Når du tænker på Danmark, er det usandsynligt, at svulmende somre er din første tanke, men i år blev det gode gamle sommervejr-hit. Hvis du var en af ​​de mange danskere, der ikke spildte et sekund med at ramme haven for at blive solbrændt og fyre op for grillen, så har du sandsynligvis oplevet den noget overraskende intensitet i vores danske sommersol! At have adgang til skygge, især hvis du har små børn eller kæledyr, giver dig mulighed for at tage en pause fra varmen. Ingen ønsker at skulle gå indendørs igen for at køle af, og vi ønsker heller ikke at være begrænset til kun et sted, hvis vi bruger overhængende træer eller høje bygninger til naturlig skygge. Løsningen? En hængeparasol.

Hængeparasoller er den seneste tilføjelse til parasolfamilien og bliver stadig mere populære på grund af deres stilfulde udseende, fleksibilitet og brugervenlighed. Strukturen er unik ved, at parasollen er monteret til siden frem for centralt. Den er et moderne, elegant designkoncept, der er utrolig brugervenlig. En hængeparasol kan let justeres med et glidende håndtag og håndsving og vippes og drejes med minimal indsats.

Oktogen Parasol – Billigste hængeparasol

Oktogon hængeparasol 180cm

Lækker sort/hvid have- eller strandparasol i retrostil, designet af House Doctor, Danmark. Perfekt til også at skabe skygge på din terrasse! Parasollen har en maksimal højde på 180 cm og er højdejusterbar. Paraplystangen findes i to dele, så den let kan opbevares i sin sort/hvide opbevaringspose, hvilket også gør den praktisk at have med på ture til stranden, picnics osv. Stangenden har et skånsomt punkt til kørsel i sand eller jord. Vil også arbejde med paraplyholdere/baser. Produktdetaljer: Ø180cm x H184cm Maks. Lavet af polyester og stål.

Produkt finish: Stangen kommer i to dele, så højden kan justeres. Leveres i en matchende opbevaringspose.

Fordele:

 • Kan bruges både som hænge- og almindelig parasol
 • Let at opbevare
 • Retro-stil

Beliani Savona – Bedste hængeparasol

SAVONA hængeparasol

Den ottekantede form på denne parasol giver en moderne stil i din have eller altan. Vipemekanismen gør det let at åbne og lukke lærredet. Parasollen kan rotere 360 ​​grader, så du kan bruge den når som helst. Stoffet er lavet af vejrbestandig og UV-resistent polyester.

På grund af det moderne design af SAVONA parasollen, passer den ind i enhver have. Parasollen leveres med en stålkrydsfod, der kan forstærkes ved hjælp af en sten (stenen er ikke inkluderet).

Fordele:

 • Modern design
 • UV-beskyttet stof
 • 360 graders rotation

Beliani Ravenna – Bedste hængeparasol til prisen

Haveparasol Mørkegrå RAVENNA

Forkæl dig selv med en afslappende pause i haven under denne parasol i høj kvalitet! Parasollen er let at håndtere og kan åbnes og lukkes hurtigt med en praktisk håndsvingmekanisme. Det slidstærke, UV-resistente stof er fremstillet i hård, snavsbestandig polyester og giver solbeskyttelse. Skærmstangen i antracitgrå stål giver den nødvendige stabilitet med sin tværbase. Vi anbefaler at købe matchende vægtskiver til denne parasol for ekstra stabilitet.

Fordele:

 • UV-beskyttende
 • Let at rengøre
 • Handsvingsmeaknisme

Beliani Monza – Bedste firkantede hængeparasol

hængeparasol Mørkerød MONZA

På varme sommerdage er folk især glade for en fantastisk kølig skygge i det fri. Denne elegante markise hængeparasol med sin lette pendelmekanisme, den holdbare, antracitfarvede polyester og den robuste hvide aluminiumsramme, kan drejes 360 grader og giver optimal solbeskyttelse. Et robust stålkrydsben sikrer en stabil fod.

