Bor du småt eller drømmer du om en gæsteseng i et mindre værelse? Så er en skabsseng en fantastisk løsning. Nemt og hurtigt kan du pakke sengen væk og ligeledes slå den ud og rede op. De fås både helt enkle, med en sofaløsning og med ekstra skabsplads.

Vi har lavet en oversigt over de 9 bedste skabssenge på markedet. Få et godt overblik over dem ved at læse med her, og find den type, der passer bedst til dine behov. Længere nede i overblikket finder du en guide til, hvad du skal tage højde for ved køb af seng.

Sengekompagniet høj skabsseng 140×200 ­– det simple valg.

Skabsseng høj 140x200

En flot og simpel skabsseng fra Sengekompagniet. Den er produceret i Tyskland, og de er kendte for at lave solide møbler, hvor kvaliteten er helt på plads.

Skabt i et simpelt design med rene linjer, vil den passe ind i ethvert hjem. Den hvide farve får rummet til at virke større, hvilket er en klar fordel i mindre hjem og små lejligheder eller studieboliger. Nyd godt af den ekstra gulvplads og få plads til mere interiør, hvor en almindelig seng ellers havde optaget pladsen.

Dimensionerne på sengen er B152 x H213 x D43 cm, når sengen er lukket. Ved udslået tilstand er dybden på 217 cm. Skabssengen skal fastgøres til væggen for optimal sikkerhed, og derudover er det vigtigt med et plant underlag, så den ikke vipper. Det kan være en mindre ulempe i ældre lejligheder, hvor skævheder ofte kan forekomme. Er du i tvivl om skabssengen vil stå ordentligt placeres, kan det være en fordel at tage vaterpasset frem, hvis du vil være helt sikker.

Et enkelt håndtag på ydersiden gør sengen nem at hive ned og sætte op igen. Benene foldes ud, og på ingen tid har du en seng i en god størrelse, hvor to mennesker nemt kan ligge sammen.

Sengen kan købes både med og uden madras til, men et populært valg er den komfortable kvalitetsmadras fra Dunlopillo. I den får du 7 komfortzoner, der former sig til din krops behov. Den er lavet i naturlatex, hvilket er et godt valg til allergikere. Med 15 års garanti er du sikker på at få en kvalitetsmadras, du ligger fantastisk på.

Fordele

 • Strømlinede og moderne linjer
 • Tysk kvalitet fra Sengekompagniet
 • Nem at slå ind og ud

Ulemper

 • Der medfølger ikke nødvendigvis madras
 • Skal skrues fast til væg
 • Kræver plant underlag

Compact sengeskab vandret i hvid inkl. madras ­– det budgetvenlige valg

COMPACT SENGESKAB (VANDRET) INKL. MADRAS, HVID

Compacts sengeskab skiller sig ud fra andre modeller med en god pris – og madrassen er inklusiv. Ved mange andre sengeskabe på markedet, skal den tilkøbes, og det kan derfor ende med at blive en dyrere fornøjelse end først antaget. Derudover er sengen designet i et lodret format. Hvis du ønsker at kunne placere pyntegenstande eller bruge toppen af møblet som afsats, et det en fordel, at du har med et lavere skab at gøre.

Skabssengen er skabt i et stilrent design. Med to lange greb er det så godt som umuligt at spotte, sengeskabet ikke er en almindelig skænk. Udfoldet er den designet med flotte lister på bagvæggen, og du kan derfor lade sengen være slået ud med god samvittighed. Den vil passe god ind i de fleste hjem, hvor pladsen er en vigtighed.

På skabssengen fra Compact er udstyret med en låsningsfunktion for bedre sikkerhed. Den sikrer at møblet holder sine positioner. Den har også en stop-funktion, hvis du skulle give slip under sænkning eller hævning. Det er din garanti for, at lågen ikke pludseligt falder. Stop-funktionen er især god at have, hvis der er børn i hjemmet, da de små hurtigt kan kræve en hånd eller selv ville lege med den smarte seng.

Sengeskabet kommer i 3 forskellige bredder; 90 cm, 120 cm og 140 cm. Det er nok til at dække mange menneskers behov. Den smallere version gør den også til mulig kandidat til børneværelset, hvor andet interiør også skal have plads, og hvor legetøjet for mange børns vedkommende er vigtigere end søvnen.

Fordele

 • Madrassen er inkluderet
 • God pris
 • Fås i 3 størrelser

Ulemper

 • Skal monteres på væggen
 • Må ikke monteres i gipsvæg
 • Vandret seng er et minus for nogle

Hovden – BEDinBOX skabsseng ­– god til gæstebrug

Hovden - BEDinBOX skabsseng

Hovdens BEDinBOX er en ekstremt pladsbesparende løsning. Sengen er lavet i et system, hvor den kan foldes på midten, og det minder lidt om de drømmesenge, der ofte er at finde i sommerhuse.

