Gryde Test 2024 – De 12 Bedste Gryder

Gryde

Er du på udkig efter den bedste gryde til dit køkken eller over bålet? Så er du havnet på det helt rette sted. Her i artiklen har vi nemlig lavet en lille variant af en gryde test, hvor vi har fundet de 12 bedste gryder. Formålet er naturligvis at give dig noget inspiration til, hvilken gryde du skal vælge som din næste – eller første, for den sags skyld.

Hver af de nedenstående 12 gryder brillerer ekstraordinært i hver deres kategori. Det kan eksempelvis være den bedste wokgryde, den bedste emaljegryde eller sågar den bedste gryde fra Le Creuset. Som du kan se i indholdsfortegnelsen, har vi delt listen op i hver af disse kategorier. På den måde kan du nemt finde lige netop den gryde, der er bedst i den kategori eller på det område, som du er mest interesseret i.

Under hver af de nedenstående underoverskrifter kan du finde en beskrivelse af den tilhørende gryde. Vi skriver også lidt om, hvorfor den fortjener at blive kåret som den bedste, og så har vi fundet mindst én troværdig forhandler, der sælger gryden til en attraktiv pris.

Det bliver med andre ord ikke meget lettere at finde den bedste gryde. Det gælder sådan set bare om at sætte dig godt til rette og læse med igennem hele artiklen eller gennem de dele, som du er særligt interesseret i.

God fornøjelse!

Ken Hom Excellence – Bedste wokgryde

Ken Hom Excellence wok I kulstofstål, Ø 36 cm.

Hvis du vil have fingrene i den bedste wokgryde, så vil vi først og fremmest fortælle, at det teknisk korrekte term er en wokpande eller bare en wok. Men det er ikke ualmindeligt, at det også bliver kaldt for en wokgryde. Det skyldes typisk, at formen på en wok er meget lig en gryde qua de høje kanter.

Designet af en wokmester

Uanset om du kalder det for en wokgryde eller wokpande, vil vi gerne slå et slag for Ken Hom Excellence. Først og fremmest er den udviklet af en af de mest fremtrædende wokkokke på verdensplan; Ken Hom. Blandt andet er han blevet udnævnt som æresofficer i Storbritannien for sine tjenester indenfor kulinarisk kunst.

Som du nok kan forestille dig, er han udmærket klar over, hvordan en wokgryde skal se ud. Modellen her har et skaft i træ på den ene side, og et håndtag i træ på den anden side. Kombinerer man dette med de høje kanter, er der alle de rigtige forudsætninger for at slynge maden rundt i gryden, som en wok kræver.

Selve wokgryden er fremstillet af såkaldt kulstofstål. Det er en sammensætning af stål og jern, og det betyder altså, at du får en solid gryde, der kan klare det meste – og som naturligvis kan gå på gaskomfuret.

4,6 ud af 5 stjerner

Udover ovenstående har det også spillet en rolle i kåringen af Ken Hom Excellence som den bedste wokgryde, at kunderne er begejstrede for den. Det vil altså sige de kunder, der har købt gryden, brugt den i deres hverdag og taget sig tid til at anmelde den hos KitchenOne.

I skrivende stund har wokgryden nemlig 43 anmeldelser, der i gennemsnit vurderer den til 4,6 ud af 5 stjerner. Det kommer sig naturligvis af, at de i overvejende grad er begejstrede for deres køb, dens kvalitet og ikke mindst dens evne som en wokgryde.

Lodge Støbejernsgryde Bål (4,7L) – Bedste gryde til bål

Lodge Støbejernsgryde Bål 4,73 liter

På en lun sommeraften er der få ting, der kan være mere lækkert end en fantastisk gullasch, der har stået og simret over gløderne i timevis. Så hvis du har en bålplads og er på udkig efter den bedste gryde til bål, så tag et kig på denne model fra Lodge.

Først og fremmest er den udført i støbejern. Det vil sige, at den reelt set kan holde til det meste – inklusiv høje temperaturer. Typisk vil støbejern sagtens kunne håndtere op mod 400 grader, hvilket naturligvis gør det til et oplagt materiale for en gryde til bål.

Funktionelt design

Modellen her har tre små ben underneden. Det giver mulighed for at placere den direkte i bunden af bålstedet og således også lige oven på gløderne. Derudover har den et håndtag, der først og fremmest gør den nemmere at håndtere, men som også kan bruges til at hænge gryden i et grydestativ.

