Et af de mest essentielle køkkenredskaber er stegepanden. I kombination med en kniv til at skære dine ingredienser, vil du kunne lave de lækreste og mest alsidige måltider uden behov for andre køkkenredskaber.

Fordi stegepanden er så essentiel en del af ethvert køkken, er det også kun det bedste, der er godt nok. Men det er nemmere at sige, at man vil have den bedste stegepande end reelt set at anskaffe den. For hvilken stegepande er bedst?

Det forsøger vi at svare på her i artiklen, hvor du kan finde et udvalg af de 9 bedste stegepander, som du kan købe lige nu. De bliver præsenteret på nedenstående liste, hvor du kan læse mere om de enkelte pander og hvad det er, der gør dem fremhævelsesværdige. Det er ligeledes her, at du kan klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger de pågældende stegepander.

Listen er delt op i kategorier, så du hurtigt og nemt kan klikke dig ned til den pande, du er mest interesseret i. Alternativt kan du læse hele bedst i test listen igennem for at få en bedre idé om udvalget af de bedste stegepander ifølge os.

Onyx Cookware Hybrid Non-Stick – Bedste stegepande

HYBRID NON-STICK ONYX™ STEGEPANDE 26CM

Vi starter vores lille stegepande test med at kåre den bedste stegepande. Det er trods alt det oplagte sted at starte. Titlen går til Onyx Cookware Hybrid Non-Stick, og det er der nogle forskellige årsager til.

Først og fremmest er det en fremragende stegepande, der er belagt med en såkaldt hybrid non-stick-teknologi. Det vil sige, at indersiden af panden er lasergraveret således, at den har små ujævnheder. Disse ujævnheder bliver af Onyx selv beskrevet som bakker, hvor bakketoppene er belagt med rustfrit stål og dalene er belagt med non-stick-materiale.

Kort sagt betyder det, at du får den holdbarhed, som typisk følger med stegepander udført i rustfrit stål eller støbejern. Det er i mange tilfælde de pander, der går i arv gennem generationer, hvilket er en tydelig blåstempling af deres kvalitet og modstandsdygtighed. Samtidig får du også den vigtige non-stick-belægning, som sikrer, at maden ikke brænder fast til panden. Dermed undgår du en besværlig rengøring.

Men det er ikke den eneste fordel ved lige netop denne konstruktion. Grundet de små højdeforskelle i pandens bund, kan du sagtens bruger metalredskaber i panden uden at bekymre dig om at beskadige non-stick-belægningen. Det er langt fra noget alle stegepander kan tilbyde, og det er bare en rar sikkerhed at have.

Vælg mellem diamantstøv eller keramisk belægning

Hvis du vælger at købe en Onyx Cookware Hybrid Non-Stick stegepande, kan du vælge mellem deres originale belægning, som er lavet efter en japansk metode med diamantstøv. Sidstnævnte sikrer ekstra holdbarhed og en stærkere overfalde, hvilket blandt andet også medvirker til ovenstående pointe med metalredskaberne.

Alternativt kan du vælge en keramisk belægning, som er en naturlig og mere bæredygtig non-stick-belægningstype. Faktisk kan du stort set helt droppe fedtstoffet, når du steger noget på panden. Belægningen sørger nemlig for, at du får brunet kødet, stegt spejlægget eller smeltet osten til trods – endda uden, at det brænder fast.

Praktisk og anvendelig

Ovenstående indikerer en praktisk og anvendelig stegepande, men det stopper faktisk ikke der. Modellen fra Onyx kan nemlig bruges med alle typer af komfurer. Det gælder uanset om det er med gas, induktion eller traditionelle kogeplader.

Dertil kan stegepanden gå i ovnen, hvor den kan håndtere temperaturer på op til 260 grader. Det kan være utroligt rart at kunne holde maden varm på den måde, eller tilberede kødet i ovnen efter, at det er blevet brunet på panden. Bare husk en grydelap, når du tager fat i panden bagefter.

Efter madlavningen er overstået, kan panden ryge direkte i opvaskemaskinen. Og skulle der ske skader med den, er den dækket af en 5 års garanti og 100 dages returret, hvis man køber direkte fra Onyx Cookwares egen webshop.

Fiskars All Steel – Bedste Fiskars stegepande

Fiskars All Steel Stegepande 28 cm.

Hvis du allerede har masser af køkkenudstyr fra Fiskars, er du muligvis også interesseret i at finde den bedste Fiskars stegepande. I så fald vil vi anbefale, at du overvejer at investere i Fiskars All Steel. Det er en stegepande, der er udarbejdet i rustfrit stål, som er utroligt holdbart.