Det smarte sengedesign resulterer i, skabet mest af lignet en helt almindelig skænk. Møblet er designet med hjul i bunden, og du skal derfor dreje skabet rundt, for at afsløre, der bagved gemmer sig en seng. På hylden over sengen kan der gemmes pude og dyne.

Det skal siges, at sengen fra Hovden for nogle mennesker vil være for meget arbejde i hverdagen, inden man kan lægge sig til at sove. Men ønsker du en smart gæsteseng og samtidig et sjovt stykke interiør er BEDinBOX et åbenlyst valg. Også hvis du er sommerhusejer, vil den være ideel. Her er pladsen ofte mere træng, og gæstesenge er ikke altid førsteprioritet ved indretning, men Hovden har gjort løsningen meget nemmere.

Med til skabssengen føler en standardmadras lavet i Bonell fjedre. Hvis det ikke er din fortrukne madras, kan du vælger at opgradere den til en med Pocketfjedre. De er bedre egnet til hyppig brug, og komforten er også bedre. Dog vil den medfølgende madras være mere end rigeligt til at dække de flestes behov, når det kommer til gæstesenge.

Sengen fås både i størrelse B90 x D200 cm og B140 x D200 cm. Tag derfor højde for, om eventuelle brugere ligger to sammen. Med de smarte hjul i bunden er sengen fritstående, og du slipper for at bore i væggen.

Fordele

 • Fylder ikke meget
 • Madras medfølger
 • Kan nemt flyttes rundt

Ulemper

 • Ekstra arbejde for udfoldning
 • Ikke plads til alverden indeni
 • Standardmadrassen er med Bonell fjedre

Nordic skabsseng høj model 160 x 200 cm ­– stor selvbestemmelse

Nordic Skabsseng

Vi har medbragt dobbeltsengen fra Nordic. Den er tysk produceret og i høj kvalitet. Er sengen for stor til dine behov, kan du også vælge mellem tre andre modeller med bredde på 90, 120 eller 140 cm.

Du kan vælge mellem 4 forskellige skabsfarver i hvis, antracit, eg sonoma og vild eg. Med frontlågen har du 6 valgmuligheder; hvor hvid højglans og antracit højglans er tilføjelserne. Farverne kan kombineres på kryds og tværs, og der vil være en flot sammensætning, der passer ind i alle hjem, hvad end du bor i en moderne lejlighed eller den skal stå i et ældre sommerhus.

Sengeskabet er lavet med rene flader, og det er derfor, udover at være smukt i alle hjem, yderst nemt at rengøre. Skabssengen er designet med nogle af de nyeste gasdæmpere. Det gør det let for dig at åbne og lukke, og det sker næsten helt lydløst. Selv svage hænder kan være med.

Dyner og puder kan du blot lade ligge, når sengen skal klappes sammen, og de vil ligge, som du efterlod dem, når du tager sengen ud igen.

Benene er i et flot designe med deres elegante svaj, og de kan bære op til 250 kg, hvad end det er den mindste eller største model, du er ude efter. Det er mere end rigeligt til de fleste par.

Fordele

 • Kræver ikke mange kræfter
 • Kan forankres på gipsvæg
 • Tysk produceret kvalitet

Ulemper

 • Samling og montering tager tid
 • Madras og skabsplads købes separat

Gode overvejelse inden køb af ny seng

En seng er ikke bare en seng. I løbet af livet sover vi i gennemsnit en tredjedel af det, og derfor kommer det ikke bag på nogen, at det er vigtigt, det sker i en god seng. Der er flere ting der er vigtige at tage højde for, inden du finder dit næste sted at lukke øjnene. Vi har beskrevet de vigtigste her, så du har de bedste forudsætninger, inden du begiver dig ud at investere i din næste.

Madrassen

Madrassen er essentielt for din søvn, og det er yderst vigtigt, du har en med de rette egenskaber i forhold til din krops behov. Af typer findes:

 • Box
 • Skum
 • Latex
 • Spring

De kan alle bidrage med forskellige ting og kommer i forskellige prisklasser. Det bedste vil være at teste dem på egen krop, inden du beslutter dig. Madrassen skal derudover være 10 cm længere end du selv er, og så er en god tommelfingerregel at vælge en seng med 140 cm i bredden, hvis I er to, der sover sammen. Hårdheden er også vigtig. Her skal du tage højde for din og din eventuelle partners vægt.

