En brændeovn i hjemmet skaber hjertet af huset. Du husker måske brændeovnen som en nostalgi i barndomshjemmet, med varme og hyggelige stunder foran de levende flammer. Hvis du ligesom mange andre nu selv har hus med brændeovn eller pejs, så vil du også vide, at sådan en brændeovn behøver lidt tilbehør, for at være helt sikker og tryg at tænde op i, omkring både pilfinger børn og nysgerrige dyr. Brændeovnsgitrer er gode at have, når det kommer til sikkerheden i hjemmet, og heldigvis er der et godt og bredt udvalg til dig, der skulle være på udkig efter et.

Dette skal du overveje, når du skal vælge sikkerhedsgitter

Sikkerhedsgitteret skal opfylde dine ønsker og behov, og derfor er der visse ting som du skal have in mente, inden du udvælger og køber dit gitter. For det første er det vigtigt at overveje materialet, da et babygitter f.eks. også kan være af plastik – men skal det stå meget tæt på varmen, og altså ikke bruges i f.eks. en døråbning, kan materialet godt blive et problem.

Bid også mærke i højdemålet, da visse dyr sagtens kan hoppe over, hvis det er for lavt.

Derudover er det vigtigt at lægge mærke til, hvor mange dele der er, og om du kan købe ekstra dele, hvis behovet skulle være således, ligesom det er relevant for dig at vide, om der er låge i eller ej, alt efter, om den skal stå foran et risikabelt område eller i en døråbning.

Fleksibelt brændeovnsgitter fra TermaTech

TermaTech brændeovnsgitter brændeovn

Skal du bruge et godt og fleksibelt gitter til din brændeovn eller pejs?

Brændeovnsgitteret fra TermaTech kan fås i både sort og hvid, opdelt i 5 dele, ligesom det også kan købes i sort, opdelt i tre dele.

Gitteret er udstyret med en låge, så du ikke behøver at fjerne det, hver gang du skal til. Alle dele kan bevæges, og kan altså bruges på rigtig mange forskellige måder, alt efter hvordan det ser sig bedst ud i dit hjem. Skulle gitteret alligevel ikke blive stort nok for dig, så har du muligheden for at købe udvidelsesdele.

TermaTech brændeovnsgitter er lavet af metal, og købes med 2 vægbeslag, så sikkerheden ikke kommer til at mangle.

Materiale: Metal

Højdemål: 71 cm. i højden

Breddemål pr. del: 1 lågedel på 72 cm., 2 dele på 72 cm. og 2 dele på 33 cm.

Farve: Sort eller hvid

Fordele:

 • Fleksibilitet
 • Mulighed for ekstra forlængelse
 • God størrelse

Ulemper:

 • Mest egnet til brændeovn eller pejs, ikke døråbninger og lignende

Håndterbart sikkerhedsgitter fra BabyDan Flex L

BabyDan Flex L Sikkerhedsgitter Skruegitter, Sort brændeovn

Sikkerhedsgitteret er 3-delt og egner sig bedst til brændeovne, der er placeret i et hjørne. Derudover er det også godt egnet til døråbninger, altandøre, og foran andre typiske afspærringsværdige steder, såsom grillen eller de brede trapper.

Gitteret kan åbnes med én hånd, og kan også fastgøres til væggen, så du ikke behøver at bekymre dig om, at dit barn eller dyr skal komme til skade.

Det er mest tænkt til børn, men kan selvfølgelig også bruges til hunde og andre firbenede kæledyr efter behov.

Forlængelse er altid en mulighed, og det kan endda få en ekstra åbning hvis ønsket, men det er vigtigt at huske, at BabyDan gitteret er til de brede åbninger.

Materiale: Plastik

Højdemål: 71 cm.

Breddemål pr. del: 1 lågedel på 72 cm. og 2 dele på 72 cm.

Farve: Sort eller hvid

Fordele:

 • Egnet til hjørnepejse- og brændeovne
 • Kan forlænges hvis ønsket
 • Låge kan åbnes med én hånd

Ulemper:

 • Plastik er mere skrøbeligt end metal og stål

Robust pejsegitter fra Hjemmets.dk

pejsegitter stål sort

Er du på udkig efter et holdbart brændeovnsgitter til dit kæledyr, der passer til de fleste hjems indretning? Så er dette gitter lige noget for dig!

