Sommerdyne Test 2024 – De 7 Bedste Sommerdyner

den bedste sommerdyne

Det er altid svært at vurdere hvor meget du skal pakkes ind om sommeren, da det danske vejr har det med at skifte i løbet af dagen. Det kan hurtigt blive for varmt eller for koldt, så derfor er det nødvendigt at finde en dyne der tilpasser sig dit behov hele dagen. Vi har i denne test fundet frem til de bedste sommerdyner på markedet, og vi anbefaler dig at læse denne test før du går ud og køber en sommerdyne.

Der er forskellige faktorer du skal tage stilling til når du skal indkøbe en sommerdyne, såsom materiale, størrelse, pris osv. Skal den være Oekotex-mærket, skal den bare være billig eller skal den være så kølig som muligt? Der er mange ting at tage stilling til, og derfor guider vi dig her igennem fordele og ulemper ved de forskellige dyner.

I denne guide har vi testet:

 • Voksi Sommerdyne – Classic+ – Bomuld
 • Voksi Sommerdyne – Classic+ – Silke
 • Butterfly Silk – sommerdyne
 • Eurodun – Flower bed sommerdyne
 • Quilts of Denmark – Turiform sommerdyne
 • Paradies Softcell Cool Comfort sommerdyne
 • Änglamark juniordyne – sommerdyne

Butterfly Silk – sommerdyne – Testvinder

Butterfly Silk Sommerdyne

Med en sommerdyne fra Butterfly Silk får du en alsidig dyne, der lever op til alle vores testkrav. Du får en sommerdyne der er produceret i silke, som er antibakterielt, og som er særdeles godt til at temperaturregulere. Det betyder at den holder dig kølig, selv på de meget varme nætter. Dens antibakterielle egenskaber gør, at husstøvmider og skimmelsvamp ikke kan overleve. Derudover er det også selvrensende og god til folk med allergi.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Velegnet til folk med astma og allergi
 • Åndbar på grund af silken
 • Temperaturregulerende

Dette er kåret som testvinderen, da den lever op til alle de krav vi har til en god sommerdyne. Du får virkelig en god dyne for pengene her, og silkefyldet er virkelig en faktor der vægter højt. Det er eksklusivt og funktionelt, i forhold til de andre dyner med dunfyld. Det er den ultimativt bedste sommerdyne på markedet.

Eurodun – Flower bed sommerdyne

Sommerdyne - Eurodun - Flower bed

Eurodun sommerdynen er en af det lettere modeller, som er fyldt med moskusdun som rent faktisk er inddelt i hele 96 kassetter. Det betyder at dunene er fuldstændig fordelt, og du vil derfor ikke opleve at de flytter sig rundt efter noget tids brug. Der er ikke brugt nogle former for skadelige kemikalier ved produktionen, og den er Oekotex-certificeret. Dynevåret er i 100% bomuld.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Oekotex-certificeret
 • Uden skadelige kemikalier
 • Med moskusdun

Det er en rigtig fin sommerdyne, men den ligger desværre ikke i toppen af de faktorer vi tester på. Den kan ikke noget særligt, men det er en god sommerdyne til dem der leder efter en simpel sommerdyne, uden så mange specielle funktioner.

Quilts of Denmark – Turiform sommerdyne

Quilts of Denmark – Turiform sommerdyne

Quilts of Denmark har her produceret en rigtig let og luftig sommerdyne. Den er fyldt med moskusdun, som sørger for at du altid har den bedste temperatur om natten. Den har forskellige miljømærkninger, såsom Oekotex, Nomite, Downpass og Downafresh mærkerne. Dette betyder at den også er velegnet til allergikere, den er miljøvenlig og dyreetisk produceret. Det er derfor en rigtig fin dyne til dem vægter disse mærkninger højt.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Miljømærket
 • Med moskusdun
 • Temperaturregulerende

Dette er en perfekt dyne til dig der går rigtig meget op i at din sommerdyne skal have de forskellige mærkninger. Dette er helt klart en rigtig vigtig ting, men det er ikke noget der har den store betydning for selve komforten. Derfor har denne ikke vundet vores test.

Voksi Sommerdyne – Classic+ – Bomuld – Sommerdyne til din baby

Voksi Sommerdyne – Classic+ – Bomuld

Denne sommerdyne fra Voksi er en ekslusiv sommerdyne til babyer og mindre børn. Den er i et ensfarvet hvidt bomuldsmateriale, og den fungerer rigtig godt til de helt varme sommerdage. Voksi er kendt for deres voksiposer i uld, som mange børnefamilier er rigtig glade for. Når denne uldpose bliver for varm, kan du blot udskifte med denne Voksi sommerdyne. Du kan simpelthen udskifte ulden i din voksipose til en sommerdyne, og dermed bruge din voksipose hele året rundt. Den er i 100% bomuld, og den er Oekotex-certificeret.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Oekotex-certificeret
 • Den passer til din uld-voksipose
 • Produceret i 100% bomuld

Dette er en rigtig god sommerdyne til dit barn. Den er nem at bruge til din voksipose, og du får derfor et nemt og køligere alternativ til sommermånederne. Den fungerer rigtig godt til dem der allerede har en voksipose, og den er et prisvenligt valg.

