Med en god knæpude går havearbejdet som en leg!

Der er ikke noget så hyggeligt som en dag i haven. Med masser af tid til at så urtehaven til med dejlige grøntsager, plante blomster i smukke krukker og luge det værste ukrudt i bedene. Og efter en dags havearbejde kan man læne sig tilbage og nyde synet af ens anstrengelser. Have arbejde er hyggeligt. Men det er også hårdt arbejde. Ikke mindst for knæene, der skal bøjes og strækkes mange gange i løbet af sådan en dag. Både når der skal hives uønsket ukrudt op, sættes spæde planter i drivhuset og sås snorlige rækker af alt fra radiser til rucola. Men løsningen er enkel: Nemlig en knæpude til haven. En lille ting, der kan gøre en stor forskel! Find lige netop den knæpude der passer til dig i vores guide herunder.

Knæpuder integreret i arbejdstøjet

Hører du til dem, der går all in, når havesæsonen begynder? Som har alt det haveudstyr man bør have – og mere til? Og som gerne hopper i arbejdstøjet tidligt om morgenen og først ud af det igen, efter solnedgang? Så går du nok heller ikke på kompromis med ret meget. Heller ikke knæpuder, som ikke blot vil beskytte dine knæ under arbejdet, men også sikre at arbejdet glider som en leg. Blandt de absolut smarteste knæpuder på markedet er dem, der kan integreres i arbejdsbukserne. En del af disse kan yderligere tilpasses i størrelsen, og nogle kan tilmed vaskes med, når arbejdstøjet trænger til en omgang. Knæpuderne fra det anerkendte firma Snickers hører til blandt de absolut bedste i den kategori.

De passer i knælommerne på en række forskellige arbejdsbukser og er ergonomisk designet, så de følger knæet – uanset om du står op, bøjer dig ned eller sidder på knæ. Knæpuderne er desuden udstyret med et

Knæpuder integreret i arbejdstøjet

særligt stødabsorberende materiale, der sikrer ekstra beskyttelse mod overbelastning, og helt op til dobbelt så lang holdbarhed sammenlignet med andre knæpuder.

Foretrækker du i stedet at have dine knæpuder uden på arbejdstøjet, er disse knæpuder fra Bacho en oplagt løsning:

 

Lifetime Garden Knæpuder m. velcro

Lige til at tage på, når turen går ud i haven til en eller flere timers arbejde. De er fremstillet i syntetisk læder med gummibelægning der betyder, at de sidder hvor de skal. Og takket være en åndbar skumpolstring, undgå du at få svedige knæ selv ved hårdt arbejde på en varm dag.

Leder du efter en lidt billigere – og måske også lidt mere feminin – variant kan Life Garden hjælpe med en blomstret udgave, der ikke alene skåner dine knæ, men også matcher omgivelserne i haven:

Knæpude til haven med flere funktioner

Ønsker du at beskytte både bukser og knæ, når haven skal klargøres? Men foretrækker du lidt mere simple løsninger til at klare det? Så findes der heldigvis også andre løsninger end dem, der spændes fast på knæene.

Det kunne for eksempel være en smart knæpude med tilhørende stativ:

Knæskammel

Her får du det bedste fra to verdener: Nemlig kombinationen af en knæpude og en skammel, som kan gøre stor nytte alle steder, hvor der skal arbejdes i knæhøjde. Den solide skumpolstring sikrer, at du ikke overbelaster eller får ondt i knæene efter en dag i haven – og stativet kan give dig ekstra støtte, hvis du har behov for det, når du skal op at stå. Knæpuden kan desuden vendes om til en skammel, hvis du skal lidt op i højden og arbejde eller blot trænger til et velfortjent hvil.

Green-it har også fremstillet en solid knæpude – eller rettere knæskammel, som tilmed kan bruges til opbevaring af mindre haveredskaber:

Toppen af skamlen er belagt med behageligt EVA-skum, der giver en stærk, men blød overflade, som frem for alt skåner knæene.

Knæpuder to-go – hvor som helst og når som helst

 

Endelig findes der også de helt simple knæpuder. Dem, der er lige til at hanke op i og tage med rundt i haven og i drivhuset. De er som oftest udformet i en form for skummateriale og findes i et væld af størrelser, farver og faconer.

