Overvejer du at anskaffe dig en sandkasse med låg, men er du ikke helt sikker på, hvilken du skal vælge? Så er du kommet til det helt rette sted; nedenfor har vi nemlig samlet en liste over de 6 bedste sandkasser med låg, som du kan købe lige nu.

Som du vil se, er der lidt forskellige typer, løsninger og så videre, og formålet er naturligvis at sikre, at der er en god sandkasse med låg til alle. Det betyder, at uanset om du er på udkig efter en udgave i træ eller måske gerne vil have en af plast, så har du muligheden.

Når du kommer ned på den anden side af listen over de bedste sandkasser med låg, vil du kunne læse meget mere om, hvordan vi har fundet frem til dem, hvordan du kan spare penge på dit kommende køb af en sandkasse, hvorfor det er smart at vælge en model med låg og meget mere.

Der er altså lagt op til masser af tips, tricks og viden omkring sandkasser med låg. Derfor vil vi heller ikke holde på dig længere her i introduktionen, og i stedet sende dig direkte ud i det.

God fornøjelse!

Nordic Play Sandkasse med Bænk og Låg

Nordic Play Sandkasse

Nordic Play er et af de mere velkendte mærker, når det kommer til sandkasser og andet legetøj til børn. Her har vi en rigtig fin træ sandkasse med låg, hvor låget kan folde op og blive til en bænk i hver side af sandkassen.

Det er en af de mere klassiske løsninger, og det er ikke uden grund. Det er nemlig rigtig smart, da man hermed giver både børn og forældre en sted at sidde, når sandkassen er åben og i brug. Samtidig slipper man for at have et aftageligt låg, som skal opbevares andetsteds, når sandkassen ikke er i brug.

Modellen her er fremstillet af trykimprægneret træ, hvilket vil sige, at det modstår praktisk talt alt, hvad det udsættes for, og dermed er det en model, som du godt kan regne med holder længere end børnenes lyst til at lege i den.

Specifikationer

Materiale Træ
Højde 27 centimeter
Længde 120 centimeter
Bredde 120 centimeter
Vægt 41,84 kilo

 

Woodlii Picnicbord med Sandkasse og Låg

Woodlii Picnicbord med Sandkasse + Låg

Woodlii Picnicbord med Sandkasse og Låg er endnu en smart løsning, som formår at skabe flere forskellige brugssituationer. Her får man et picnicbord med en bænk på hver side. Selve bordet er udhulet, og det er altså her, at sandet kan fyldes i og dermed give børnene mulighed for at leje. Når sandkassen ikke længere skal bruges, kan låget lægges på, og det er nu et helt almindeligt picnicbord.

Det er en oplagt løsning til dem, der måske ikke har så meget plads, og derfor gerne vil have muligheden for at kombinere et lille havebord med en sandkasse, når nu muligheden er der.

Også her er der tale om en sandkasse af materialer i god kvalitet, som man vist roligt kan forvente holder de næste mange år.

Specifikationer

Materiale Træ
Højde 121 centimeter
Længde 96 centimeter
Bredde 56 centimeter
Vægt 15,5 kilo

 

Little Tikes Woodland Sandkasse med Låg

Little Tikes Woodland Sandkasse med Låg

Little Tikes Woodland Sandkasse med Låg er en lille sandkasse, hvor børnene kan have mange gode timer og masser af sjov med at lege i sandet. Du kender sandsynligvis allerede mærket Little Tikes, som er kendt for at lave legetøj af alverdens slags i god kvalitet.

Modellen her er meget klassisk ”legetøjsagtig”, da den er udført i plastik og er støbt i en form, der får kanten til at lige bark på et træ. Faktisk skal hele sandkassen forestille et udsnit af en træstamme, og i låget ser man årene fra træet.

Woodland sandkassen med låg fra Little Tikes er bygget sådan, at siderne kan bruges til at sidde på og der er således rig mulighed for at børnene kan lege i sandkassen præcis som de har lyst til. Når de er færdige med at lege, er det naturligvis bare at smide låget på igen.