Voksi – Classic+ – Silke

Voksi Classic+ Silke

Voksi har også produceret en model i et lækkert silkemateriale. Også her kan du udskifte ulddelen fra din voksipose med en lettere model, som fungerer rigtig godt til sommerperioden. Den er produceret i Mulberry-silke, som transporterer fugt og varme og isolerer. Yderstoffet er produceret i 100% bomuldssatin.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Oekotex-cerficieret
 • Den passer til din uld-voksipose
 • Den er produceret i et varmetransporterende og isolerende silke-materiale

Denne sommerdyne er et godt bud til dig der leder efter en mere luksuriøs og temperaturregulerende sommerdyne til dit barn. Silke er et rigtig godt materiale til temperaturregulering, og der er ingen skadelige stoffer eller andet i.

Änglamark juniordyne

Änglamark juniordyne til sommeren

Änglamark er kendt for at producer kvalitetsprodukter, med fokus på miljø og bæredygtighed. Denne juniordyne er ingen undtagelse, og det er også derfor vi har valgt at tage den med i vores sommerdyne-test. Denne sommerdyne er rigtig fin til sommerperioden med dens tynde fyld af moskusdun. Dette sørger for at holde en kølig temperatur, samtidig med at det leder varme og fugt væk fra kroppen. Selve betrækket er i 100% bomuld, og den er Oekotex-certificeret og den er mærket med Svanen og den blå krans fra Astma- og Allergiforeningen.

Du får her en sommerdyne der er:

 • Oekotex, Svanemærket og er godkendt af Astma- og Allergiforeningen
 • Produceret med moskusdun og 100% bomuld
 • Transporterer fugt og varme

Paradies Softcell Cool Comfort sommerdyne

Paradies Softcell Cool Comfort sommerdyne

Denne sommerdyne er en del anderledes end resten af de testede sommerdyner. Den er udviklet med et helt specielt tekstilmateriale, som hedder Paradies Softcell Cool. Dette skaber et optimalt klima under søvnen, og den indeholder nogle små mikrokapsler med PCM i. Dette er ”Phase change materials”, som reagerer på de skiftende temperaturer der opstår i løbet af natten. Betrækket er i 100% bomuld, og fyldet er lavet a viskose og polyester med de små mikrokapsler i.

Derudover er den Oekotex-certificeret og 100% fri for skadelige kemikalier.

Du får altså her en sommerdyne der er:

 • Udviklet med speciel teknologi for temperaturregulering
 • Oekotex-certificeret
 • Uden skadelige kemikalier

Dette er et rigtig fint bud på en temperaturregulerende dyne, men den vinder ikke vores test, da det stadig er uvist om hvorvidt denne specielle teknologi fungerer i længden. Det er en god dyne til dig der leder efter et anderledes alternativ til bomuld eller silke.

Silke sommerdyne

Der er mange fordele ved at vælge en sommerdyne i silke. Silke har rigtig mange gode egenskaber, da det er yderst temperaturregulerende i forhold til bomuld, og det er antibakterielt. Dette betyder at husstøvmider og lignende ikke kan overleve på din dyne. Derudover er silke selvrensende, hvilket betyder at du ikke skal vaske din dyne. Du kan blot nøjes med at pletfjerne hvis du spilder eller andet. Selvom en silkedyne ofte er lidt dyrere end en sommerdyne i bomuld, så kan det godt betale sig at ofre lidt ekstra for at få de mange gode egenskaber. En sommerdyne i silke er også yderst velegnet til folk med astma eller allergi, og her vil mange opleve at bomuld godt kan være et problem.

Billig sommerdyne

En billig sommerdyne er ikke nødvendigvis en dårlig sommerdyne. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, men vores testvinder er rent faktisk ikke den dyreste af de testede sommerdyner. Du kan derfor med fordel gå efter de lidt billigere modeller, da du får rigtig meget for pengene ved de billigere sommerdyner. Du skal blot sørge for at den lever op til de krav du har til en sommerdyne, og herefter kan du så kigge på prisen. På denne måde får du en billig og god sommerdyne der passer til dine individuelle behov.

Sommerdyne tilbud

Hvis du er på udkig efter et godt tilbud på en god sommerdyne, så hold øje med de sider vi linker til her i testen. Her kan du være heldig at der kommer et godt tilbud på den sommerdyne du har udset dig. Der kan være mange penge at spare hvis du har tålmodighed til at vente på den rigtig pris. En sommerdyne er en forholdsvis stor investering, men man kan også sige at man får hvad man betaler for. Det kan være dyrt at købe den helt rigtige sommerdyne, men det er heldigvis også en sommerdyne du kan bruge i rigtig mange år.

Bedste sommerdyne

Den bedste sommerdyne er den sommerdyne der passer til dine behov. Det er en individuel smagssag, og så handler det også om hvorvidt du har nogle præferencer i forhold til materiale, mærkninger osv. Denne test giver dig et indblik i de forskellige relevante faktorer omkring hver af de testede dyner. På denne måde kan du vælge en sommerdyne ud af de bedste på markedet.

Artikler for dig

Populære Artikler

Seneste Artikler