Er du på udkig efter et pindsvinehus? Så er dette blogindlæg lige noget for dig! Vi viser her 7 forskellige hus til pindsvin, så du kan finde det helt rigtige for din have. Pindsvinehusene er alle i forskellige størrelser og design, så der er noget for enhver smag. Hvad venter du på? Se med her og find det perfekte pindsvinehus til dine små venner!

Pindsvinehus i Douglasgran

PINDSVINEHUS I DOUGLASGRAN MED LÆRKETAG

Pindsvinehus i Douglasgran med lærketag er et stort robust hus til pindsvinefamilien. Dansk håndværk gør det meget holdbart i det danske klima. Huset har vindfang, som skaber læ for vinden. Læg lidt tørre blade og tørt græs ind i huset, så pindsvinefamilien har noget at boltre sig i.

Pindsvinehus til overdækning

PINDSVINEHUS TIL OVERDÆKNING

Pindsvinehus til overdækning er beregnet til, at du selv dækker det til med smågrene og visne blade og tørt græs. Pindsvineboet er diskret i haven og fremstår naturligt. Stilles i nærheden af buske, krat, brændestakke eller grenbunker. 22 mm douglasgran. Tagplade på 9 mm vandfast folieret krydsfiner. Vindfang så pindsvinet kan være i boet i læ hele vinteren.

Pindsvinehuset skal stå på en fast, jævn undergrund for at undgå fugtighed i boet. Huset må ikke stå på en græsplæne eller anden type blød overflade, da pindsvinene vil grave sig ned under huset og muligvis oversvømme det med jord. Sørg for at have nok materialer til at dække toppen og siderne af huset grundigt til, så ingenting kan snige sig ind. Pindsvin er meget defensive over for deres revirer og vil angribe alt, der truer deres hule – herunder mennesker. Så selvom det kan virke fristende at fodre pindsvinene direkte fra hånden, er det ikke en god idé at lade dem blive alt for tamme.

Iglo Pindsvinebo

PINDSVINEBO IGLO NATUR

Iglo Pindsvinebo er en unik konstruktion af stål og plast, beklædt med flet af naturlig materiale. Denne konstruktion gør det muligt for vand at strømme igennem, mens den forhindrer erosion. Pindsvineboet har en række fordele, herunder reduceret vandforbrug, beskyttelse af plantevækst og muligheden for at tilpasse sig forskellige terræner. Iglo Pindsvinebo er også miljøvenligt, da det ikke indeholder skadelige kemikalier eller stoffer. Dette produkt er ideelt til brug i havebede, hegn eller andre arealer, hvor der er behov for beskyttelse af jorden mod erosion.

Flettet pindsvinehus fra Esschert Design

Esschert Design flet

Esschert Designs flettede pindsvinehus i pileflet er et af de fineste pindsvinehuse, du kan få. Huset er lavet af fyrretræ, og det er velegnet til at sætte i din have eller på din terrasse. Pindsvinehuset har en stor indgang, som gør det let for pindsvinene at komme ind og ud.

Pindsvinehus fra Gardenlife

Gardenlife

Pindsvinehus fra Gardenlife er lavet af brændt gran og tagpap. Du skal dække bunden med blade, kviste, sand eller hø, så huset bliver mere attraktivt. Husk lige… Pindsvin tåler ikke mælk eller fløde, men stil gerne en skål vand frem i stedet for. Du kan også roligt fodre pindsvin med kattetørfoder. Pindsvinehuset giver pindsvinene et dejligt, varmt og trygt sted at overvintre. Pindsvinene er meget forsigtige, men det kan ske, at de unger der kommer ud i foråret ikke overlever. Det er helt normalt. En pindsvinehule giver pindsvinene mulighed for at undgå konkurrence om føden og giver dem et roligere og tryggere liv. Vi ønsker alle pindsvin god bedring når de vender tilbage til naturen igen om foråret!

Flettet pindsvinehus fra Gardenlife

Gardenlife - Pileflet

Gardenlife’s flettede pindsvinehuse er lavet af pileflet, der er en fleksibel og stærk materiale. Pileflet er lavet af naturlige fibre, så det er miljøvenligt og biologisk nedbrydelig. Det er også en meget robust materiale, der kan modstå både frost og regn. Gardenlife’s pindsvinehuse har en enkel men elegant design, der passer til enhver have. Pindsvinehusene kan let monteres, og de fleste af dem kan foldes sammen, så de ikke tager for meget plads op. Gardenlife’s pindsvinehuse giver dine pindsvin et varmt og trygt hjem, samtidig med at de tilføjer et flot element til din have.