OX-ON har fremstillet en klassisk udgave af disse knæpuder i en klar blå farve, der falder i de flestes smag:

Knæpuden er fremstillet i yderst slidstærk PVC, der kan tåle at blive brugt igen og igen, og med en størrelse på 40×30 cm og en tykkelse på 4 solide cm, er den et godt bud på en simpel – men effektiv – knæpude til arbejde af mange slags. Og tilmed til en fornuftig pris.

Må der gerne være lidt fest og farver over din nye knæpude, så kan du vælge mellem flere forskellige smarte mønstre på knæpuderne fra Dacore. Så uanset om du foretrækker blomster eller stjerner – eller noget helt tredje, kan du finde det her:Knæpude til haven - Stribet

Knæpuderne måler 22×44 cm er er 4 cm tykke, så man kan sagtens sidde på dem længe uden at få gener.

Endelig er der også den helt simple udgave af en knæpude. Du kender den sikkert allerede godt fra diverse byggemarkeder:

Den har en praktisk hank og er lige til at tage med sig overalt, hvor den kan gøre gavn. Den måler 35x30xcm og fås i flere forskellige friske farvekombinationer. Ofte til en særdeles fornuftig pris.

Knæpuder fås i alle prisklasser

Som du kan se her på siden, er udvalget af knæpuder stort. Og der mange forskellige måder, at passe godt på knæene, når haven skal ordnes. Fra de temmelig avancerede modeller, der kan bruges inde i et par arbejdsbukser, som for eksempel knæpuderne fra FE Engel Redbacks, der godt kan give associationer til sci-fi film, men som bygger på den særlige Redbacks®-teknologi, der sørger for at trykket absorberes og ledes væk fra knæet under arbejdet:

Knæpuderne er både vandtætte og åndbare og giver en god komfort og beskyttelse af knæene. Og så kan de tilpasse individuelt.

I den anden ende af skalaen, finder du de helt simple skumgummiplader, kan skiftes billigt ud, når de ikke kan mere:

Fælles for dem alle er, at de er oplagte som knæpude til havearbejde, men de kan også sagtens finde rigtig god anvendelse i forbindelse med andre typer af arbejde, hvor du gerne vil passe lidt på dine knæ.

Nøjagtig lige som der er flere varianter, er der også flere prisklasser. Du kan således både få knæpuder et godt stykke under de hundrede kroner – men også modeller et godt stykke over. Ønsker du at få så meget for pengene som muligt, kan det imidlertid godt betale sig at kigge sig om en ekstra gang inden der købes. På internettet kan du få et godt overblik over både udvalg og priser imens du sidder hjemme i ro og mag. Du slipper altså for at skulle i flere forskellige butikker og byggemarkeder for at finde netop det du søger. Her kan du også nemt sammenligne priserne på de knæpuder du synes bedst om – og køber du også online, kan du tilmed få det leveret direkte til døren. Nemmere bliver det næsten ikke!

Hvilken model skal du vælge?

Men først skal du finde ud af hvilken – eller hvilke – knæpuder der passer bedst til dig. Her kan det være godt både at skele til hvad og hvor meget du regner med at skulle bruge dem. Men det kan også være en god idé at finde ud af, hvilken af de mange forskellige typer, du vil synes bedst om at bruge. Synes du ikke om at have spændt noget omkring knæene, så skal du nok ikke vælge den løsning, men i stedet en af de knæpuder med hank, som du kan bære rundt fra sted til sted i din have. Synes du derimod det kan være svært at komme op igen, når du har siddet på knæ i længere tid, så overvej om det er en knæpude med stativ eller en skammel du skal investere pengene i.

Om det skal være det ene eller det andet, det ved du bedst selv. Det er blot at prøve dig lidt frem. Du kan også gå på jagt på internettet efter knæpude bedst i test, ligesom du også kan spørge familie og venner hvad de foretrækker af knæpuder, når de arbejder i haven. Og så er det bare med at komme ud i haven og få sået smukke sommerblomster, dejlige ærter og krydderurter nok til hele sommeren. Og så naturligvis sørge for at luge godt ind i mellem, så anstrengelserne ikke er helt forgæves. Rigtig god tur i haven!