Maksimering af minimalisme: Eksperttips til enkle, men slående interiører

Stock Photo, tags: af til men slående - cdn.pixabay.com

Minimalistisk interiørdesign handler om enkelhed, rene linjer og brug af nogle få væsentlige ting. At opnå sådan en fredfyldt og fredelig atmosfære kræver dog en betydelig indsats og opmærksomhed på detaljer.

Nogle mennesker synes, det er nok at have hvide møbler i et tomt rum, men det kan få rummet til at føles koldt og tomt. For at skabe et minimalistisk interiør skal du være bevidst. Tre indretningsarkitekter og to arkitekter, der er eksperter i minimalistisk design, delte deres tips til at opnå et minimalistisk look.

“At holde et rum enkelt, overskueligt og fremhæve dets arkitektoniske træk er, hvad minimalisme betyder for mig,” sagde Sharon Blaustein, hoveddesigner hos B Interior LLC.

Hun anbefaler, at minimalistisk design inkluderer en åben grundplan, masser af lys og enkel, veludformet og komfortabel indretning.

Fremhæv form og funktionalitet

Robert Brown fra Robert Brown Interior Design fastholder, at alt i et minimalistisk rum skal være funktionelt og tilføre værdi. Selvom alle nødvendige ting stadig er til stede, er “form” afgørende i minimalistisk indretning.

For eksempel i en spisestue er et bord og stole essentielle – de skal komplementere hinanden med hensyn til elementer som linje, farve og masse. Ideelt set skal de arbejde harmonisk sammen i deres grundform.

Brown forklarede, at i den minimalistiske stue, som hans team designede til ejerlejligheden, havde hvert møbel et specifikt formål såsom stole til komfortable siddepladser, borde til drinks, skjulte vinduesbehandlinger for at fremvise udsigt og en pejs til varme.

Målet var at skabe et rum, der gav hvile og afslapning, da klienterne fører travle liv og havde brug for, at deres hjem var beroligende i stedet for visuelt stimulerende.

Implementer minimalistisk arkitektur

Minimalistisk arkitektur forenkler designelementer uden dekoration eller ornamentering. Lilian H. Weinreich, en arkitekt, sagde, at minimalisme afslører den sande essens af arkitektur ved at kondensere indholdet og formen af et design til dets absolut nødvendige.

For at demonstrere æstetisk tilbageholdenhed renoverede Weinreich et hjem i Central Park South med allerede eksisterende elementer, der ikke kunne ændres. Weinreichs fokus var at mindske bulkproblemet.

Ved at tilføje overskabe i fuld højde, gulv-til-loft spisekammerskabe og udnytte ø-pladser under disken, steg køkkenets lagerkapacitet med tyve procent.

Udnyt lys, former og materialer

Jennifer Tulley fra Jennifer Tulley Architects delte et lignende synspunkt med Weinrich om betydningen af “essentiel” i minimalisme.

Minimalisme er ifølge hende en designtilgang, der forenkler strukturens elementer til deres væsentlige komponenter.

Skønheden ved de former og materialer, der bruges til at skabe formerne, fremhæves i dette design. Designet skal være klart og ligetil, men alligevel ikke kedeligt. Det er her lys, form og attraktive materialer er afgørende. Konstruktionens håndværk er også kritisk, da trim ikke kan dække skævheder.

Tulley sørgede for at inkludere masser af opbevaring i et fredeligt køkken i San Francisco. Hun installerede en åben kassehylde for at tilføje opbevaring, der visuelt forbinder søjlen og væggen.

Fordele og udfordringer ved den minimalistiske tilgang

Minimalistisk designs popularitet tilskrives dets rene og overskuelige udseende. Annette Frommer, designer, foreslår, at minimalisme lægger vægt på funktionalitet uden ekstra dekoration, fordi folk ofte har flere ting, end de egentlig har brug for. Møblerne skal have enkle former og farver og teksturer skal være harmoniske.

For Blaustein er den sværeste del af at skabe et minimalistisk rum at få det til at føles hyggeligt og indbydende. For at gøre dette kombinerer hun normalt nuancer, teksturer og nuancer af samme farve.

Omvendt sagde Brown, at den største udfordring for ham er at vide, hvornår han skal stoppe med at designe eller tilføje ting til et rum. Han fastholder, at hvis et rum er funktionelt og ikke for travlt, så er det færdigt.

Frommer er enig i, at designere skal vide, hvornår de skal stoppe, og siger, at for hende er det en mavefornemmelse. Hun ved, hvornår et rum er afbalanceret og harmonisk – ligesom hvordan en kunstner ved, hvornår han skal stoppe med at tilføje farver eller penselstrøg til et maleri.

Artikler for dig

Populære Artikler

Seneste Artikler