Ægte tæpper kan være en fryd for øjet med deres smukke mønstre og fantastiske farver. Men er de først blevet plettede eller måske lidt matte i farven, kan man godt blive lidt ærgerlig. For ægte, orientalske tæpper er ofte en investering, der har kostet mange penge. Heldigvis er der håb – for det er rent faktisk muligt at give disse tæpper deres oprindelige udseende tilbage igen. Uanset om der er pletter der skal fjernes eller farver der skal have et løft, er der flere forskellige måder at gå til rensning af ægte tæppe.

Gør det selv

Er der mindre pletter på dine ægte tæpper, så kan du selv forsøge at fjerne dem. Men ligesom for alle former for behandling af ægte tæpper, så gælder det om at være yderst forsigtig, da denne type tæpper er mere sarte end traditionelle af slagsen. Lav en blanding af varmt vand, lys eddike og en enkelt dråbe opvaskemiddel, som du gnider forsigtigt på det område, der skal behandles. Skyl efter med lunkent vand og gentag eventuelt, hvis der er behov for det, inden du lader tæppet tørre.

Lad de professionelle klare de svære pletter

Er der tale om genstridige pletter du ikke kan få helt bugt med – eller ønsker du blot at overlade opgaven til en professionel indenfor tæpperens, så er der masser af muligheder. Det gælder også hvis du har et tæppe der er blevet mat i farven – her er det også muligt at få fjernet snavs og dermed farverne bragt til live igen. Der findes mange forskellige firmaer med speciale i tæpperensning af ægte tæpper i alle størrelser og nuancer.

Overskrift om København

Er du på udkig efter en effektiv tæpperens i København, er der mange om buddet. Hvem du skal vælge, er helt op til dig, men det kan være en god idé, at kigge efter firmaer der har erfaring med rensning af ægte tæpper, da de som nævnt kræver en særlig tilgang. Disse firmaer benytter sig nemlig ikke alene af deres mange års erfaring med pletter af enhver slags. De benytter sig også af de nyeste teknikker og yderst moderne maskiner – typisk med miljøvenlige produkter. Det er din sikkerhed for det bedste resultat. For dig og for miljøet.

Få renset tæpperne hjemme

Det kræver tillid at vælge hvem der skal klare en tæpperens af dine ægte tæpper. For ét er at skulle aflevere for flere tusinde kroner tæpper til fremmede. Et andet er om de nu også bliver rene og flotte igen. Heldigvis er det i dag muligt at få renset alle sine orientalske tæpper hjemme. Og ofte fra dag til dag. Uden at det behøver koste mere for en tæpperensning.