Specifikationer

Materiale Plastik
Højde 30,5 centimeter
Længde 103 centimeter
Bredde 108 centimeter
Vægt Ukendt

 

EXIT Aksent Sandkasse

EXIT Aksent Sekskantet Sandkasse

Denne sandkasse med låg fra EXIT er ret interessant. Den har fået navnet Aksent, og mens det ikke siger så meget, så taler valget af materialer for sig selv. Den er nemlig fremstillet af FSC-certificeret cedertræ, hvilket betyder, at du her får en sandkasse med låg, der er bæredygtigt fremstillet og samtidig meget holdbar – helt uden behov for behandling inden ibrugtagning.

Sandkasse her er opdelt i sektioner, og der medfølger også plastikkasser, som kan bruges til at holde sandet fuldstændig frit for skidt, til opbevaring af legetøj eller lignende. Det er alt i alt en rigtig fin sandkasse, og låget kan nemt tages af og på.

Langs kanten i hver side af sandkassen, er der to fastmonterede brædder, der kan bruges som bænke af både børn og voksne. Derfor bliver denne sandkasse med låg også hurtigt et samlingspunkt omkring børnenes leg.

Specifikationer

Materiale Træ
Højde 20 centimeter
Længde 94 centimeter
Bredde 77 centimeter
Vægt 12,5 kilo

 

Nordic Play Sandkasse med Sort Sandkassenet

Nordic Play sandkasse - Komposit

Her har vi endnu en Nordic Play sandkasse, men denne gang er det ikke decideret en model med låg. I stedet er den udstyret med en stort sandkassenet, som i overvejende grad har den samme funktion som låget, men som typisk ikke holder vand ude på samme måde som eksempelvis et låg. Til gengæld kan nettet have den fordel, at det lukker mere tæt i forhold til dyr, insekter og lignende end et låg ville gøre.

Der er lagt op til masser af sjov i denne Nordic Play sandkasse, som er udført i komposit (blanding af træ og plast) og har en flot kompositgrå farve. Det betyder, at der praktisk talt ingen vedligeholdelse over tid. Dermed er den både sjov for forældrene og børnene.

Du kan roligt regne med, at denne sandkasse med sandkassenet kommer til at holde i mange år; ofte også længere end børnene ønsker at lege i den. Heldigvis kan den ret nemt og ubesværet bruges som et højbed og dermed omdannes til eksempelvis et blomsterbed, en urtehave eller lignende.

Modellen her har fået masser af positive anmeldelser fra tilfredse kunder, der i gennemsnit har givet den 4,7 ud af 5 stjerner. Det gør de blandt andet grundet den nemme vedligeholdelse, kvaliteten af materialerne, udseendet og børnenes mulighed for at lege med de op mod 200 kilo sand, som den kan rumme.

Specifikationer

Materiale Komposit
Højde 24 centimeter
Længde 120 centimeter
Bredde 120 centimeter
Vægt Ukendt

 

Hörby Bruk Sandkasse med overtræk

Hörby Bruk Sandkasseovertræk 150

Sandkasseovertrækket

Denne er lidt en snyder, fordi Hörby Bruk Sandkasseovertræk ikke rigtig er en sandkasse med låg. I stedet er det et overtræk, der passer til en sandkasse af samme navn (Hörby Bruk Sandkasse). Selvom overtrækket ikke er et låg, så har det naturligvis samme funktion som et låg – og på mange måder holder det endnu bedre sandkassen tør og fri for skidt end et traditionelt låg, fordi et overtræk som dette typisk holder meget mere tæt.

Som nævnt passer dette sandkasseovertræk egentligt kun til førnævnte sandkasse. Men det kan agere som inspiration til, at man også kan købe en sandkasse uden låg og købe et overtræk eller en presenning, som man kan bruge som overdækning.