Fordele:

 • Stærk kvalitet
 • Pandelmekanisme
 • Kan drejes 36 grader

Fatboy Stripesol – Største hængeparasol

Fatboy Stripesol parasol i blå Ø350 cm

Fatboy fejrer somme runderholdningen. Det ikoniske mærkes røde flag på toppen angiver vindretningen! Stripesol sikrer optimal beskyttelse mod solen, men også mod regnen. Polyesterstoffet er vandtæt, med skimmelsvamp og snavs. Praktisk er den let at rengøre med en fugtig svamp og lidt mild sæbe. Stripesol er ned til de mindste detaljer: En flot prangende rød snor til at hejse den.

Efter solnedgang kan du lynlåse paraplyen i dens dæksel, for at beskytte den. Den matchende sorte bund sælges separat. Du kan sætte paraplyen Stripesol i de fleste standardbaser, der er velegnede til mast Ø 38 mm (minimumsvægt: 20 kg, minimumsområde: Ø 50 cm eller 45 x 45 cm). Imidlertid fremhæves Stripesol i den matchende base (sælges separat).

Fordele:

 • Let at rengøre
 • Flot design
 • Let at opbevare

Cane-line Hyde – Bedste snavsafvisende hængeparasol

Cane-line - Hyde luxe parasol

Cane-line Hyde Luxe Tilt Hanging Parasol giver beskyttelse og komfort i et moderne design, der supplerer dine udendørs møbler. Fang nogle stråler, eller nyd skyggen med dens 360-graders rotation og titelfunktioner. Med de fire medfølgende 25 kilo sten forbliver din parasol siddende under let eller moderat vind. Hyde Luxe Tilt er fremstillet af holdbart aluminium og 100% opløsningsfarvet polyesterstof, der modstår farvning, meldug, slid og sollys.

Fordele:

 • Modern design
 • Stærk kvalitet
 • Medførene stenbund

Madison Monaco Flex – Bedste langtidsholdbare hængeparasol

Madison parasol Monaco Flex 300x300 cm åben struktur firkantet grå

Madison Monaco Flex 300×300 cm er et smukt blikfang i din have. Madison parasollen har en cirkelform. Logisk og let at bruge. Madison-parasoller holder længe på grund af polyester af høj kvalitet, der er i parasollerne. Madison yder 2 års garanti.

Fordele:

 • Let at bruge
 • Lang holdbarstid
 • Høj kvalitet

Hvordan vælger du den rigtige parasol?

Uanset om den er udført i klassisk træ eller moderne aluminium, er parasoller perfekte til at skabe en skygge i haven. Men der er mange forskellige typer parasoller at overveje fra runde og rektangulære modeller til opretstående og udkragede designs. Læs videre for at finde den perfekte parasol til dit udendørs rum!

 

5 grundlæggende kriterier der skal overvejes, når man vælger en hængeparasol

Type

Opretstående, vippende eller hængende – dit valg afhænger af dine behov og mængden af ​​ledig plads, du har.

Form

Parasoller er normalt runde eller rektangulære; husk på, at sidstnævnte vil tilbyde mere skygge. Flere originale former, såsom firkantede eller ottekantede baldakiner, kan også findes.

Baldakin

Jo højere tæthed stoffet er, desto bedre kvalitet og beskyttelse mod UV-stråler. Med hensyn til materiale skal du vælge mellem akryl for den bedste kvalitet og polyester for en billigere løsning (men vær forberedt på, at den falmer). Andre materialer som raffia og bananblade er tilgængelige for mere dekorative muligheder. Med hensyn til design kan du beslutte, om du ikke vil have en pelmet og vælge mellem mønstre eller blokfarver.

Polmateriale

Træ (miljøvenlig mulighed; skal behandles en gang om året), aluminium (slidstærkt og rustbestandigt) eller stål (billigere; dækket med pulverlakering).

Åbningssystem

Skub eller skubtræk (som en paraply), håndsving (bedst til bevægelseshæmmede) eller remskive.