Endelig kan du vende låget til gryden om, og så kan den også fungere som en slags stegeplade. Det vil altså sige, at uanset om du laver gryderet over bål, eller skal have stegt et par lækre bøffer, så kan begge dele lade sig gøre med denne gryde til bål.

5 ud af 5 stjerner

Kigger man i skrivende stund på grydens produktside hos KitchenOne, vil man se, at den har fået 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er naturligvis baseret på vurderingen fra de kunder, der har anmeldt lige netop denne gryde til bål fra Lodge – og alt tyder på, at de er begejstrede.

I og med, at der tilsyneladende ikke har været noget negativt at sige om gryden, kan du også være helt tryg ved at bestille den hjem selv. Det eneste der naturligvis lige skal sluges, er prisen. Den er nemlig en smule til den høje side. Så er det bare med at huske, at støbejern er utroligt holdbart og robust, hvilket vil sige, at denne gryde til bål sandsynligvis kommer til at leve i familien længere end du selv kommer til.

G.R.Y.M Gryde i Kobber (3,6L) – Bedste kobbergryde

G.R.Y.M Gryde 3,6 l kobber

Hvis du drømmer om at finde den bedste kobbergryde, så tag et nærmere kig på denne model fra G.R.Y.M. Det er en moderne gryde, der er designet af de to designere Carl & Carl, som har designet et væld af møbler, køkkenudstyr og mere gennem årene.

Fordelen ved at vælge en kobbergryde er, at kobber er utroligt varmeledende. Det betyder, at du får en rigtig god varmefordeling henover hele grydens areal – og altså ikke kun i bunden. Dette er en vigtig egenskab, fordi det gør det nemmere at kontrollere madlavningen, og den jævne opvarmning af maden.

Denne gryde er specifikt opbygget således, at den har et yderlag af kobber, et midterlag af aluminium og et inderlag af rustfrit stål. Den har således mange af kobbereffekterne uden at gå på kompromis med holdbarheden, som den rustfri stål sørger for.

5 ud af 5 stjerner

Ligesom med gryden til bål, har denne gryde i kobber også fået 5 ud af 5 stjerner. Det er naturligvis en klar indikation af, at den er et køb værd. Her skriver kunderne blandt andet, at den både er fin og af rigtig god kvalitet.

Mere behøver man sådan set ikke at vide. Det er bare med at finde ud af, om grydens kapacitet er høj nok, eller om den skal kunne rumme lidt mere. Heldigvis findes der også en udgave, der kan klare 6 liter – så du har lidt valgmuligheder

Staub Støbejernsgryde (5,2L) – Bedste støbejernsgryde

Staub støbejernsgryde - 5,2 liter

Hvis du gerne vil investere i en gryde, som holder resten af livet, så er en støbejernsgryde det eneste rigtige valg. Det var vi kort inde på under den bedste gryde til bål – og nu kommer vi det altså igen. For her har vi nemlig den bedste støbejernsgryde. Den kommer fra Staub, som er et fransk mærke, der er helt i front, når det kommer til fremstilling af støbejernsgryder i høj kvalitet.

Hvad der er interessant ved denne model, er ikke bare dens solide konstruktion og tolerance overfor høje temperaturer, uanset om du så bruger den til stegning, kogning eller bagning. Nej, der er også måden, hvorpå låget er lavet.

Staub har nemlig lavet nogle mindre knopper på lågets underside – altså den side, der vender ned mod gryden. Dette medvirker til, at dampen fra maden bliver tættere, og dermed fungerer som regnskyer i den forstand, at væsken tilbageføres til retten som nedbør inde i gryden. Det kan lyde som en gimmick, men undersøgelser viser angiveligt, at det skulle tilføre 10% mere væske til maden efter 55 minutters tilberedning end en sammenlignelig gryde uden sådan et låg.

4,8 ud af 5 stjerner

Kigger man på anmeldelserne, som denne Staub støbejernsgryde har fået hos COOP, så kan der ikke herske megen tvivl om, hvorfor den er blevet kåret som den bedste støbejernsgryde. Den har nemlig fået 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 55 anmeldelser.

Ud af disse anmeldelser, er der 44, der i skrivende stund har givet 5 stjerner. De resterende 11 har givet 4 stjerner, og der er således ingen, der har vurderet støbejernsgryden som værre end god. Det kan man vist ikke sige noget til.