Det er en mulighed, der er værd at overveje, hvis ikke man kan finde den helt rette sandkasse med låg. Man skal dog være opmærksom på, at der typisk er lidt mere arbejde forbundet med at lægge et overtræk på end hvis man har fundet en model med låg – især hvis overtrækket ikke er designet specifikt til den sandkasse, man ender med at vælge.

Specifikationer

Materiale Plastik
Højde Ukendt
Længde Ukendt
Bredde Ukendt
Vægt Ukendt

 

Sådan finder vi de bedste sandkasser med låg

Det var nogle af de bedste sandkasser med låg, som du kan købe lige nu. Men du studser måske over, hvordan vi har fundet frem til dem? Det har været en længere proces, der i høj grad er baseret på data som eksempelvis tekniske specifikationer, materialer, smarte løsninger, priser og ikke mindst forbrugeranmeldelser.

Alle disse faktorer er blevet holdt op mod hinanden for en lang række forskellige sandkasser med låg. I sidste ende var det de sandkasser med låg, som du ser på listen ovenfor, der blev udvalgt som værende de bedste.

Det er naturligvis en individuel vurdering, og det endelige resultat afhænger af, hvordan man vægter de enkelte faktorer. Derfor kan du givetvis finde en anden liste over gode sandkasser med låg et andet sted. Vi tror dog på, at dataen og anmeldelserne fra kunder, der har købt de enkelte sandkasser, er det, der giver det bedste billede af, hvilke sandkasser med låg der er bedst lige nu.

Køb en sandkasse med låg på tilbud

Som du vil se, hvis du klikker ind på de forhandlere, der sælger de sandkasser med låg, som vi har nævnt i listen ovenfor, så koster en sandkasse med låg ikke alverdens. Typisk kan de fås for et par hundrede kroner eller lidt mere, men som de fleste børnefamilier ved, så er det ikke altid, at pengene hænger på træerne, når der også skal betales for bleer, dagpleje, legetøj og så videre.

Når man samtidig kombinerer de mange andre udgifter med det faktum, at det heller ikke er ubetinget billigt at købe sand til sandkassen, så kan det i den grad være en fantastisk mulighed at købe sin nye sandkasse med låg på tilbud.

Det sker heldigvis regelmæssigt at de forhandlere, som vi linker til i listen ovenfor, sørger for at sætte deres sandkasser med låg på tilbud. Fordi prisen i forvejen er overkommelig, er tilbuddene naturligvis ikke de helt vilde, men det sker da, at man har mulighed for at spare et sted mellem 10 procent og 20 procent fra tid til anden.

Du kan med fordel klikke dig videre via listen ovenfor for at se om ikke du skulle være heldig, at en af de mange fine sandkasser med låg er på tilbud lige nu og her.  Så er det bare med at slå til, så I kan spare penge og give barnet et nyt sted at lege.

Hvorfor vælge en sandkasse med låg?

De fleste sandkasser kommer bare som de er; det vil sige uden låg. Men det kan altså være en udmærket idé at gå efter nogle af de modeller, der kommer med en mulighed for at dække sandkassen til. Det kan enten være gennem et traditionelt låg, et net eller et overtræk – alle varianter af samme løsning, som vi i øvrigt også så på listen over de bedste sandkasser med låg.

Men hvorfor er det en god idé? Der er to aspekter af det, og det er lige netop det, som vi kigger nærmere på nedenfor, hvor vi gennemgår de ting, som vi mener vigtigst ved henholdsvis sandkasser og sandkasser med låg.

Forhåbentligt kan det være med til at give dig en idé om, hvorfor det kan være udmærket at vælge en model med låg næste gang, at I skal ud og investere i en sandkasse.

Børn elsker sandkasser

Lad os starte med, hvorfor en sandkasse er en god investering, når man har et eller flere børn. Det forholder sig nemlig sådan, at langt de fleste børn elsker at lege i sandet. Her kan de grave med skovle, spader og sågar gravkøer.