Materialer

Ikke kun i madrassen med generelt ved hele sengen, er det godt at tage højde for, hvilke materialer, der er brugt. Især temperatur og fugtafledning er forskellig fra type til type. Nogle ønsker det varmt og andre det koldt. Gør derfor en grundig research inden du kaster dig ud køb,

Designet

Sidst men ikke mindst er designet. Multifunktionalitet er i højsædet i overblikket her. En type af seng, vi ikke har nævnt, er skabsseng med skrivebord, nogle mennesker også ville kunne finde gode at have i hjemmet. Skabssenge kommer i mange former og farver. Sørg for at finde en tidløs løsning, og glemt alt om tidens tendenser, da din seng skal holde i mange år frem. Find en seng, der passer til lige nøjagtig din bolig og din smag.

Udgåede modeler

Invento vægseng 140 lodret med sofa ­– to møbler i én

Opgradér fra sovesofa til en skabsseng med sofa. Hvis du ønsker at pladsoptimere endnu mere end blot med sengen, kan du vælge den smarte Invento vægseng, hvor sofa er en integreret del. På bare 10 sekunder kan du omdanne den flotte sofa til en behagelig seng, og det er hverken svært eller hårdt.

Møblet er designet med en robust låge, og bagved kan der både ligge madras og sengetøj for optimal pladsbesparelse. Vælg mellem fem forskellige farvekombinationer. Der er helt sikkert en der passer nøjagtig ind i dit hjem. Sofamaterialet kommer også i to forskellige slags; beige og mørkegrå, og du har altså en god medbestemmelse i designet.

Har du børn eller andre pilfingre i hjemmet, skal du ikke være nervøs for uheld og klemte fingre. Vægsengen er udstyret med en sikring, hvilket forhindrer lukning eller åbning, når det ikke er meningen.

Hvor mange andre modeller af skabssenge skal skrues fast til væggen, slipper du for det med Inventos sofamodeller. Det kan især være en fordel, hvis du bor i en lejebolig, hvor unødvendighed huller i væggene gerne undgås. Skabet er yderst stabilt, og det er også sengen, når den er slået ud. Det skyldes især benene i kraftigt metal. De slås blot ud, inden sengen er helt nede.

Vægsengen fra Invento opfylder flere euronormer, hvilket betyder, du kan nyde sengen uden bekymringer for sikkerhed.

Du kan vælge at tilkøbe flere forskellige madrasser til sengen. Det er vigtigt at kende dine og din krops behov, og her skal du især tage højde for hårdhed og materialer. Ved valg af hårdhed kan du med fordel tage din vægt i betragtning som en rettesnor, men også alder kan være en faktor.

Fordele

 • Fås i 5 forskellige farvekombinationer
 • Slås ud på 10 sekunder
 • Skal ikke skrues fast

Ulemper

 • I den dyrere ende
 • Kan være svær at samle

Invento vægseng 140 Lodret med chaiselongsofa – multifunktionsløsningen

Inventos vægseng med chaiselong og reol er på mange måde magen til den lidt mere skrabede model, vi har beskrevet ovenfor. Det er de ekstra elementer, den skiller sig ud på.

Er pladsen trang, eller ønsker du at gøre brug af så meget af rummet som muligt samtidig med, komforten er i højsædet, vil chaiselong vægsengen med reol gøre underværker. Du behøver altså ikke trække sengen ud for at slå benene op. Er sengen er slået sammen, fylder det hele kun B161 x H220 x D42 cm. Er sengen slået ud bliver dybden i stedet 228 cm.

På samme måde som dens lillesøster, får du mulighed for stor selvbestemmelse i designet i form af farver. Du kan blandt andet vælge imellem hvidt skab med front i grå højglans og skab i eg med front i hvid højglans, og dermed kan den både passe godt i din gamle kolonihave eller splinternye lejlighed.

Begge modeller har meget velfungerende gasdæmpere. De sørger for en glidende og nærmest lydløs åbning og luk af sengen, på trods af den er pakket med madras, topmadras, sengetøj, og hvad der ellers hører til.

Modellen skiller sig ud fra andre med den moderne reol. Den er designet med rum i forskellige størrelser og er dermed ideel til at opbevare genstande af alle slags. Alsidigheden i rummene skaber et flot stykke interiør i sig selv, uden de nødvendigvis behøver fyldes ud. Perfekt til det moderne hjem, hvor detaljerne spiller en rolle.

Fordel

 • 3 møbler samlet i 1
 • Mange farvekombinationer
 • Har chaiselong på sofaen

Ulemper

 • Et dyrt valg
 • Ikke så bred seng sammenlignet med pris

Invento skabskøjeseng 200×90 Hvid mat­ – børnenes favorit

Det er ikke kun almindelige senge, der laves det smarte skabsformat. Invento har også skabt en stilren køjeseng, både børn og voksne vil elske. Ved at vælge køjesengen som skab fremfor den traditionelle type, er der meget plads at spare, når sengene ikke er i brug. Det robuste møbel fylder ikke kun i højden, hvis den er klappet sammen.