Pindsvinehus i natur

PINDSVINEHUS NATUR

Pindsvinehus i natur er et flot og stilfuldt bo, der er robust bygget med en stålramme og et undertag af vandtæt filt. Huset er dækket af flettede smågrene og dekoreret med rattan om kanterne. SC-cerfiticeret træ og malet brun. Døren er lavet som en kort tunnel, smal nok til at afskrække hunde, grævlinge og andre af naturen rovdyr.

Hvor skal jeg placere mit pindsvinehus?

Pindsvin er ikke-aggressive dyr, der ofte holder sig for sig selv. De har brug for et roligt hjørne af haven, skyggefuldt, tørt og ude af vinden. Pindsvin har brug for en lille åbning til at komme ind og ud af deres hjem, men ikke så stor åbning, at andre dyr kan komme ind. Pindsvin har også brug for lidt halm eller blade at ligge på, for at holde huset varmt. Du skal tjekke dit pindsvinehus regelmæssigt, for utætheder eller skader. Pindsvinehus er ikke kun gavnligt for pindsvinene – det er også en fantastisk måde at bevare naturen på din egen grund.

Hvad spiser pindsvin?

Pindsvin spiser en række forskellige typer af insekter og små dyr. Biller og regnorme udgør en stor del af deres kost, men de vil også gerne have snegle, både med og uden hus. Pindsvinet spiser også mus og fugle og frøer. Ørentvister er en yndlingsspise for pindsvin – de fleste pindsvin har mest lyst til at spise dem, når de er voksne. Tusindben kan pindsvinet finde i skove og havens jord. Pindsvinet graver efter dem med sin snude, og finder ofte dem ved at følge efter deres larver. Nogle gange kan det være svært for pindsvin at finde nok mad, især om vinteren. Men fortvivl ikke – pindsvin har et lager af fedt, som de kan bruge til at holde sig varme og mætte, når der ikke er så meget mad at finde.

Pindsvin er rovdyr, og derfor spiser de alt, hvad der er i deres vej. De fleste pindsvin spiser insekter, men nogle pindsvin vil også spise fugleæg og -unger, krybdyr, frøer og andre små dyr. Pindsvin vil også spise regnorme, slanger og græshopper. På grund af dette kan pindsvin være en stor hjælp til at holde skadedyr nede i din have eller park. Pindsvin er om natten aktive, så det er normalt, hvis du ikke ser dem så ofte. Hvis du giver pindsvin et godt sted at bo og beskytte dem fra farer, kan de være en fantastisk tilføjelse til ethvert miljø.

Hvordan får man pindsvin i haven?

Pindsvin kan være en naturlig del af din have, hvis du bor i et område, hvor de findes i naturen. De er ofte tiltrukket af haver med masser af buske og små gemmesteder, så det er en god idé at have disse ting i dit landskab. Pindsvin har også brug for et sted at grave deres huler, så overvej at efterlade et lille område ubeplantet til dem. Hvis du vil have pindsvin i din have, men ikke er sikker på, om der allerede er nogle i området, kan du købe et par små huler eller reder til dem. Sæt dem derefter op i haven på et sted, hvor du tror, pindsvinene vil føle sig trygge. Det er normalt at se pindsvin i haven fra april til september, men de kan også være aktive om vinteren. Hvis du giver dem et godt sted at bo, kan pindsvin være en sjov og interessant tilføjelse til ethvert hjem.

Tegn på pindsvin i haven – dette skal du holde øje med

I haven er der masser af små dyr og insekter. Nogle er vi glade for at have omkring os, mens andre kan være skadedyr. Pindsvin er et af de dyr, som de fleste danskere gerne vil have i deres have. De er søde, harmløse og hjælper til med at holde havens insektpopulation nede. Men hvordan ved man, om man har pindsvin i sin have? Der er faktisk flere tegn, man kan holde øje med. Først og fremmest kan man se stier eller riller i græsset, hvor pindsvinene har gået. Ofte ligger der små hakker `bunker` af jord på stierne – dette er pindsvinenes madpakker, som de spiser hen over dagen. Pindsvinene laver desuden ofte små reder eller huler under buske eller sten, hvor de sover eller gemmer sig fra rovdyr. Så hvis du bemærker nogle af disse tegn i din have, kan det meget vel være et tegn på, at du har besøg af pindsvin!