Pejsegitteret er både let at samle, pænt, stabilt og kvalitetssikkert. Dog er dette gitter ikke beregnet til børn, men dyr. Da dyr er nysgerrige af natur, kan dette også bruges som et sikkerhedsgitter omkring komfur, grill og åben ild, så du ikke behøver at bekymre dig over, at dit kæledyr nærmer sig det risikable område.

Derudover er pejsegitteret designet med låge, så du kan altså let bevæge dig igennem.

Materiale: Stål

Højdemål: 76 cm.

Breddemål: 246 cm.

Farve: Sort

Fordele:

 • Egnet til kæledyr
 • Holdbart
 • Let at samle

Ulemper:

 • Ikke egnet til børn

Flot brændeovnsgitter fra Varde

Varde brændeovnsgitter sort

Billigt og enkelt brændeovnsgitter til dig, der har brug for at kunne afspærre ovnen eller pejsen, uanset om det er op ad væggen eller i et hjørne. Både dig, dine børn og dine dyr kan føle sig trygge, så længe gitteret er på plads.

Gitteret er robust da det er lavet af pulverlakeret stål, og du skal altså ikke bekymre dig om holdbarheden i den nærmeste fremtid.

Brændeovnsgitteret er 3-delt, og så kan hver del vinkles, så det nemt kan placeres efter behov. Derudover er det både flot og enkelt.

Materiale: Pulverlakeret stål

Højdemål: 65 cm.

Breddemål: 120 cm.

Farve: Sort

Fordele:

 • Let at placere
 • Justerbare led
 • Både til dyr og børn

Ulemper:

 • Lavere i forhold til de andre modeller

Vigtige sikkerhedsforbehold uanset gitter

Uanset hvilket gitter du skulle vælge, vil der altid være nogle vigtige huskeregler at have i baghovedet, specielt hvis du ikke er vant til at have et sikkerhedsgitter i dit hjem.

Nogle køber det til brændeovnen, pejsen eller til udendørsbrug foran grillen, imens andre køber det til altandøren, andre døråbninger eller trappen. Med andre ord, så kan et sikkerhedsgitter bruges til alt, inden for dens designområde.

Uanset hvad du skulle vælge at bruge det til, er det vigtigt at huske, at du som ejer, også har ansvaret for, at gitteret forbliver sikkert – derfor skal du følge brugsanvisningen korrekt, og hvis der advares omkring det mindste, så skal du gå ud fra anbefalingen.

Her kommer der lidt sikkerhedsforanstaltninger at gå ud fra:

 • Der er en del mennesker, der ikke får fastsat stålgitteret til væggen, da de i princippet kan være tunge nok til at stå selv og være svære at rykke på. Dog kræver det alligevel ikke meget overbalance fra hverken baby eller hund, at komme til at vælte det, hvis det ikke er fastsat. Gitteret kan vælte ned over barn eller kæledyr, derfor er det vigtigt altid at sikre sig, at gitteret bliver fastspændt ordentligt, så alle parter kan være trygge.
 • Hvis gitteret derimod bliver fastsat til væggen, f.eks. over en trappe, så er det vigtigt altid at sikre sig, at lågen er ordentligt lukket, og det er altså en god idé lige at give det et ekstra ryk, når du lukker, for at være på den sikre side. Heldigvis er gitterets låge altid med en form for børnesikring, der gør det umuligt for barnet selv at åbne – det er også kun derfor, at det er vigtigt at sørge for, at lågens lås klikker i som den skal.
 • Visse materialer kan også blive for varme, hvis de står for tæt på brændeovnen eller andre påvirkende genstande, og da specielt babyer i kravle-gå stadiet tit har brug for noget at holde fast i, så bemærk først om den står et sted, hvor den har mulighed for at blive for varm. Det er vigtigt at understrege, at den skal stå meget uheldigt hvis det skulle ske, da gitteret jo er lavet til at kunne stå tæt på varme steder. Dog er det stadigvæk ikke noget, som man med sikkerhed kan skrive af listen over ting, som man bør være opmærksom på.