Her er et par parasolltilbehør at tænke på:

Parasolbase

Dette afhænger af parasolens størrelse, dens vægt og hvor udsat den er for vinden. Parasolbaser er enten vægtet eller designet til at blive holdt nede med vægte. De er normalt lavet af materialer som støbejern, beton, granit eller harpiks. Krydsfødder er bedst til betonterrasser, og det er muligt at forankre større parasoller til jorden. LED -belysning, bunddæksel, parasolklemme og naturligvis parasolafdækning. Vær meget opmærksom på kvaliteten af ​​parasolskelettet og antallet af ribben, da dette vil bestemme, hvor godt din parasol står op mod vinden. Nogle parasoller har en ventileret top for at forhindre inflation i vinden, og de fleste kan justeres i højden.

Forskellige typer parasoller

Opretstående parasoller

Den klassiske opretstående parasol har en rund, firkantet eller rektangulær baldakin monteret på en fast lige stang fremstillet af aluminium eller træ. Denne type model findes i forskellige farver og størrelser, og kan bringes til stranden eller opbevares på terrassen! Polyester er generelt det foretrukne materiale til baldakinen, som holdes på plads af eger lavet af stål, aluminium eller træ.

Vipbare parasoller

Vipbare parasoller ligner opretstående parasoller med tilføjelse af en vippebaldakin og en justerbar stang. Udstyret med et drejeligt led, kan denne parasols baldakin forskydes, når solen bevæger sig hen over himlen. Bare en hurtig justering af vippemekanismen, og du vil være i skyggen hele dagen!

Hængeparasoller

Den seneste tilføjelse til parasolfamilien er parasoller i hænge-stil monteret på siden af ​​bordet frem for i midten. Leveres med et glidende håndtag og håndsving, kan denne type parasol justeres (vippes og drejes) og kan rumme en baldakin på op til tre til fire meter. Materialemæssigt er mulighederne de samme som for vippemodeller (selvom aluminium generelt vælges for sine vejrbestandige egenskaber). Baldakinen er normalt lavet af polyester-holdes op af seks til otte stål eger.

At vælge den rigtige baldakin til din parasol

Når du vælger en parasolbaldakin, skal du være særlig opmærksom på materialets type og densitet.

Tæthed eller gram/m²

Tætheden af ​​et materiale er angivet i gram pr. m². Der er ingen specifikke standarder på plads, men jo tykkere stof, jo bedre beskyttelse mod solens stråler. Sigt på omkring 200 til 300 gr/m².

Ud over vægten bør produktspecifikationerne levere UPF (ultraviolet beskyttelsesfaktor) for parasollen:

 • Lav beskyttelse: 10 til 19;
 • Høj beskyttelse: 20 til 29;
 • Meget høj beskyttelse: 30 til 49;
 • Maksimal beskyttelse: 50+.

Parasol baldakin materialer

Dit valg af materiale er meget vigtigt, da det vil bestemme parasolens egenskaber.

Polyester er det mest almindelige materiale, og det er normalt vandtæt. Mørke farver har en tendens til at falme, så husk at folde din parasol væk, når den ikke er i brug, eller afskærm den med et beskyttende dæksel;

Akryl er dyrere at købe, men det tilbyder overlegen kvalitet og forbliver køligere. Akryl er pletbestandigt, vandafvisende, olieafvisende, skimmelbestandigt og dets farver har en tendens til at holde længere.

Hvilke andre parasoller findes der?

For dem, der ikke kan lide at følge mængden, er der nogle finere parasoller derude – selvom disse kan være vanskeligere at finde!

Vægmonterede parasoller er perfekte, hvis du kun har en lille terrasseplads at fylde. Du kan også få specialdesignede altanparasoller, der kan fastgøres til gulv og loft ved hjælp af en sugestang.

Der er ingen ende på spændende muligheder, når det kommer til valg af din baldakin. Fra imiteret raffia til bananblade og ottekantede baldakiner lavet af eksotisk træ, din parasol kan bruges modregne resten af ​​dine havemøbler!

Vælg din parasolbase

Der er to grundlæggende kriterier at huske på, når du vælger en base til din parasol:

 1. Diameteren på basen skal være stor nok til at kunne bære parasolens vægt.
 2. Dens vægt skal være tilstrækkelig til at opveje parasollen, mens den er åben.