Panden her måler 28 centimeter i diameter, og er i øvrigt en af de mest populære stegepander, der kan købes i øjeblikket. Det skyldes blandt andet den attraktive pris og den velfungerende Ceratec-non-stick-belægning.

Som du måske ved, så er rustfrit stål ikke bare modstandsdygtigt. Det er også ganske varmeledende. Det betyder, at du får en god og jævn varmefordeling uanset om du så bruger din Fiskars All Steel på et induktions-, gas- eller keramisk komfur. Den gode varmefordeling er vigtigt, fordi det medvirker til bedre stegning på hele pandens overflade.

Endelig så er der intet i vejen for at sætte en stegepande i rustfrit stål i opvaskemaskinen. Dermed bliver rengøringen væsentlig nemmere, hvilket i den grad er værd at tage med. Den kan naturligvis også vaskes i hånden, hvis man foretrækker det.

4,8 ud af 5 stjerner

En af årsagerne til, at det lige netop er denne Fiskars stegepande, der bliver kåret som den bedste er, at den har fået utroligt flotte anmeldelserne fra de kunder, der har købt den. Det eksemplificeres blandt andet hos KitchenOne, hvor den i gennemsnit bliver vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner.

Denne vurdering er baseret på hele 154 anmeldelser i skrivende stund. Det er med andre ord 154 mennesker, der i overvejende grad er enige om, at denne pande fortjener noget nær en topkarakter. Det hænder naturligvis ikke, hvis ikke det var en oprigtig god stegepande.

Eksempelvis skriver Allan Petersen, at det er den bedste pande han har prøvet. Rene Houbsted skriver, at denne pande er noget bedre end den model han havde fra Cook and Baker inden, at han skiftede. Linda Troelsen skriver, at stegepanden holder varmen længe efter, at den er taget af komfuret, hvilket betyder at maden holder sig varm, hvis den bliver serveret på panden.

Disse uddrag er blot en brøkdel af de mange 5-stjernede anmeldelser, der er enige om, at det er en god pande, hvor maden ikke brænder på og som af samme årsag er nem at rengøre.

Eva Trio Stegepande 28 cm – Bedste Eva Trio stegepande

Eva Trio 28 cm. Stegepande

Denne Eva Trio stegepande med 28 cm i diameter, er uden tvivl den bedste stegepande fra mærket, som du kan anskaffe i øjeblikket. Den har det helt klassiske Eva Trio-design, som er så enkelt og stilrent, at den uden problemer passer ind i ethvert dansk køkken.

Samtidig er det en stegepande, der er belagt med en keramisk non-stick-belægning. Det betyder naturligvis, at maden ikke klistrer fast til panden, men det betyder også, at den kan gå direkte i ovnen ved helt op til 400 grader. De høje temperaturer giver mulighed for at få den helt rigtige stegeskorpe, når der steges kød – uanset om det så er i ovnen eller på gaskomfuret. Derudover kan den også sagtens bruges, hvis du har et induktionskomfur.

Der er ikke mange materialer, der har det fantastisk med så høje temperaturer. Derfor er denne Eva Trio stegepande udført i såkaldt 18/10 rustfrit stål. Det er en helt særlig type af stål, der er kendt for sin høje kvalitet og lange holdbarhed.

4,9 ud af 5 stjerner

Hos KitchenOne bliver denne Eva Trio stegepande på 28 vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er en score, der er opnået på baggrund af knap 50 anmeldelser, hvor langt størstedelen tydeligvis er meget tilfredse med deres køb.

Den bliver rost for sit flotte udseende, de lækre materialer og ikke mindst for at være funktionel. Flere af kunderne har særligt pæne ord om den keramiske belægning, som fungerer fuldstændig efter hensigten. Det vil altså sige, at der absolut ikke er noget, der sidder fast på panden eller brænder på.

Vurderingerne er næsten lige så høje, når man slår Eva Trio stegepanden op på Google. Her er der nemlig samlet små 700 anmeldelser, der i gennemsnit vurderer den til 4,6 ud af 5 stjerner. Det er fortsat en ganske pæn score, og der er få, der har givet panden mindre end 4 stjerner i deres anmeldelse.

Morsø 79Nord Reborn – Bedste Morsø stegepande

Morsø - 79Nord Reborn - Stegepande 28 cm

Danske Morsø er ikke just kendt for deres køkkenudstyr, men i højere grad for deres brændeovne og til dels også deres ikoniske grill-modeller. Men de laver altså også stegepander, og hvis det er sådan en, at du er på udkig efter, vil vi gerne slå et slag for Morsø 79Nord Reborn.

