedre.

Du kan få både integrerede og fritstående versioner af hver type tørretumbler, så du kan beslutte, hvilken køkkenstil du har, og om det er vigtigt at have din tørretumbler installeret bag en skabsdør eller ej.

Begge stilarter tørrer effektivt, din beslutning vil blive taget om omkostningerne og bekvemmeligheden ved installation i dit hjem.

Kan min tørretumbler brænde?

Der har for nylig været artikler i nyhederne om forekomsten af ​​brande med visse modeller af tørretumblere. Vær sikker på at ingen af ​​disse modeller er fremstillet af CDA.

Det vigtigste, vi kan anbefale at mindske risikoen forbundet med denne type husholdningsapparater, er at tømme og rengøre dit lintfilter regelmæssigt. Lint tilstopning af filteret begrænser luftstrømmen, og det er derfor altid vigtigt at holde denne del af dit apparat velholdt.

Energieffektivitet

Tørretumblere har en energieffektivitetsvurdering ligesom andre apparater. Baseret på deres energiforbrug og tørreevne, tildeles de en karakter mellem A og G-A, der er den bedste og mest effektive bedømmelse. Handelsstandarder overvåger producenter, der selv udfører tests for at måle effektiviteten.

Det er almindeligt kendt, at en tørretumbler er dyrere at køre, men med en varmepumpekondensator kan du muligvis nedbringe omkostningerne. På samme måde skal du prøve at styre dine belastninger og kun bruge tørretumbleren, når du virkelig har brug for det, f.eks. om vinteren, når det er svært at hænge tøj ud for at tørre.

Du kan også blive klog med dine indstillinger for at sænke dine energiregninger. For eksempel, hvis du bor i et område med billigere takster om natten, kan du udsætte din tørretumbler for at komme på og drage fordel af dette.

Hvis du vælger at placere din tørretumbler i et mindre konventionelt rum, kan du måske overveje den øverste del af denne tørretumbler. Det sparer dig for at stoppe ned for at montere den og betyder, at den kan placeres i et hjørne og ikke forhindres af genstande eller døråbninger i nærheden.

Afhængigt af hvilken type tørretumbler du vælger at købe, vil dine monterings- og installationsbehov være forskellige.

Integret tørretumbler

Enhver integreret tørretumbler passer perfekt til dit køkken og kan skjules bag matchende skabsdøre. Men hvis reparation er påkrævet længere nede af

linjen, kan du blive beskadiget af dit køkkenudstyr.

Frit stående tørretumblere

En fritstående tørretumbler er muligvis den mest fleksible mulighed, da du kan placere den under enhver bordplade, hvis den er frontlæsset. Selvom det er en topindlæsning, kan du have mulighed for at flytte tørretumbleren rundt, og du får nem adgang, hvis der er behov for reparationer.

I modsætning til din vaskemaskine, som strengt taget skal være tæt på din vandforsyningsventil, kan din tørretumbler placeres hvor som helst i huset du vælger. Men husk, en udluftet enhed har brug for et sted, for at udløbsslangen kan komme ud – enten gennem væggen eller ud af vinduet.

Nogle mennesker kan lide at have deres vaskemaskine og tørretumbler side om side, men det er ikke helt nødvendigt. Du kan vælge at installere din tørretumbler i garagen eller endda kælderen, hvis den er tilstrækkeligt konverteret. Du skal dog altid bruge en stikkontakt for at tilslutte tørretumbleren.

Størrelse og målinger

Ligesom med deres vaskemodeller kan tørretumblere findes i forskellige størrelser. Du vil normalt se dette detaljeret i kilogram, og som en tommelfingerregel skal du se et kilo som lige så et gennemsnitligt vægt af af bukser, sokker, undertøj osv.

Fra en mini-størrelse på 3 kg tromle op til omkring 9 kg, kan du finde den rigtige størrelse tørretumbler til dit hjem, men husk ikke at overbelaste tromlen med en fuld vask, da det betyder, at du skal give tøjet længere tid til at tørre, og det vil komme mere krøllet ud. En tromle i rustfrit stål foretrækkes også, da den mindsker risikoen for, at tøjet sidder fast, mens det drejer.

Den anden grund til at overveje størrelsen på dit apparat er at vælge, hvor du vil placere det. Tag målinger af det rum, hvor du vil placere din tørretumbler, inklusiv bredde, højde og dybde – Dette er især nøglen, hvis din nye tørretumbler erstatter et gammelt apparet under en bordplade.

Tørretumblerens historie

Tørretumbleren har længe været frelser for mange vaskedag. De dage, hvor de udvendige forhold har været noget dårlige, er det godt at vide, at du kan få dit tøj tørret og klar til ugen fremad. Når alt kommer til alt, er der intet værre end fugtige, let mugne ildelugtende bukser og sokker.

Tørretumblere tages for givet for nu, men de kortlægger faktisk en interessant udvikling med hensyn til, hvordan teknologien har påvirket samfundet. Faktisk er det over en periode på 200 år, at tørretumblere er blevet skabt, forbedret og perfektioneret til maskinerne og de robuste og uvurderlige apparater, de er i dag.