Når du ved, hvilken vægt og størrelse du har brug for, skal du vælge et materiale, der matcher:

 • Sten: normalt granit, naturligt og rent udseende;
 • Granit: mere nutidig i stilen;
 • Støbejern: til en vintage effekt;
 • Plast: harpiks, polyester osv.; skal vægtes med sand eller vand.

For en ekstra stor rektangulær- eller hængeparasol er du mere sikker med en beton, støbejern eller granitbase. Cantilever parasoller er generelt designet med en tværbase for at sikre stabilitet. I dette tilfælde kan du veje alle fire fødder ned med beton- eller stenplader eller vægtet harpiks. Der er huller til fastgørelse, hvis du ønsker at fastgøre basen ved hjælp af stik eller bolte.

Parasol tilbehør

Med hensyn til tilbehør er der fire hovedmuligheder:

 1. Parasolbetræk: ideel til at holde din parasol sikker om vinteren eller når som helst den ikke er i brug.
 2. LED-belysning: forbundet til parasolens pol.
 3. Parasolklemmer: for at fastgøre stangen til et bord, rækværk eller altanbalustrade.
 4. Parasol bunddæksel: til dækning af utiltrækkende baser.

Sidste tip til valg af parasol

Parasoller med runde baldakiner dækker kun små områder, hvilket gør dem til en god mulighed for terrasser og altaner.

Rektangulære baldakiner vil beskytte et større overfladeareal og samtidig tilbyde større stabilitet mod vinden takket være deres robuste stænger.

Parasoller kan være en rigtig dekorativ funktion til dit udendørs rum, så de skal vælges, så de matcher dine havemøbler, terrasser og så videre.

Et vigtigt sted i sommermånederne, din terrasse eller have skal være designet med komfort og praktisk i tankerne. Tror du ikke, at en parasol vil skære den? Uendelige muligheder er tilgængelige, herunder skyggesejl eller endda en pergola. Gør din have til et paradis for fred og ro, startende med et par minutter i skyggen!

Hængeparasoller vs standard parasoller

En standard parasol kan bruges alene eller fastgøres til et bord. Ofte har haveborde et færdigt hul i midten til at understøtte en standard parasol. Dette er fantastisk i de varmeste dele af dagen, når solen viser sig på sit højeste, men når solen vises lavere på himlen, kan standard parasoller tilbyde skyggedækning, blive ramt og savnet, da de kun tilbyder overhead-dækning. Det er her en hængeparasol kommer til sin ret.

Ligesom en normal parasol giver en hængeparasol skygge fra solen og regnet, men med den forskel, at en hængeparasol har stangen og basen sat af til siden, frem for at placeres centralt under baldakinen. Dette resulterer i, at en hængeparasoller er mere alsidig end de andre typer standard parasoller, da du frit kan have baldakinen buet over dit bord eller liggestol, uden at bunden og stangen kommer i vejen!

Forstå design af en hængeparasoller

En hængeparasol består af tre nøgledele: baldakin, bund og ramme.

Baldakin

Normalt fremstillet af slidstærkt og hurtigtørrende polyester understøttes baldakinen på en udkragbar parasol af en række stål eger. De bedste hængeparasoller vil være brusebestandige og hurtigtørrende samt tilbyde UV50+ beskyttelse, hvilket bestemt er værd at overveje, hvis du har små børn, er lyshudet eller bare bruger meget tid udenfor.

Med hensyn til valg af størrelse varierer baldakiner fra omkring 2m til 4m+, så der er en hel rækkevidde tilgængelig. Vælg en baldakin, der er i forhold til resten af ​​din have, og en, der tilbyder den rette mængde skyggedækning, du forestiller dig, og din familie får brug for.

Base

De bedste hængeparasoller inkluderer en baseenhed, men hvis den model, du har glanset til, kræver, at du køber en separat, skal du sørge for at gå efter en, der er bred nok og tung nok for at forhindre parasollen i at vælte, selv under blæsende forhold.