Denne stegepande er fremstillet af genanvendt aluminium. Det er bæredygtigt, og sikrer samtidig, at panden her er ganske letvægtig i forhold til nogle af de andre modeller på listen. Det kan gøre den væsentlig nemmere at håndtere og flytte rundt med, hvilket kan være et rigtig stort plus.

Aluminium betyder også, at du kan bruge den på næsten alle varmekilder. Det gælder også induktionskomfurer, og dermed er det en fremtidssikret pande. Til gengæld må du give kald på at kunne sætte din Morsø stegepande i ovnen, for det er denne model ikke egnet til.

Keramisk belægning af høj kvalitet

Hvis du kan leve med ikke at kunne sætte den i ovnen, får du her en stegepande, der har mange andre fine egenskaber. Det tæller eksempelvis den keramiske belægning i 2 lag, som reducerer behov for at stege din mad i smør, olie eller andet fedtstof. Som vi tidligere har været inde på, er den keramiske belægning nemlig utrolig effektiv som non-stick. Dermed skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt maden klistrer fast til panden.

Dropper du fedtstoffet, vil der reelt set ikke være ret meget rengøring involveret, når du er færdig med madlavningen. Derfor er det intet problem lige at tænde for det varme vand, bruge lidt opvaskemiddel og køre en tur med opvaskebørsten. Så er den god som ny og klar til at ryge direkte i køkkenskabet, uden at den skal optage plads i opvaskemaskinen.

5 ud af 5 stjerner

Slå du Morsø 79Nord Reborn stegepanden op på Google, vil du i skrivende stund blive præsenteret for en lille håndfuld anmeldelser. Det er ikke nok til at lave nogle statistisk valide generaliseringer, men kunderne er fuldstændig enige om, at det her er en stegepande, der fortjener 5 ud af 5 stjerner.

Morsø stegepanden bliver rost for at være nem at bruge, let at håndtere og ikke mindst meget rengøringsvenlig. Funktionaliteten er der intet i vejen, og den kan, ifølge anmeldelserne, bruges til mangt og meget.

Det er da også en af årsagerne til, at 79Nord Reborn-modellen fremgår som den bedste Morsø stegepande her i artiklen. Vi kan i hvert fald kun anbefale, at du slår vejen forbi en forhandler, der sælger den, for at se om det er den rette stegepande til dig og dit køkken.

Jamie Oliver Everyday Hard Anodized – Bedste Jamie Oliver stegepande

Jamie Oliver Everyday Hard Anodized stegepande

Den kendte TV-kok, Jamie Oliver, har lavet en hel serie af populære køkkenredskaber. Når det kommer til Jamie Oliver stegepander, er der ingen tvivl om, at denne Everyday Hard Anodized-model får vores anbefaling.

Som navnet antyder, er dette en stegepande, der er lavet til hverdagen. Den har en alsidighed, der gør, at hvis du kun skal have én pande, så er denne oplagt. For du har nemlig høje kanter, der sikrer god plads til mere fyldige retter, større portioner eller måske en let kødsovs eller anden væskeholdig mad.

Samtidig er den udarbejdet i aluminium, der i sig selv er let og slidstærkt. Men det bliver blot endnu mere holdbart og modstandsdygtigt med den anodiserede overflade, som er kendetegnene for Jamie oliver Hard Anodized-produktserien.

Det er dog ikke kun ydersiden af panden, der er forstærket. Også indersiden har fået en omgang. Den er nemlig beklædt med titanium non-stick-belægning. Det sikrer ikke bare en resistens, men også, at din mad ikke brænder på eller klistrer fast til panden.

5 ud af 5 stjerner

Med denne Jamie Oliver stegepande nupper vi lige endnu en stegepande, der har fået 5 ud af 5 stjerner af de kunder, der har anmeldt den. Forskellen er blot, at der er mere end en lille håndfuld anmeldelser her. Faktisk har 35 personer i skrivende stund givet deres besyv med om Jamie Oliver Everyday Hard Anodized.

Her bliver den blandt andet rost for at være meget god. En vis Pernille Thomsen skriver blandt andet, at hun er ved at udskifte alle sine pander til nogen ligesom denne Jamie Oliver stegepande. Det er på mange måder en af de fineste blåstemplinger et produkt kan få.

Slår man panden op på Google Anmeldelser, bliver man præsenteret for 1.885 anmeldelser i skrivende stund. De har i gennemsnit vurderet den til 4,8 ud af 5 stjerner – altså lidt lavere end hos KitchenOne. Der er dog fortsat en langt overvejende grad af 5-stjernede anmeldelser, og det indikerer, at du virkelig får værdi for pengene her.