Tørring før

Før fremkomsten af ​​tørresystemer af enhver art, blev tøj altid hængt ud og efterladt til tørring i solen – folk måtte bruge et vaskebræt kraftigt for at få tøjet rent og derefter hænge det på en hård overflade eller tøjlinje for at tørre det ud. Denne metode var hårdt arbejde, arbejdskrævende og tidskrævende – og det betød, at vask og tørring af tøj var noget af en maraton hele dagen.

Opfinder nummer et: Pochons

Det var den franske opfinder, Pochons, der i 1799 opfandt ventilatoren – og det var dette oprindelige design, der blev det tidlige tilfælde for tørretumbleren. I det væsentlige blev en metaltromle med huller, tøj anbragt inde i tromlen og tørret over en åben ild med et håndsvingningssystem.

Det var et design, der fungerede, men det led den største ulempe, ved at lade tøjet lugte af røg og lejlighedsvis støvet. Dens grundlæggende design – et ventilatorsystem bestående af en metaltromle med huller – forbliver dog grundlaget for alle tørretumblere.

Opfinder nummer to: Sampson

Den amerikanske opfinder, George Sampson, patenterede fornavnet ‘tørretumbler’ i 1892. Han tog det grundlæggende i Pochons originale design og forbedrede det dramatisk. Han kom på ideen om en metaltromle med et stativ, der tørrede tøj, men væk fra den vigtigste varmekilde. Ved at erstatte det originale åben ildkoncept, med et komfur gjorde det tørretumbleren ikke kun mere effektiv, men også mere sikker.

Tidligst i 1900’erne

Allerede så tidligt som i 1915, var det muligt for forbrugerne at købe tidligere designet tørretumblere til deres hjem. Som med enhver ny teknologi kom det dog til en pris, og luksusen ved at kunne tørre dit tøj så hurtigt og bekvemt kom med en stor pris.

Det var først i 1938, at en anden opfinder, J. Ross Moore, yderligere forbedrede tørretumblerens design, der gjorde det muligt for offentligheden at købe tørretumbleren til en mere omkostningseffektiv og lommevenlig pris. Kaldet ‘Juni dag’, kom den i gas og i elektriske modeller.

I 1940’erne så tørretumblersalget markant stigning, og det varede ikke længe, ​​før en kamp startede blandt forskellige producenter og mærker, der var interesserede i at udnytte tørretumblerens succes. For forbrugeren havde dette den fordel, at prisen kørte endnu mere ned.

Fremskridt efter 2. verdenskrigskrig

I slutningen af ​​2. verdenskrig blev generationen af babyboomer draget fordel af endnu flere fremskridt inden for tørretumblerteknologi. I midten af ​​slutningen af ​​40’erne, blev der tilføjet temperaturkontroller, timere, udstødningsmekanismer og en kølig cyklus.

I 1950’erne blev en tørhedssensor opfundet, hvilket betyder, at tørretumbleren automatisk slukker, når tøjet er tørt – en innovation, der sparer tid og penge for forbrugerne.

1960’erne til 1980’erne

I 1965 blev den permanente pressecyklus frigivet. I midten af ​​70’erne blev der tilsat en mikroelektronisk controller-facilitet til tørretumblere – en funktion, der forbedrede tørhedssensoren, der effektivt styrede alle aspekter af tørringscyklussen, inklusive tidsrum og tørhedsniveauer.

Disse funktioner var imponerende nok og tingene bliver kun bedre – og det gjorde de. I 1983 så det ekstra træk ved forsinkede starttimere i tørretumblere, hvilket betyder, at folk kunne indstille deres tørretumblere til at starte på bestemte tidspunkter af dagen.

At spare energi er det 21. århundredes mantra, men i midten af ​​80’erne var dette en revolutionerende måde at give folk mulighed for, at overvåge og bevare deres energiforbrug.

Tørretumbleren idag

Siden da og bestemt siden dens ydmyge og grundlæggende begyndelse, er tørretumbleren tranformeret til et 21. århundredes teknologiske vidunder.

Yderligere fremskridt er gjort for at tage højde for den grønne kultur og den moderne vedligeholdelse af energieffektivitet, og disse udviklingsmæssige spring betyder, at penge og naturressourcer fortsat spares.

Hydronic Dryer blev skabt af Hydromate Technologies og bruger vandkraft til at tørre tøj. Og LCD-berøringsskærme, svarende til kontrolfunktionerne i mange moderne apparater, er et almindeligt træk ved moderne tørretumblere, der giver dig mulighed for f.eks. at forudindstille knapper og funktioner i tørringscyklussen, herunder start- og stoptider.

Selv en af ​​de mest almindelige klager over tidligere tørretumblere, er delvist afhjulpet med nye modeller, der har støjreducerende funktioner samt specialdesignede affjedringssystemer, der reducerer maskinens rystelser.

Dagens tørretumblere er robuste og pålidelige, men som ethvert elektrisk og teknologisk apparat, vil sandsynligvis gå i stykker eller har brug for reparation fra tid til anden.