Princess Multi Wonder Chef Pro – Bedste elektriske gryde

Princess Multi Wonder Chef Pro elektrisk gryde

Hvis du er på udkig efter en elektrisk gryde, så har du nok allerede nu opdaget, at det ikke nødvendigvis er noget, der er nemt at finde. Udvalget er ikke kæmpestort – især ikke, hvis man gerne vil have en rigtig gryde og ikke en slowcooker.

Men det skal ikke afholde os fra at finde den bedste elektriske gryde. Titlen går i denne omgang til Princess Multi Wonder Chef Pro. Det er en meget almindelig lavere gryde, som har en diameter på 35 centimeter og en højde på 7 centimeter. Det er altså ikke din traditionelle gryde til spaghettikogning, men den er alsidig og har god plads – og det er vigtigt.

For en elektrisk gryde vil typisk være noget man tager med sig på camping eller lignende, hvor man ikke har adgang til et traditionelt komfur. Her må den gerne være lidt alsidig. Det er den også qua muligheden for at indstille temperaturen til mellem 90 og 280 grader. På den måde, kan du lave praktisk talt alle former for gryderetter, bruge den elektriske gryde til at stege kød og grøntsager eller lignende.

4,2 ud af 5 stjerner

Princess Multi Wonder Chef Pro er ikke den mest solgt gryde, og det skyldes nok, at elektriske gryder er lidt en niche. Når det så er sagt, så har den i skrivende stund fået 21 anmeldelser, når man slår den op på Google. De er i overvejende grad enige om, at der er tale om et godt køb, for den har fået 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Det er naturligvis ikke helt på niveau med nogle af de gryder vi har gennemgået indtil nu, men der er på ingen måder en dårlig gennemsnitlig vurdering.

Eva Trio Gryde (6,5L) – Bedste Eva Trio gryde

Eva Trio Gryde i rustfrit stål, 6,5 Liter

Eva Trio er kendt for deres flotte, klassiske og stilrene design, som kan passe ind i ethvert dansk hjem. Det vil sige, at en Eva Trio gryde pryder køkkenet uden at tiltrække for meget opmærksomhed, og kan som regel følge dig trolig gennem hele livet uanset, hvor mange gange du skifter stil.

Den bedste Eva Trio gryde er denne model i rustfrit stål, som kan rumme enten 2,2 liter, 6,5 liter eller 10 liter. Vi kan lide midtervarianten, da den hverken bliver for lille eller for stor, og er oplagt til at lave større gryderetter, koge pasta eller måske lave en one-pot.

Fordelen ved rustfrit stål er naturligvis den høje modstandsdygtighed og den nemme rengøring. Begge dele er guld værd, hvis man regelmæssigt har gryden i brug – og det kan man lige så godt med denne gryde. For den er nemlig lavet til at blive brugt.

5 ud af 5 stjerner

KitchenOnes kunder har endnu engang budt ind med deres mening om denne Eva Trio gryde, og de er svært begejstrede. Den bliver nemlig tildelt 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit, og bliver i samme forbindelse kaldt for super flot, funktionel og let at rengøre.

Måske endnu mere bemærkelsesværdigt, bliver den af en Laila Pedersen kaldt for: ”Den allerbedste type af gryde fra Eva Trio”. Det må da i den grad siges at være bidragende til, at den her får titlen som den bedste Eva Trio gryde.

KitchenAid Steel Core Enamel Gryde (3,7L) – Bedste KitchenAid gryde

KitchenAid gryde - Steel Core Enamel - 3,7 liter - Sort

Hvis du er på udkig efter den bedste KitchenAid gryde, så kig ej længere. Det er nemlig denne KitchenAid Steel Core Enamel, som er en velfungerende og flot emaljegryde af utrolig høj kvalitet. Sådan en kvalitet har vi naturligvis vænnet os til at forvente fra KitchenAid, og de skuffer altså heller ikke denne gang.

Fordelen ved, at det er en emaljegryde er, at den har en holdbarhed og modstandsdygtighed, der af nogle vil blive betegnet som værende på niveau med støbejern. Emaljeret stål er ikke noget vi ser så tit i gryder, men når vi gør, er der ingen tvivl om, at det er et køkkenredskab for livet. Samtidig er det værd at bemærke, at denne emalje er fremstillet af naturlige materialer, så der sker intet farligt, hvis den – mod forventning – skulle gå i stykker.

Du smider bare din KitchenAid gryde på enhver varmekilde; uanset om det så er gaskomfur, induktionskogeplade eller ind i ovnen, så klarer den det. Ovnfastheden gælder op til 220 grader, hvilket ikke er det højeste, men absolut tilstrækkelig til de fleste behov.