Le Creuset 3-Ply – Bedste Le Creuset stegepande

Le Creuset stegepande - 3-Ply - Ø 28 cm

Le Creuset er muligvis et af de mest ikoniske mærker indenfor køkkenudstyr og -redskaber. Det skyldes i høj grad deres unikke design og brug af fantastiske farver. Men det er altså ikke aktuelt for den Le Creuset stegepande, som vi anbefaler i artiklen her.

Det er nemlig en på mange måder anonym og simpel stålpande med en god dybde. Det kræver således et nærmere kig eller et trænet øje, hvis man skal identificere den som en Le Creuset stegepande. Men det ændrer skam ikke på, at det her er en fremragende pande, der kan bruges på alle komfurtyper (herunder induktion) og i ovn ved temperaturer op til 220 grader.

3-lag og non-stick-belægning

Navnet på panden er meget sigende. 3-Ply betyder nemlig 3-lag, og det er lige netop sådan, at den er opbygget. Den har nemlig yderlag af rustfritstål, som sikrer høj holdbarhed og modstandsdygtighed. Men for at holde vægten nede, har man lavet en kerne af aluminium mellem yderlagene.

Dermed har Le Creuset skabt en let stegepande, der er nem at håndtere, og som samtidig har en resistens, der vil noget. Men festen stopper ikke der; de forskellige lag er nemlig også med til at optimere varmefordelingen således, at den bliver hurtig og jævn. Det betyder, at din mad også bliver jævnt tilberedt, hvilket kan være en udfordring for mange pander.

Indersiden af panden er belagt med en non-stick-belægning, som sørger for, at maden ikke klistrer fast. Det er oplagt, hvis man eksempelvis tilbereder fisk eller æg, som generelt kan give udfordringer i forhold til lige netop dette.

4,9 ud af 5 stjerner

Hos COOP er kunderne generelt flittige til at anmelde de produkter, de køber. Le Creuset 3-Ply er ingen undtagelse, og den bliver i gennemsnit vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner. Faktisk er der ikke en eneste af anmeldelserne på webshoppen, der har givet under 4 stjerner.

Le Creuset stegepanden bliver rost for sin gode varmefordeling, den holdbare belægning og muligheden for at kunne fortsætte tilberedningen i ovnen. Af flere bliver den beskrevet som ”super”, ”rigtig god” og ”den bedste pande jeg har prøvet”.

Tefal Start Easy – Bedste Tefal stegepande

Tefal Start Easy stegepande, 28 cm.

Tefal stegepander har i mange år været populære, og det er ikke uden grund. De er nemlig rigtig gode, og giver i øvrigt god værdi for pengene. Det samme er tilfældet for denne Start Easy-model, som her får titlen som den bedste Tefal stegepande.

Det gør den blandt andet fordi den er fremstillet af aluminium, som giver god varmefordeling og gør panden let at håndtere. Dertil har den et lækkert håndtag, som sikrer, at du sagtens kan flytte rundt på panden mens den er varm uden at bruge en grydelap.

Stegepanden indikerer sin temperatur

Med den underoverskrift sidder du muligvis og forestiller dig, at panden har et lille termometer indbygget med en tilhørende skærm, der viser, hvor varm den er. Det er ikke helt tilfældet, men vi er derovre af. Bunden af Tefal stegepanden er nemlig prydet med lyse streger. Når man tænder for varmen under panden, sker der det, at stregerne forsvinder helt.

Det vil altså sige, at panden er fuldt opvarmet, når stregerne er væk. Denne funktion kalder Tefal for Thermo-Signal, fordi den signalerer, hvornår temperaturen er som den skal være.  Hvis man er opmærksom på dette, kan det være en rigtig god måde at undgå uheldige forbrændinger eller brandskader.

5 ud af 5 stjerner

Hos KitchenOne har lige netop denne Tefal stegepande fået 5 ud af 5 stjerner på baggrund af 7 anmeldelser. Kunderne har desværre ikke meget at sige om panden, men de har taget sig til at give en pæn vurdering med på vejen.

Heldigvis kan vi ty til Google Anmeldelser i stedet, hvor den har fået lidt flere anmeldelser. De er i overvejende grad positive med en overvægt af 5-stjernede vurderinger. Den gennemsnitlig anmeldelse lyder dog på 4,1 stjerner, hvilket er lidt lavere end, hvad vi hidtil har set.

