Når man har en stor have, har man altid et stort havearbejde liggende forude. Have-opgaverne stopper aldrig helt og det kan være frustrerende, hvis man har mange jern i ilden, og man gerne vil bruge sin tid mange andre steder end udelukkende i haven i forbindelse med havearbejde.

I denne artikel kan du få inspiration til, hvordan du kan gøre havearbejdet lettere i fremtiden. Det kræver måske en investering i udstyr – og det kræver måske en omlægning af diverse planter. Læs med nedenfor og bliv klogere.

Lugning af ukrudt: Findes der en nemmere løsning?

At luge ukrudt kan være en svær opgave at få bugt med – og ukrudtet kommer blot igen og igen. Dog er det ikke helt umuligt at få bugt med ukrudtet i en længere periode ad gangen. Du kan nemlig vælge at plante bunddække i din have!

“Hvad er bunddække?”, tænker du så. Bunddække er planter, som vokser tæt og ikke kræver stor pleje. Når du har plantet bunddække, er der ganske enkelt mindre plads til, at ukrudtet kan gro vildt og voldsomt. Mange finder derfor bunddække af forskellige plantesorter meget brugbart i krigen mod ukrudtet.

Skrift den manuelle hækkeklipper ud med en automatisk

Der er ingen tvivl om, at du bør skifte den manuelle hækkeklipper ud med en automatisk hækkeklipper – hvis du altså ikke allerede har gjort således. En manuel hækkeklipper, hvor du altså selv skal bruge kræfter på at klippe hver en gren over, kræver meget tid og mange kræfter. Det kan være et fysisk hårdt arbejde!

Modsat er en automatisk hækkeklipper meget hurtigere og nemmere at gøre brug af. Det minder lidt om en mindre motorsav, som du fører hen over hækken. Her klipper den automatiske hækkeklipper grenene af, uden at du behøver at bruge alle dine armkræfter på klipningen. Om du har en laurbær hæk, en tjørnehæk, en ligusterhæk eller en helt anden hæk, kan en automatisk hækkeklipper altså være meget behjælpelig.

Robotplæneklipperen: Ven eller fjende?

Du har vel allerede set en robotplæneklipper. Dog hersker der store uenigheder om, hvorvidt dette redskab virkelig er investeringen værd. Argumentet imod en robotplæneklipper går på, at denne maskine ikke når ud i hjørner og kroge af græsplænen og bedene.

Det er måske korrekt! Men den kan stadig være til stor hjælp, hvis du gerne vil bruge mindre tid i haven på havearbejde. Du kan eventuelt selv tage kanterne af græsplænen, når du har tid – og indtil da kan robotplæneklipperen jo tage de store flader af græsplænen for dig.