4,8 ud af 5 stjerner

Der er tilfredshed at spore blandt kunderne hos COOP, der i gennemsnit har vurderet denne KitchenAid gryde til 4,8 ud af 5 stjenrer. De kalder det blandt andet for en ”rigtig dejlig gryde at arbejde med”, rigtig god og for at være pæn at se på.

Greenpan Barcelona – Bedste Greenpan gryde

Greenpan kasserolle - Barcelona

Sidst på listen har vi Greenpan Barcelona, som er en Greenpan gryde – eller kasserolle om man vil. Det er den mindste på listen her, men det behøver den ikke nødvendigvis at være; der findes nemlig et udvalg af Greenpan gryder, som alle er værd at overveje.

Men Greenpan Barcelona er fremstillet i aluminium, som har gode varmeledende egenskaber. Samtidig er den belagt med en keramisk non-stick-belægning, som sørger for, at maden ikke klistrer sig fast til indersiden af gryden. I samme forbindelse er det værd at nævne, at den ikke frigiver nogle kemikalier, samt at du frit kan benytte redskaber af både metal, træ og plastik.

Den keramiske belægning er ikke kun på indersiden. Også ydersiden er belagt med en sådan, og det sikrer en nem og effektiv rengøring – hver gang. Her er altså ikke behov for at skulle stå og skrubbe løs længe, for hvis der skulle have sat sig madrester fast, vil de som regel sidde relativt løst.

4,8 ud af 5 stjerner

Det bliver lige endnu en gryde med 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering. Det er nemlig det, som de 49 kunder hos COOP, der i skrivende stund har anmeldt denne Greenpan gryde, har vurderet, at den fortjener. Langt størstedelen er godt tilfredse, og der er således 41, der har givet 5 stjerner med på vejen.

De resterende 8 anmeldelser er fordelt på henholdsvis 7 firestjernede vurderinger og 1 tostjernet.

Princess Pure Fonduesæt- Bedste fonduegryde

Princess Pure fonduesæt, sort

Der er få ting, der er mere hyggeligt end at invitere et par gode venner eller familien over for at samles om en fonduegryde. Her slipper værterne for at stå lige så meget i køkkenet forud for eller mens, at gæsterne er på matriklen. Samtidig bliver man automatisk tvunget til at bruge lidt mere tid på at spise og sidde om bordet, fordi hver bid skal tilberedes. Det yngler ofte bedre samtaler, mere fokus på at nyde maden og så videre.

Men det kræver naturligvis en fonduegryde for at få sådan en hyggelig aften – og hvilken er den bedste? Hvis du spørger os, så er det dette fonduesæt fra Princess. Det hedder Princess Pure og består af en gryde med tilhørende træbordskåner, samt 8 gafler, som maden kan sættes på.

Der er tale om en elektrisk fonduegryde, så det handler bare om at justere på drejeknappen, hvis temperaturen skal øges eller reduceres. Du slipper altså for at tænde fyrfadslys, sætte gryden på gasblus eller tænde et mindre bål under den for at få gang i maden.

Uanset om du er til chokoladefondue, ostefondue – eller noget andet for den sags skyld – så kan denne fonduegryde håndtere sagerne.

5 ud af 5 stjerner

Finder man Princess Pure på KitchenOne, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 9 anmeldelser, der alle har vurderet fonduegryden til 5 ud af 5 stjerner. Det er topkarakter, hvilket naturligvis bevidner om en gryde, der i den grad opfylder det behov, den er sat i verden for.

Le Creuset 3-Ply Gryde (3,8L) – Bedste Le Creuset gryde

Le Creuset gryde - 3-Ply - 3,8 liter

Le Creuset er traditionelt set kendt for deres farverige design, men det er ikke tilfældet med denne bedste Le Creuset gryde. Den er nemlig udført i rustfrit stål både inde og ude – dog med en aluminiumskerne i midten. De har dog ikke smidt de klassiske kendetegn helt, for låget har stadig Le Creuset-looket, som vi kender det fra deres støbejernsgryder.

Det her er en fantastisk gryde af flere årsager. Først og fremmest gør materialevalget den mindre tung end nogle af de andre gryder fra mærket. Det kan gøre den lidt nemmere at håndtere, og dermed øges sandsynligheden også for, at den bliver brugt i hverdagen.