Til trods for det, bliver panden rost for at være rigtig god til hverdagsbrug. Så det kan godt være, at det ikke er denne stegepande, som de professionelle kokke ville vælge. Men hvis du bare skal bruge den derhjemme til at klare diverse stegeopgaver i hverdagen, så er den oplagt.

Greenpan Barcelona – Bedste keramiske stegepande

Greenpan stegepande - Barcelona - Ø 28 cm

Man kan ikke tale om den bedste keramiske stegepande uden at tale om Greenpan Barcelona. Hvorfor vil vi komme ind på om lidt – det har nemlig noget med Forbrugerrådet Tænk at gøre. Men først skal det lige handle om noget mere praktisk.

Greenpan Barcelona er en keramisk stegepande, hvilket betyder, at den har en keramisk non-stick-belægning. Det er noget, som vi har set på flere af de stegepander, som er blevet præsenteret indtil videre. Derfor kommer det nok heller ikke som en overraskelse, at det resulterer i en stærk pande, der kan holde til det meste.

Ligeledes kan du være sikker på, at der ikke bliver udløst potentielt skadelige kemikalier ved brug af en keramisk stegepande som denne fra Greenpan. Det gælder også selvom du bruger metalredskaber og hvad ellers. Men det er simpelthen fordi, der ikke indgår kemikalier i belægningen.

Skulle der vise sig at være problemer med denne stegepande, så er du dækket ind af en 5 års garanti på belægningen og en livstidsgaranti på selve panden. Det kan man vist ikke sige noget til.

4,8 ud af 5 stjerner og testvinder

Nu kommer vi til det; Greenpan Barcelona er blevet kåret som testvinder af Politiken og som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Det er i sig selv en prestigefyldt titel, og vi melder os i koret, og vil også gerne fremhæve lige netop denne keramiske stegepande som en af de bedste.

Vi er ikke alene om at have den holdning. Baseret på 411 anmeldelser hos COOP, er Greenpan Barcelona nemlig blevet vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Ud af de i alt 411 anmeldelser, er der kun 14, der ikke anmelder panden som værende god eller fremragende. Det må siges at være ganske fornuftigt.

Et lignende billede tegner sig hos eksempelvis Imerco, hvor stegepanden også får 4,8 ud af 5 stjerner. Her er der dog blot 14 kunder, der har anmeldt deres oplevelse med Greenpan Barcelona.

KitchenAid Stainless Steel – Bedste stegepande til induktion

KitchenAid stegepande - Stainless Steel - Ø 28 cm

Rosinen i pølseenden bliver KitchenAid Stainless Steel, der får titlen som den bedste stegepande til induktion. Det gør den fordi, den er udstyret med en decideret induktionsbase i stål. Det betyder effektiv opvarmning og perfekt samspil med dit induktionskomfur.

Men selvom dette er en induktionsstegepande, så kan du være helt tryg ved at bruge den på praktisk talt alle andre varmekilder. Den går sagtens på et gaskomfur eller en traditionel kogeplade, og du kan også sætte den i ovnen ved op til 220 grader. Der er således rig mulighed for at bruge denne KitchenAid Stainless Steel i ethvert køkken og til praktisk talt enhver form for madlavning.

3-lags-belægning og -opbygning

Som med alle andre pander på bedst i test listen her, har denne stegepande til induktion en non-stick-belægning. Det har den for at sikre, at maden ikke klistrer fast til panden. Denne specifikke belægning er keramisk og i 3 lag, hvilket sikrer utrolig høj kvalitet og modstandsdygtighed. Du kan derfor roligt regne med, at KitchenAid Stainless Steel holder de næste mange år.

Denne forsikring forstærkes yderligere af stegepandens 3-lags-opbygning. For som vi nævnte ovenfor, har en stålbase, der gør det til en optimal induktionsstegepande. Men kernen er af aluminium, hvorefter indersiden igen er udført af rustfrit stål. Dermed får du en opbygning med effektiv varmefordeling og en utrolig resistent overflade.

4,8 ud af 5 stjerner

Listen rundes af med endnu en pande, der har fået 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Denne gang er det baseret på 105 anmeldelser hos COOP, hvor de 103 er 4- eller 5-stjernede. Man kan således roligt betegne kunderne som begejstrede.

Det kommer også til udtryk, når man går lidt mere i dybden med de enkelte anmeldelser. Særligt er folk glade for den effektive non-stick-belægning, der reelt set eliminerer behovet for at bruge fedtstof. Dertil sørger selvsamme belægning også for, at panden er meget modstandsdygtig over for ridser og andre skader. Noget som mange lægger stor vægt på.