Stel

Størstedelen af hængeparasoller vil være konstrueret af belagt aluminium og/eller pulverlakeret stål. Aluminium er et populært valg, fordi det er let, holdbart og rustbestandigt og bruges ofte til nogle, hvis ikke alle, strukturelle komponenter i en udkragbar parasol, dvs. ramme, stang, eger og afviklingsmekanisme.

Ønskelige træk

Designet af hængeparasollen foretrækkes af mange frem for de mere traditionelle parasoller, da de betragtes som en mere moderne udgave af den traditionelle haveparasol i paraplystil med deres stilfulde udseende, kølige farver og state-of-the-art valgfrie højteknologiske ekstraudstyr såsom LED-belysning og trådløs forbindelse.

 • En vægtet base – dette gør det lettere at samle din udligningsparasol, da du ikke behøver at veje basen ned manuelt med sand eller vægte
 • Farve koordineret med dine eksisterende havemøbler
 • Vejrbestandig – modstandsdygtig over for regn og falmning; tilbyder UV-beskyttelse
 • Brugervenlig, let at betjene, enkel håndsvingmekanisme
 • Højdejusterbar ramme, normalt pulverlakeret aluminium
 • LED -belysningen skaber stemning og er praktisk, når du er udendørs om natten
 • Lige samling
 • Let, rustfast ramme
 • Den store baldakin, der giver generøs dækning
 • Slidstærkt parasolafdækning medfølger
 • Mulighed for at vippe og dreje
 • Solar LED-belysning
 • Paraply rotations fodpedal
 • Trådløs Bluetooth -højttaler

Vedligeholdelse af hængeparasoller

Det er bedst ikke at lade din hængeparasol være udsat for elementerne, dag eller nat. De fleste anstændige hængeparasoller kommer med et vandtæt, UV-resistent dæksel, normalt lavet af slidstærk polyester, og ideelt set bør dette bruges hele tiden, når din cantilever parasol ikke er i brug. Dækslet beskytter mod fading og beskadigelse af kaleche forårsaget af kulde, vind og regn.

Parasollåg, der har ventilationsåbninger, er nyttige, da ventilationsåbningerne holder luften i cirkulation, minimerer kondens og holder din parasol tør og luftet.

I de koldere måneder, hvor hængeparasollen ikke er i brug, skal du opbevare din hængeparasol gemt eller ideelt på et tørt sted, f.eks. et udhus, skur eller garage for at minimere risikoen for rust og korrosion. Sørg for, at din hængeparasol er 100% tør, før du opbevarer den. Hvis du ikke har et sikkert sted at opbevare din parasol om vinteren, skal du sørge for at beskytte den ved hjælp af et parasolafdækning af god kvalitet.

Hvis den hængeparasol, du har besluttet dig for, ikke kommer med et cover, er det bestemt værd at investere i en anstændig, ellers får du meget lidt brug af din parasol, før den begynder at se træt og vejrbesejret ud.

Hvad er baldakinen på en hængeparasol lavet af?

Baldakinen på en hængeparasol vil være lavet af enten polyester eller akryl. Polyester er det mest almindelige materiale, da det er relativt billigt, rengbestandigt, holdbart og UV-bestandigt. En hængeparasol med en akryl baldakin er sandsynligvis dyrere, men når du tager højde for det faktum, at akryl er pletbestandig, vandafvisende, olieafvisende, skimmelresistent og falmer ikke så hurtigt som polyester, end det er værd at overveje at bruge de få ekstra kilo.

Hvordan justerer jeg min hængeparasol?

De bedste hængeparasoller kan justeres ved hjælp af håndsvinget og viklingsmekanismer. Enhver anstændig model vil have en robust, robust håndsving og en let at bruge, en vind-out mekanisme med variable låsestillinger, så du kan vælge den helt rigtige mængde skygge, du har brug for. En træknål giver dig mulighed for at vippe baldakinen, og rotation med fri arm betyder, at baldakinen kan sænkes eller hæves uden at skulle flytte basen. Der er forskellige måder at justere skyggedækningen på – de fleste hængeparasoller kan sænkes, hæves, drejes og vippes.