De har også muligheden for at forme sandet med forskelligt legetøj, og man kan bygge sandslotte, -huse, -tårne og meget mere. Det er nemlig det fantastiske ved sand; det er medgørligt og det giver mulighed for at lade fantasien få frit løb.

Med en sandkasse kan børnene blot sendes ud i haven eller ud på terrassen for at lege med sand, og man behøver derfor ikke at pakke hele bilen for at tage på stranden eller til den nærmeste legeplads med en sandkasse.

I haven kan de lege trygt og sikkert, og samtidig får de rørt sig, de får frisk luft og sørme også om ikke de får aktiveret nogle af deres mere kreative og tekniske sanser. Sidstnævnte gælder især, hvis man sørger for, at de har det rette legetøj at lege med.

Låget holder sandkassen fri for fremmedlegemer

Nu har vi afdækket, hvorfor børnene bør have en sandkasse i haven. Men hvorfor skal det være en sandkasse med låg? Jo, der er flere årsager, men fællesnævneren er, at låget hjælper til, at man holder sandkassen fri for fremmedlegemer.

Det kan være glasskår, grene, blade, ekskrementer og lignende. Alt sammen noget, som varierer mellem at være træls og direkte farligt at have liggende i en sandkasse. Uanset om man så vælger et klassisk låg, et net eller et overtræk til sin sandkasse, så minimerer de alle risikoen for, at der kommer andet ned i sandkassen end bare sand.

Samtidig kan en sandkasse med låg også bruges til at opbevare udendørs legetøj og lignende, da det her vil kunne ligge i ly for vind og vejr. Det er naturligvis ikke kritisk, men man kan lige så godt gøre brug af muligheden, når nu man har den.

Køb din sandkasse med låg online

De fleste ville nok tage i Silvan, Jem og Fix, Bauhaus eller lignende for at købe en sandkasse med låg, men vores anbefaling går faktisk på, at du vælger at købe din sandkasse med låg online i stedet. Her har du muligheden for at vælge på tværs af et meget bredere sortiment, og kan ofte også købe til bedre priser end de fysiske butikker.

Årsagen er sådan set ret simpel; fysiske butikker har store udgifter til butikslokaler, butikspersonale og så videre. Samtidig har de et begrænset geografisk opland, som de kan sælge til, hvilket i bund og grund betyder høje omkostninger og (relativt set) lave indtægter.

En online forhandler har til gengæld typisk en billigere husleje, fordi de kan nøjes med et lager, der ikke behøver at have en attraktiv beliggenhed i forhold til at få kundebesøg. Samtidig kan de sælge til hele Danmark eller sågar hele verden fra det samme lager; dermed får de pludselig en langt større indtægtsmulighed end de fleste fysiske butikker har.

Det kommer ofte dig til gode som kunde, da du ved at købe en sandkasse med låg online som regel kan få en rigtig god pris på dit køb.

 

Sandkasser med låg i træ, plast og komposit

Sandkasser med låg kan købes i alverdens forskellige materialer, og der er naturligvis fordele og ulemper ved hver. Som udgangspunkt er de mest populære sandkasser udført i en af følgende tre materialer:

  • Træ
  • Plast
  • Komposit

Du kan givetvis også finde en sandkasse med låg, der er lavet af metal, men det kan være en dårlig idé at investere i sådan en, da der kan være øget risiko for skader, hvis barnet kommer til at skære sig, vælte eller lignende.

Typisk vil en sandkasse med låg af træ eller komposit være det, der holder længst, under forudsætning af, at træet er behandlet korrekt. I så fald vil det nemlig kunne modstå vind og vejr i mange år. En sandkasse med låg af plast er også fin, men vil som regel være noget, man skiller sig af med, når først børnene er blevet for store til at lege i sandkasser. Plast sandkasserne er nemlig ikke helt lige så robuste, som dem, der er lavet af de andre materialer.