Den kan ligeledes gå på alle komfurer – herunder induktion – og i en ovn ved temperaturer på helt op til 220 grader. Når du er færdig med at bruge den, er det også bare at smide den direkte i opvaskemaskinen, for det tåler den nemlig gerne.

4,8 ud af 5 stjerner

Søger man lige netop denne Le Creuset gryde frem hos COOP, så venter der positive anmeldelser. Den har nemlig fået en gennemsnitlig vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner i skrivende stund. Her bliver den blandt andet rost for at være let at rengøre, pæn, funktionel og af høj kvalitet.

Morsø 79Nord Reborn Gryde med låg (5L) – Bedste Morsø gryde

Morsø - 79Nord Reborn - Gryde med låg 5 liters

Morsø er dem med brændeovnene, ikke også? Det er der i hvert fald mange, der tror. Og den er da også god nok; de laver og er kendte for brændeovne af høj kvalitet, men de producerer også andre produkter. Det tæller blandt andet gryder – og der kan være gode grunde til at anskaffe en Morsø gryde.

Vores bud på den bedste er denne Morsø 79Nord Reborn, som er en gryde med en kapacitet på 5 liter og et glaslåg. Den er ret interessant, fordi den er fremstillet af genanvendt aluminium, og så har en den keramisk non-stick-belægning, der kan tåle helt op til 400 grader og brug af alle køkkenredskaber uanset materiale (det vil sige også metal).

Især muligheden for at varme gryden op til de høje temperaturer er typisk ikke noget du får, hvis du også ønsker en non-stick-belægning. Men det er den keramiske belægning, der gør denne Morsø gryde særligt modstandsdygtig samtidig med, at du ikke skal bekymre dig om fastbrændt eller tilklistret mad.

Det vigtigste du skal være opmærksom på er, at selvom gryden kan håndtere op til 400 grader – så er det kun på komfurer. Hvilken type er ligegyldig, fordi gryden er kompatibel med det hele, den skal bare ikke i ovnen.

Onyx Cookware Hybrid Non-Stick Gryde (5L) – Bedste gryde

HYBRID NON-STICK ONYX™ GRYDE 24CM (5L)

Først på listen har vi denne gryde fra Onyx Cookware. Dette er specifikt varianten, der kan rumme op til 5 liter og måler 24 centimeter i diameter, men den kan købes i flere forskellige størrelser. Der er mange gode grunde til, at det lige netop er denne model, der får titlen som den bedste gryde.

Først og fremmest fungerer den til alle typer af komfurer. Det betyder, at uanset om du har et keramisk komfur, et induktionskomfur eller et gaskomfur derhjemme, så er det bare med at smække gryden på og tænde for varmen.

Derudover, så kan den også gå i ovnen ved op til 260 grader. Fordelen ved en ovnfast gryde er, at man kan bruge den lidt som en stegeso, sætte den i ovnen for at holde maden lun, mens komfurpladsen bruges til andre formål eller lignende. Det er i hvert fald en rar fleksibilitet at have.

Det er grydens 3-lagskonstruktion, der sikrer, at den er kompatibel med alle de her forskellige typer af varmekilder. Helt konkret er den opbygget således, at der et yderlag af magnetisk rustfrit stål. I midten har man lavet en kerne af aluminium, hvilket bidrager til at skabe en jævn fordeling af varme, hvilket er utrolig vigtigt, hvis man vil have en hurtig og ensartet madlavningsproces. Uden på aluminiumskernen er gryden udstyret med et inderlag af rustfrit stål, samt med non-stick-belægning.

Patenteret non-stick-belægning

Du kender det givetvis godt; du har haft skruet lidt for højt op for varmen, så maden i gryden bliver lidt branket eller sågar brænder på. Det er irriterende, og kan, hvis der er tale om en gryderet, hurtigt sprede sig til al maden i gryden.

Det kan du i store træk se frem til at undgå med denne Onyx Cookware gryde. Den er nemlig belagt med en såkaldt hybrid non-stick-belægning. Det kommer sig af, at man har graveret indersiden af gryden med laser, der skaber en række hævninger og lavninger i gryden.

Højdeforskellen er ubemærkelig for dig, men de har en vigtig funktion. Højdepunkterne er nemlig udført i rustfrit stål, mens lavpunkterne er belagt med non-stick-belægning. Fordelen ved dette er, at man både får holdbarheden og resistensen fra stålet, og samtidig sørger non-stick-belægningen for, at maden ikke brænder på eller klistrer sig fast til gryden.

Artikler for dig

Populære Artikler

Seneste Artikler