Sengene har en maksvægt på 85 kg., og er derfor ideel til børn og unge mennesker. Mange holder af at have den i mindre lejligheder, hvor børnene deler værelse eller i sommerhuset, hvor pladsen også kan være træng.

Invento har skabt skabskøjesengen med solide og robuste metalben. Det er især vigtigt, når det handler om de små poder, der til tider kan ligge uroligt. Med følger der sider til øverste køje. Du som forældre skal altså ikke frygte fald eller lignende. Når øverste seng er taget ud, kan stigen nemt påmonteres.

Ligesom på de andre Invento modeller kører også køjesengen via et gasdæmpningssystem. Det er den lukkemekanisme, der gør sengene nemme at trække, uden de giver en lyd fra sig. Også den her model opfylder flere Euronormer, hvilket er din garanti for, sikkerheden er helt i top.

Madrasser medfølger ikke til sengene, men kan nemt tilkøbes. Når det drejer sig om børn, er det godt at vælge en madras i skum eller latex.

Fordele

 • Leveres med komplet monteringssæt
 • Sikkerhedssider ved øverste køje
 • Meget pladsbesparende

Ulemper

 • Maks 85 kg pr. køje
 • En dyr køjeseng

Bed Concept skabsseng Bc-06 – vandret 90×200 – det praktiske valg

Bed Concept har skabt serien Kaappisänky fyldt med smukke og pladsbesparende løsninger til hjemmet. Det er et meget moderne møbel i et smukt design, hvor simpelt brug har været i højsædet. Med et enkelt tag er sengen ude af rammen, og når den igen skal lukkes, er det med soft close for din bekvemmelighed. Sengen er bygget i en solid konstruktion og detaljerne er elegant udført.

Med sengen kommer 5 forskellige farver at vælge i mellem med hvid, hvid glans, grå, grå glans og eg. Du vil med garanti finde en af dem passende til dit hjem. Eg er især et materiale, der har genvundet indpas i de danske hjem inden for de seneste år. Dog har det smukke træ altid været perfekt til sommerhuset, hvor det bidrager med en følelse af natur.

Der er hylder inde i sengen, hvor du kan opbevare lige de genstande, du ønsker. Det kan være alt fra bøger til billeder og souvenirs eller dekorationer. Det bedste er, du ikke behøver fjerne dine ting igen, inden du lukker sengen i med både pude og dyne godt sikret under de medfølgende bæltestropper. Derudover kan du tilvælge at få belysning ved sengen i form af en LED stribe under hylde, men også en mindre LED lampe ved hovedgærdet. Det er perfekt til dig, der holder af at læse inden sengetid.

Er du ude efter en helt stor skabsseng 180×200, har Bed Concept også skabt det. Den har de samme gode funktioner og elementer som den mindre Bc-06.

Fordele

 • Fås med belyste hylder
 • Har soft close system
 • Hylder indeni

Ulemper

 • Belastning på maks. 100 kg. inkl. madras
 • Kommer uden madras

Invento skabsseng med højskabe – 160 x 200 cm ­– en bredere løsning

Invento har formået at designe og producere nogle fantastiske modeller af skabssenge. Er det ikke kun gulvplads, du har behov for i hjemmet, men også ekstra skabsplads vil en løsning med højskabe være perfekt.

Mens mange skabssenge måske passer bedst til brug som gæsteseng eller i sommerhuset, hvor det ikke er en daglig affære at bruge dem, kan Inventos modeller sagtens være din tro følgesvend hver dag i mange, mange år. Er i to, der skal ligge sammen i sengen her, er der en fordel i todelte lameller. Det sørger for, at den ene part ikke i samme grad mærker, når den anden rykker rundt på sig.

Ved nogle modeller kan belastningsgraden være lige til den lille side. Men Invento har med solide materiale en maksimal belastning på 250 kilo, og det er rigeligt at gøre godt med til de fleste par. Du har mulighed for at vælge en bredde på op til 160 cm. Mange andre modeller på markedet går kun til 140 cm, hvilket kan være lige til den smalle side, hvis I er to mennesker, der skal sove i skabssengen hver dag mange år ud i fremtiden.

Som med de andre modeller fra Invento er også sengen med højskab udstyret med børnesikring i form af et smart system med trykknap. Derudover har den også gasdæmpere for behageligt brug.

Højskabene fås i 3 forskellige varianter; en med 3 hylder, 3 skuffer og 2 døre med indvendige hylder, en variant med 1 dør med indvendige hylder samt 3 skuffer på hver side og en variant med 2 døre med indvendige hylder, en glashylde og 2 skuffer på hver side. Sidste model er den største, og her er LED belysning inkluderet i prisen.

Fordele

 • Flere forskellige variationer
 • Op til 160 cm i bredden
 • Flere forskellige nuancer

Ulemper

 • Fylder en del i bredden